Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 01 мая 2016, 01:36
3805
7

Микола ВАСИЛЬКОВ: «У збірної України хороші шанси»

Спортивний журналіст — про перспективи збірної України на Євро-2016

| Обновлено 01 мая 2016, 01:36
3805
7
Микола ВАСИЛЬКОВ: «У збірної України хороші шанси»
Sport.ua
Український спортивний журналіст Микола ВАСИЛЬКОВ під час веб-конференції Sport.ua оцінив перспективи національної збірної України на Євро-2016.
 
«Я думаю, що такого складу, як зараз, з усіма компонентами у нас давно не було. Навіть не знаю, коли ще буде таке покоління. Це унікальна, історична можливість гарно зіграти. Пам'ятаєте, коли цей склад сформувався в збірній? Це все склад Павла Яковенка, молодіжки, яка невдало зіграла в фінальній частині Євро. Ніхто інший, як Блохін, після Євро-2012 уже на перших товариських матчах і на офіційний з Англією почав залучати Коноплянку, Ярмоленка, цей кістяк збірної. Тобто вони грають вже два цикли разом, а взагалі вони з підліткового віку разом. Це неперевершена взаємодія в збірній, вони одне одного розуміють. Якщо не брати доданих людей, то кістяк збірної настільки зіграний і товаришує між собою, що цим не можна не скористатися. Хоча, звичайно, наша збірна — це неперевершені майстри зіпсувати будь-яку гарну справу. А надто — коли ти чекаєш хорошого результату. Я був упевнений в тому, що ми Словенію не пройдемо. Бо я пам'ятав, як плакав після Хорватії, Греції. Думав, що навіть вірити в це не буду. А ми, слава Богові, пройшли.
 
Думаю, що у нашої збірної гарні шанси. Чим більше всього сприяти буде — тим більше шансів, що ми програємо. Сприяє цьому, звісно ж, формула проведення. Можна пройти першим номером, другим і ще й третім. Третє місце — вбивче, звичайно, тому що ти потрапляєш одразу на монстра, на першу команду в групі, а це стовідсотково буде класна команда. Друге місце цілком реальне. Ми спілкуємося з прес-аташе збірної України Олександром Гливинським, я їжджу у Францію, дивлюсь, як там все буде. Ми теж готуємося туди поїхати на півтора місяці.
 
Ми зараз навіть випрацьовуємо модель. У нас в принципі модель другого місця краще, ніж у поляків — наших прямих конкурентів, як ми їх зараз сприймаємо. Навіть якщо ми програємо німцям, то в цей час поляки виграють у ірландців, і ми знаємо, з яким рахунком. А у ірландців ми повинні виграти з рахунком більшим, ніж у поляків. Тоді до особистої зустрічі з ними ми підходимо в позиції, що нас влаштовує нічия.
 
Це найпрогнозованіший варіант: всі програють німцям і всі виграють у ірландців, просто ми виграємо у них із більшим рахунком.
 
У цьому сценарії погано те, що ми не вміємо багато забивати. Якщо поляки виграють 2:0, то виграти у збірної Ірландії 3:0 для нас буде фокус. Ми можемо вправніше зіграти на нічию з Німеччиною, ніж обіграти слабачка 5:0. Проте сценарій прогнозований. А якщо ми підійдемо до особистого матчу з Польщею з гіршою різницею, ніж у них, то нас нічия не влаштовує. Це нормальний сценарій. Цілком можливо, що так все і розвиватиметься. Може, німці всім зіллють, хто знає».
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
pitt_not_brad
Будемо у фіналі. Можливо, навіть, не цього разу
Андрей Юртин
аж ни яких
Коты_Леона
Хто це такий? Це такий журналіст, як на Вітька експерт
уух (праскурафф)
вам уже, простите, гецьков, федорчуков и леоненков мало? ...что, кому-то этот тип интересен? вместе со своим бредом
ladoha
ты придурок а с поляками немцы два раза играть будут
tarasbulba007
Ох уж эти сказочники...(с)