Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
545
0

КОРЖ: «Рішення приймемо в кінці вересня»

Міністр Мінсім'ямолодьспорту про хід підготовки до Євро-2012

— Чи змінився рівень фінансування Міністерства у справах сім'ї, молоді і спорту в проекті державного бюджету на 2008 рік порівняно з минулим роком?
— Підтримка молодіжних програм, сімейних форм виховання, оздоровлення, фізичного виховання дітей та молоді є пріоритетами діяльності нинішнього уряду і особисто Прем'єр-міністра Віктора Януковича. Значна увага приділяється питанням розвитку фізкультури та спорту, зокрема, підготовці до Олімпійських ігор-2008 та Євро-2012. Отже, фінансування Мінсім'ямолодьспорту в проекті державного бюджету на 2008 рік збільшилося за всіма показниками і становить 1 мільярд 85 мільйонів гривень, що взагалі є рекордом для галузі.
Завдяки цьому ми зможемо значно посилити розвиток перспективних родинних форм виховання, дитячих будинків сімейного типу, підтримку прийомних родин. Кошти також спрямовуватимуться на підтримку широкого кола молодіжних програм, зокрема молодих сімей, а також — Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.
Хотів би відзначити, що збільшено відрахування на матеріально-технічне забезпечення баз олімпійської підготовки, будівництво хокейних стадіонів, льодових палаців, сучасних плавальних басейнів, які впродовж наступного року буде відкрито в усіх обласних центрах України.

— Чи передбачені в проекті державного бюджету кошти на підготовку до Євро-2012?
— За попередніми підрахунками, на проектні роботи щодо реконструкції НСК «Олімпійський» та завершення будівництва необхідно 300 мільйонів гривень. Ці кошти передбачені в Державній цільовій програмі з підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, яку Кабінет Міністрів затвердить уже найближчим часом.

— Чи обговорювався під час нещодавньої зустрічі з експертами УЄФА рівень підготовки України до чемпіонату?
— Під час зустрічі розглядалося широке коло питань підготовки до Євро-2012. Рівень України можна охарактеризувати як задовільний. Нам удалося в передбачені терміни завершити роботу над державною програмою, а також підготувати документи про Державний департамент при Секретаріаті Кабінету Міністрів та Державне агентство як спеціальний урядовий орган, які вже затверджені Кабміном. Отже, починається етап практичної реалізації, який розпочнеться з прийняття відповідних галузевих та регіональних програм.

— Як вирішуватиметься ситуація довкола  НСК «Олімпійський»?
— Ми обговорили з керівництвом та експертами УЄФА питання щодо НСК «Олімпійський».  Розглядалися декілька варіантів реконструкції, базовим з яких є проект німецької фірми Hochtief. Днями ми отримали офіційний висновок інспекції УЄФА і ФІФА, згідно з яким стадіон унаслідок обмеженості простору та кількості місць, що може спричинити блокування виходів та евакуаційних шляхів, не зможе приймати чемпіонат. Остаточне рішення ухвалюватиметься на розширеному засіданні НСК «Олімпійський», яке відбудеться до кінця вересня. До речі, один із варіантів реконструкції передбачає повний демонтаж стадіону.

— Коли буде створено міжурядову структуру з підготовки до Євро-2012?
— Ця робота на завершальному етапі. Ми не встигли прийняти відповідне рішення під час зустрічі з керівництвом УЄФА, адже візит міністра спорту Польщі тривав лише декілька годин. Зараз узгоджуємо всі проблемні питання в телефонному режимі.

— Прокоментуйте, будьте ласкаві, поширену останнім часом інформацію, що через невідповідність НСК «Олімпійський» вимогам УЄФА проведення чемпіонату в Україні може опинитися під загрозою?
— Думаю, це є перебільшенням. Україна та Польща вперше організовують чемпіонат континентального рівня, який для наших держав є певним іспитом на зрілість. Ситуація ускладнюється непростими політичними процесами всередині країн, що для молодих демократій, якими є Україна та Польща, цілком природно. Триває нормальна робота, є різні  позиції щодо тактики підготовки, координація яких, на жаль, не завжди відбувається коректно.


Олена КОТЛЯР, «Спортивна газета»

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.