Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Шахматы
|
2191
0

ФИДЕ снимет дисквалификацию с украинских шахматистов

Львов погасил долг перед Международной шахматной федерацией

ФИДЕ снимет дисквалификацию с украинских шахматистов

Українські шахісти, які потрапили під заборону Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) через борг Федерації шахів України перед ФІДЕ, зможуть повернутися до виступів на міжнародних змаганнях.

Про це на своїй офіційній сторінці у Facebook повідомив мер Львова Андрій Садовий.

«Проблеми з ФІДЕ вирішили. До кінця дня мають скасувати дискваліфікацію українських шахістів та відновити рейтинги. Місто включилось в цю історію, бо це питання міжнародної репутації країни (в т.ч. і Львова, де проходив Чемпіонат світу з шахів). Я би хотів в майбутньому бачити таку небайдужість і від інших відповідальних за шахи осіб», - написав мер Львова.

Як розповів у коментарі ZAXID.NET заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, ФІДЕ пішла на зустріч українським шахістам після перемовин із мером Львова. Зокрема, після оголошення ФІДЕ про дискваліфікацію українських спортсменів ніхто із представників українських інституцій, у тому числі Федерації шахів України, не вийшов на зв'язок із ФІДЕ.

«Тоді місто Львів взяло на себе зобов'язання щодо відміни дискваліфікації для українських шахістів, оскільки жодна інша інституція України не вийшла на прямий контакт із ФІДЕ. Місто озвучило представникам ФІДЕ свій план щодо вирішення цієї ситуації, і представники Міжнародної федерації шахів вирішили скасувати дискваліфікацію українських спортсменів. Деталі перемовин Львівська міська рада поки що озвучити не готова, оскільки перемовини тривають, однак головного досягнути вдалося - українські спортсмени зможуть взяти участь у найближчих міжнародних турнірах», - прокоментував Андрій Москаленко.

Нагадаємо, ФІДЕ оголосила 14 квітня 2016 року про відсторонення українських шахістів від участі у міжнародних змаганнях. ФІДЕ вдалася до санкцій щодо українських спортсменів через борг Федерації шахів України (ФШУ), яка не заплатила 60 тис. євро організаційного внеску за проведення чемпіонату світу з шахів серед жінок у Львові.

Президент ФШУ Віктор Капустін у своїх офіційних заявах пояснив, що борг перед ФІДЕ – це відповідальність Львівської міської ради. За його словами, львівська мерія повинна була сплатити 60 тис. євро, які є призовими української шахістки Марії Музичук. Йшлося навіть про те, що озвучену суму місто може компенсувати шахістці в «іншій прийнятній формі».

У свою чергу мер Львова Андрій Садовий заявив, що борг у 60 тис. євро перед ФІДЕ належить Федерації шахів України (ФШУ), а відмову сплачувати цей борг назвав «скандалом і ударом по іміджу України». У львівській мерії, яка виділила найбільше коштів для проведення чемпіонату світу з шахів серед жінок у Львові - понад 7 млн грн., заявили, що не отримували жодних сповіщень від ФШУ щодо виділення ще додаткових 60 тис. євро.

Источник Zaxid.net
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.