Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
1311
0

Первая лига: анонс матчей 25-го тура

«Черкасский Днепр» принимает «Тернополь», «Оболонь» - «Николаев», а «Зирка» - ахтырчан

Первая лига: анонс матчей 25-го тура

Цього туру що не матч, то велика інтрига. За великим рахунком, у жодному з семи зустрічей передбачити результат навряд чи хтось наважиться. Навіть лідер «Зірка», котра не втратила цієї весни жодного залікового балу, невідомо як зіграє з «Полтавою», котра після відпочинку через незіграний матч із «Нивою» прийде до Кіровограду свіжою і вмтивованою. Те ж саме стосується інших фаворитів - «Гірника», Оболоні-Бровар», «Черкаського Дніпра» і «Іллічівця». Єдина, але головна перевага у цих колективів - вони прийматимуть суперників у домашніх стінах. Але несподівані результати обов'язково будуть.

Матч «Нива» - «Геліос» не відбудеться

06 травня 2016 рік. 16:00. м.Маріуполь. «Іллічівець»
«Іллічівець» (Маріуполь) - «Динамо-2» (Київ)
Арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса)
Дискваліфіковані: Писко – Цибульник
У першому колі: 0:1

Три рядки турнірної таблиці та чотири очка розділяють суперників, отже, матч буде не лише принциповим, а й досить важливим із турнірної точки зору. «Іллічівець» постарається реваншуватися перед молодими динамівцями за поразку у першому колі, щоб заодно не відставати в погоні за першою п’ятіркою.

Гостям не допоможе опорник Цибульник, якого вилучили у матчі минулого туру з «Зіркою» (0:1). А господарям після поразки в Охтирці (також з мінімальним рахунком) доведеться грати без лівого захисника Писка, який перебрав карток і відбуде дискваліфікацію.

Цікаві факти напередодні матчу

«Динамо-2» ще з минулого літа не виграє в гостях (перемога в Чернігові в 2-му турі – але при цьому минулого тижня киянам начислили три очки у вигляді технічної перемоги над «Нивою», той матч мав би відбутися у Тернополі);

«Динамо-2» та «Миколаїв» останні з команд, які продовжують участь у турнірі, які все ще не забивали м’ячів у весняній частині сезону;

з часу вересневої поразки від «Десни» «Іллічівець» не знає поразок на своєму полі (вісім матчів). Утім, усі весняні домашні матчі маріупольців завершилися нічиїми.

06 травня 2016 рік. 17:00. м.Кривий Ріг. «Гірник»
«Гірник» (Кривий Ріг) - «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка)
Арбітр – Михайло Митровський (Ужгород)
Дискваліфіковані: Дорош – немає
У першому колі: 3:2

Криворізька команда продовжує погоню за лідером – після крупної перемоги у Миколаєві (3:0) «Гірник» продовжує йти на другому місці, щоправда, відстаючи від «Зірки» аж на 8 очок і не маючи суттєвого відриву від переслідувачів.

Тому для господарів перемога над охтирською командою дуже бажана. Утім, здобути її буде непросто. «Нафтовик-Укрнафта» апріорі є сильним суперником (без бою не здається нікому – і «Гірник», хоча й виграв у першому колі на Сумщині, той матч запам’ятав надовго). До того ж, охтирці будуть у піднесеному настрої після перемоги над «Іллічівцем», яка перервала їхню тривалу безвиграшну домашню серію.

«Гірник» у непоганій формі, набравши 13 очок у шести весняних турах. Утім, господарям не допоможе один із провідних півзахисників Дорош, який пропустить тур через дискваліфікацію.

Цікаві факти напередодні матчу

«Гірник» – найрезультативніша команда весняної частини сезону (12 голів у шести матчах);

форвард криворіжців Ситало є найкращим бомбардиром першої ліги у весняній частині сезону (6 голів у шести матчах);

«Нафтовик-Укрнафта» – у п’ятірці кращих за результатами виступів у гостях (17 очок у 12 матчах – краще справи на виїзді лише у «Геліоса», «Гірника», «Оболоні-Бровар» та «Зірки»).

06 травня 2016 рік. 17:30. м. Кіровоград. «Зірка»
«Зірка» (Кіровоград) - «Полтава»
Арбітр – Дмитро Панчишин (Харків)
Дискваліфіковані: немає – Дмитренко
У першому колі: 0:1

Лідер навесні доводить невипадковість свого статусу – «Зірка» є єдиною командою всього чемпіонату України у всіх лігах, яка все ще не втрачала очок у весняній частині сезону.

Минулого тижня кіровоградці переграли команду свого колишнього гравця й головного тренера, Вадима Євтушенка – «Динамо-2». Тепер же сподіваються на три очки у матчі з полтавцями.

Утім, ФК «Полтава» у першому колі перемагав кіровоградців (гол в активі Д.Фаворова, який нині вже у «Десні»). Та й у минулому турі підопічні Безсмертного відпочивали, адже замість матчу з «Нивою», яка знялася з турніру, отримали технічну перемогу. Єдине – через перебір карток матч пропустить універсал-руйнівник Дмитренко, який міг би допомогти і в центрі оборони, і в опорній зоні.

Цікаві факти напередодні матчу

загальна безпрограшна серія «Зірки» складає 7 турів (+6=1–0), востаннє кіровоградці програвали якраз представникам Полтавщини («Гірник-Спорт» – 1:3);

«Полтава» не виграє в гостях ще з листопада (чотири матчі з часів успішного виїзду в Суми);

воротар кіровоградців Паст не пропускає м’ячів на своєму полі ще з минулої осені (280 хвилин). В шести матчах весни Євген пропустив лише один м’яч.

06 травня 2016 рік. 17:30. м. Суми. «Ювілейний»
«Суми» - «Авангард» (Краматорськ)
Арбітр – Дмитро Кривушкін (Харків)
Дискваліфіковані: немає – немає
У першому колі: 0:3

Зустрічаються 13-та і 14-та команди турніру – і для господарів це один із шансів зачепитися за можливість уникнути вильоту або стикових матчів. Наразі сумчани відстають від «Авангарду» на сім очок, а позаду – з відставанням лише на одне очко – ФК «Тернопіль».

Сумчани нібито й не вражають результатами (набрали навесні всього три очки), однак при цьому свою єдину перемогу вони здобули над «Оболонню-Бровар» – однією з найамбітніших команд дивізіону. Краматорська команда також встигла відібрати очки у «пивоварів», а ще здивувала сенсаційними результатами у кількох інших зустрічах. В активі «Авангарда» – аж 9 очок, що є дуже непоганим показником (стільки ж у «Іллічівця», а у «Геліоса» навіть менше).

Утім, попри впевнену перемогу над сумчанами у першому колі та вищість за весняними результатами, гості навряд чи налаштовуються на легку гру, і цей матч обіцяє бути одним із найбільш інтригуючих в турі.

Цікаві факти напередодні матчу

сумська команда особливо небезпечна вдома – 15 зі свого 21 очка вона завоювала на своєму полі;

у шести весняних матчах «Суми» взяли всього три очка;

у першому колі «Авангард» розгромив «Суми» – 3:0, і це єдина для краматорської команди крупна перемога.

06 травня 2016 рік. 19:00. м. Київ. «Оболонь»
«Оболонь-Бровар» (Київ) - «Миколаїв»
Арбітр – Олександр Шандор (Львів)
Дискваліфіковані: немає – Сікорський
У першому колі: 2:2

«Оболонь-Бровар» реабілітувалася за сумську поразку двома поспіль перемогами – над тернополянами та чернігівцями. Утім, на своєму четвертому місці команда почувається незатишно і прагне більшого.

Випереджаючи найближчих переслідувачів-харків’ян відразу на 5 очок, «пивовари» сподіваються повернутися на другу позицію, яку посідали приблизно з 12 по 18 тури. Для цього треба вигравати, тим більше, що суперник переживає певну ігрову кризу.

Навесні «Миколаїв» набрав лише чотири очки (нічия у Маріуполі та технічна перемога над «Нивою»), а в гості до одного із лідерів приїде без дискваліфікованого Сікорського, який вже вдруге навесні отримав червону картку.

Цікаві факти напередодні матчу

«Оболонь-Бровар» не програє в дома з осені (з часу поразки від криворіжців – нічия з «Авангардом» та перемоги над «Черкаським Дніпром» та «Тернополем»);

відразу п’ять голів записав на свій актив лідер киян Фаворов, який очолює перегони бомбардирів першої ліги з 14 забитими м’ячами;

«Миколаїв» навесні ще не забивав і не вигравав з гри.

07 травня 2016 рік. 16:30. м. Комсомольськ. СК «Юність»
«Гірник-Спорт» (Комсомольськ) - «Десна» (Чернігів)
Арбітр – Олександр Павлюк (Київ)
Дискваліфіковані: Крапивний – немає
У першому колі: 2:0

«Гірник-Спорт» минулого тижня розділив очки з «Тернополем» (1:1), але у домашньому матчі з «Десною» явно постарається виграти. Тим більше, що у першому колі комсомольці виграли в Чернігові завдяки голам Івашка та Королькова, які залишилися без відповіді.

На жаль, господарі серйозно страждають від кадрових проблем, адже мають травмованих і дискваліфікованого (центральний півзахисник Крапивний). Що ж стосується гостей, то вони давно не знають перемог (з часу технічної над «Нивою» та ігрової над «Геліосом» ще у першому весняному матчі).

Всього одне очко розділяє зараз суперників, тож цей матч буде одним із найбільш напружених і може у підсумку серйозно змінити ситуацію в середині турнірної таблиці.

Цікаві факти напередодні матчу

в останніх чотирьох зустрічах чернігівська «Десна» не забила жодного м’яча й набрала лише одне очко;

«Гірник-Спорт» у квітні набрав усі свої весняні чотири очки;

чернігівська команда в гостях набирає навіть більше очок, ніж удома (16 проти 13-ти).

07 травня 2016 рік. 15:00. м. Черкаси. Центральний стадіон
«Черкаський Дніпро» (Черкаси) - «Тернопіль»
Арбітр – Максим Козиряцький (Черкаси)
Дискваліфіковані: немає – Гаврилюк
У першому колі: 0:1

Команди зберігають принципові відносини ще з другої ліги, та й у першому колі тернополяни завдяки єдиному в матчі голу Атласюка здолали одного з фаворитів сезону.

Гостям вкрай потрібні очки, адже вони йдуть в зоні вильоту. При цьому до всіх кадрових проблем додалася ще й дискваліфікація центрального півзахисника Гаврилюка, який перебрав карток. Утім, черкаській команді нема справ до суперника – вона йде в групі лідерів, і у випадку вдалого результату може піднятися на друге місце, що є достатньою мотивацією для успіху. 

Цікаві факти напередодні матчу

«Черкаський Дніпро» – найкраща команда першої ліги за результатами виступів на своєму полі (32 очка: 10 перемог та 2 нічиї у 12 матчах, жодної домашньої поразки);

шість матчів з вересня минулого року не може виграти в гостях «Тернопіль»;

черкасці виграли всі три своїх домашніх матчі навесні з загальним рахунком 7:1 у той час, як тернополяни у двох реально зіграних гостьових матчах завоювали лише одне очко.

Источник ПФЛ
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

Куртуа оценил перформанс Лунина в матче Лиги чемпионов с Манчестер Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 11:48 5
Куртуа оценил перформанс Лунина в матче Лиги чемпионов с Манчестер Сити

Бельгийский вратарь прокомментировал выступление Андрея

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.