Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 12 апреля 2016, 22:39
5216
2

Александр ИЩЕНКО: «Ситуация с Окечукву – это провокация»

«Карпаты» могут замахнуться на еврокубки, считает специалист

| Обновлено 12 апреля 2016, 22:39
5216
2
Александр ИЩЕНКО: «Ситуация с Окечукву – это провокация»

Попри невиразну гру і відсутність стабільних позитивних результатів, «Олександрія», «Карпати» і «Сталь» є претендентами на місце в Лізі Європи. Потрапляння однієї із цих команд в єврокубки стало можливим через дискваліфікацію дніпропетровського «Дніпра».

Яка з названих команд має більше шансів здобути європутівку, розповів Олександр Іщенко.

- Непросте запитання. Жодна з команд, які ви назвали, не демонструє стабільну гру, – каже Олександр Олексійович. – Я би відштовхувався від іншого: так, путівку в Лігу Європи здобудемо, але що ми там будемо робити і як виглядатимемо з такою грою?

- І що робити в цій ситуації?
- Нічого не вдієш. Кожна команда повинна мати ціль. Для «Олександрії», «Карпат» та «Сталі» найвищим завданням є потрапляння в Лігу Європи. Але, повторюю, я не бачу гри, яка б нам принесла радість від потрапляння в єврокубки.

- Що може добавити оптимізму в цих командах?
- Оптимізму цим командам не позичати, ось подивіться на голландця (Ерік ван дер Меєр, головний тренер «Сталі» – авт.). Після кожної поразки в його інтерв’ю дуже багато оптимізму. Щоправда, крім оптимізму, я більше нічого не бачу. Той же «Дніпро» «Сталь» обігрує на одній нозі – ось вам і єврорівень.

Звісно, треба тішитися за ці клуби, що вони претендують на Лігу Європи, але дивіться пункт 1 – що ми там робитимемо?

- У кого кращий підбір футболістів?
- Підбір футболістів одна річ, організація гри – інша. Ось ми вчора побачили, як організовано діє «Олександрія» в матчі проти «Динамо». Підбір гравців, як на мене, кращий у «Карпат». Узагалі, якщо обирати між трьома претендентами, то особисто я хотів би бачити в Лізі Європи львівський клуб. Це пов’язано з містом, стадіоном, підбором гравців. Хотілося б, щоб «Карпати» потрапили в єврокубки й там пошуміли.

- Якщо, порівняно з іншими клубами, у «Карпат» хороший підбір футболістів, то чому немає гри? В чому проблема?
- Немає цілісної командної гри. Хоча з появою цього аргентинського форварда з українським корінням (нападник українського походження Густаво Бланко-Лещук – авт.) з’явилася надія на краще. Хотілося б, щоби команда швидше перелаштувалася на гру з форвардом. А до того що було? Вибачте, але Ігор Худоб’як на позиції центрального форварда – це вже перебір. Це в Україні таким можна повеселити глядачів, але не в Лізі Європи. Худоб’як є креативним хавбеком, але аж ніяк не центрфорвардом. Сподіваюся, що з Бланко-Лещуком Безуб’яку вдасться стабілізувати командну гру, тоді можна замахнутися і на єврокубки.

- Фанати «зелено-білих» ображають темношкірого легіонера «Карпат», нігерійця Окечукву. А недавно один із лідерів фан-руху Тарас Павлів заявив, що так вони висловлюють свій протест проти політики клубу, трансферів і спонукають президента клубу Петра Димінського звільнити гендиректора Юрія Дячука-Ставицького. Як прокоментуєте таку дивну заяву?
- У нас зараз стільки провокативного… Маємо багато темношкірих футболістів, у тій же академії «Динамо» є темношкірі вихованці. Повірте мені, вони є улюбленцями команди, усієї бази. На 1000 відсотків упевнений, що під час ігор «Карпат» це була провокація, щоб підставити Дячука-Ставицького і призвести до його звільнення. Хлопці, висловлюйте претензії, якщо вони є, але не опускайтеся до приниження футболіста. Це – шлях у нікуди.

Олег ПЕТРЕНКО

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 1
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы
Футбол | 18 апреля 2024, 05:51 1
Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы

Андрей дважды отразил пенальти и помог Реалу пройти Манчестер Сити в Лиге чемпионов

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Sergiy Kibkalo
Взагалі Олександр Олексійович дуже освідчений та досвідчений професіонал і говорить правильні речі.
ChMP
Ищенко на фото - чисто супергерой Синий фонарь