Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 12 мая 2016, 12:37
3447
0

СМИ: Лужный продолжает торговаться с Дыминским

Специалист не спешит принимать команду из-за разногласий в трансферных вопросах

| Обновлено 12 мая 2016, 12:37
3447
0
СМИ: Лужный продолжает торговаться с Дыминским
faeri.ru

Олег Лужний і Петро Димінський усе ще торгуються. І наразі жоден із них на компроміс не йде. «Найголовніший» тренер вимагає поповнення щонайменше п’ятьма новими виконавцями, яких він начебто вже підібрав для львівської команди. А «найпочесніший» президент переконаний, що із теперішнім складом за правильного тренувального процесу та керівництва командою можна досягнути головної мети – потрапляння за підсумками наступного сезону в зону Ліги Європи…

Якимось «зім’ятим» вийшло закінчення сезону для львівських «Карпат». Свого часу склалася традиція: навіть після невдалих чемпіонатів футболісти тренери й окремі працівники клубу збиралися разом для того, щоби попрощатися з футбольним роком, можливо, обговорити майбутнє, ну, і просто розслабитися після річної роботи (добре виконаної чи ні – це вже інше питання). Цього разу «карпатівська» сім’я» – кожен сам по собі. Спільної зустрічі в невимушеній атмосфері не відбулося, навіть традиційної командної фотографії на полі стадіону після останнього поєдинку сезону, як це зазвичай бувало попередніми роками, не зробили…

І звідки в Лужного терпець?..

Ні, не йдеться про розбрат чи можливі конфлікти в середині колективу – непорозумінь між футболістами немає. Просто невизначеність щодо майбутнього настільки тисне на представників команди, що вони останнім часом аж надто розгублені, та й на офіційні ігри, таке враження, налаштовувалися з останніх сил. «Карпатам» потрібен потужний поштовх насамперед психологічного плану.

Під час усвідомлення цього моменту відразу виринає згадка про Олега Лужного. Його харизма та лідерські командні якості, на думку багатьох фахівців та вболівальників, могли би допомогти львівській команді вилізти із трясовини невпевненості у власних силах. І начебто саме колишній зірковий гравець київського «Динамо» і лондонського «Арсеналу», до того ж патріот Львова мав би зараз повноцінно очолити «зелено-білий» колектив. Такий перебіг подій озвучив на післяматчевій прес-конференції після гри зі «Шахтарем» і Володимир Безуб’як, який тренував «Карпати» упродовж півроку. Однак не все так просто.

Коса і камінь – Лужний і Димінський. До спільного знаменника вони так і не дійшли. Більше того – від останньої публікації «Спорвтивки» у розмовах щодо майбутньої комплектації команди і з місця не зійшли. Навіть дивно, що Олегові Романовичу, який добре відомий різкими рисами характеру, ще вистачає терпцю «тесати глибу» у вигляді непоступливого і непередбачуваного почесного президента. Словом, Олег Лужний і далі наполягає на підсиленні щонайменше п’ятьма новими виконавцями, серед яких у переважній більшості вільні агенти, а Петро Димінський переконує, що і з теперішнім складом нормальний тренер може домогтися виконання завдання виходу в єврокубки.

Кадри вирішують усе

З надійних джерел «Спортивці» вдалося дізнатися, що Олег Лужний хоче нових виконавців у кожну з ігрових ланок. Мова про воротаря («Спортивка» вже повідомляла про контакти фахівця з уродженцем Судової Вишні і вихованцем львівського клубу Богданом Шустом), центрального і правого оборонців (на лівому фланзі, на думку «найголовнішого» тренера «Карпат», ще можна зліпити щось путнє), універсального півзахисника, який міг би добре виконувати функції опорника, та форварда.

Як відомо, грузинський легіонер Муртаз Даушвілі вже попрощався з «Карпатами». Крім того, ще у кількох футболістів закінчилися контракти. У випадку гідної пропозиції покине Львів «професійний автоголіст» Андрій Гітченко. Під питаннями Олег Голодюк, Ігор Худоб’як, Ігор Пластун, Павло Ксьонз. Та й молодших виконавців, якщо, звичайно надійде солідна пропозиція, Петро Димінський готовий продати. Про Дениса Кожанова і не йдеться, він образився, навіть не відвідав останній матч львівської команди.

Проте Гітченку наразі інші клуби нічого не пропонують. Найближча його зміна у «Карпатах» на позиції у центрі захисту – Артур Новотрясов – будьмо відвертими, не тягне, молоді Лобай і Олійник ще не набралися досвіду для серйозніших випробувань. Тож 31-річний Гітченко, якщо не клеїтиме дурня (у деяких матчах це виглядало особливо помітно і навіть підозріло) і не забиватиме голи у власні ворота, ще за скрутних часів міг би допомогти «зелено-білим».

Голодюка (28 років) можна було продати за хороші гроші раніше, але не зараз. Проте неадекватні апетити Димінського і компанії, а також деякі нефутбольні нюанси залишили Олега у Львові. Він повільно регресує, однак досвід є досвід, і у добре налагодженому командному механізмі міг би знадобитися. Хай навіть не гравцем твердої основи.

Подібна ситуація і з 31-річним Худоб’яком. Але на те він і символ «карпатівського» колективу, щоби показувати приклад молодшим. Ігор, на відміну від інших, мікроклімату в колективі аж ніяк не зіпсує, навпаки – сумлінне ставлення до роботи під час тренувань мало би заохочувати інших, скромність, виваженість і порядність поза футбольним полем – теж ті чесноти, які потрібні для створення у колективі хорошої аури, що в подальшому сприяє і грі. Хоча той же Олег Лужний у приватних розмовах з колегами якось обмовився, що Худоб’яку бракує жорстких лідерських якостей, та й в ігровому плані він останнім часом здає, тож його треба поступово відсувати від стартового складу, хоча приблизно рік-два може ще пограти.

25-річного Пластуна у «Карпатах» намагатимуться втримати. Швидше за все це вдасться, оскільки, за нашою інформацією, пропозицій в Ігоря наразі немає. Проте, зрозуміло, влітку багато що може змінитися. Як, до речі, і з іншими виконавцями.

Мали можливість не так давно заробити і на Ксьонзі, але теж підвела жадібність, коли польська «Леґія» давала за Павла, за різними даними, 600 чи 800 тисяч євро, а «Карпати» вимагали не менше мільйона. Тепер із 29-річним футболістом, який часто грою демонструє небажання залишатися у львівській команді, не знають, що робити. Олег Лужний зізнався, що є можливість реанімувати колись претендента на потрапляння до збірної України, однак насамперед у самого гравця варто вдихнути натхнення й ентузіазм. За теперішньої ситуації у клубі навряд чи вони з’являться – і все йде до того, що піде зі Львова Ксьонз у статусі вільного агента…

Але все це кадрові прогнози і передбачення, про детальні події навколо кадрових питань у львівському клубі дізнаватимемося вже влітку. Поки що «карпатівці» відпочиватимуть із невизначеністю. Плани на міжсезоння на теперішній момент не відомі…

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 13
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

ОФИЦИАЛЬНО. Черноморец проведет два матча с Шахтером в Киеве
Футбол | 25 апреля 2024, 14:42 37
ОФИЦИАЛЬНО. Черноморец проведет два матча с Шахтером в Киеве

Инициатором переноса игр был одесский клуб

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.