Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
843
0

Хопкінс втікає зі Львова

Новий чемпіонат України в чоловічій суперлізі стартує лише на початку жовтня, але провідні клуби вже розпочали підготовку до сезону

Зокрема «Львівська політехніка-Галичина» провела серію матчів з найкращими польськими клубами, учасниками Євроліги-ФІБА та Кубка УЛЕБ.

Спершу підопічні білоруського наставника Валентина Вороніна здолали «Анвіл» з Влоцлавека – півфіналіста польської «екстра-кляси» – 98:86. Найрезультативнішим у складі гостей став новачок команди Володимир Голубєв - у його активі понад 20 очок. Далі львів’яни зіграли два матчі з ще одним півфіналістом чемпіонату Польщі – «Шльонском» – 81:111 і 87:87. При цьому львівський клуб самовільно покинув один з лідерів – американець Браян Хопкінс. Американський розігруючий вирушив до Бельгії - в табір клубу «Льєж». Демарш баскетболіста уже «оцінило» керівництво львівського клубу й не дає бельгійцям дозволу на те, щоб Хопкінс зміг грати в їхній команді. Головний тренер «Львівської політехніки-Галичини» Валентин Воронін вважає вчинок баскетболіста некоректним: «Навіть якщо Хопкінс повернеться у клуб, я його назад не прийму. Для чого він мені? Хіба він щось таке надзвичайне виграв чи досяг чогось? Тим більше, що він тишком-нишком покинув наш клуб. Не хоче він грати у Львові - не треба». «Я таких людей називаю «свинями», - заявив Валентин Воронін у коментарі для ЗІКу. Тепер бельгійська федерація баскетболу просить ФБУ надати «кліренс» (дозвіл на гравця, в якому вказано, що його попередній клуб не має нічого проти того, аби баскетболіст виступав у Бельгії, і у нього немає боргових зобов’язань). БК «Львівська політехніка-Галичина» наразі відмовляється видавати такий дозвіл.

На місце американського розігруючого львів’яни вже запросила відомого в Україні баскетболіста Євгена Анненкова, який минулий сезон провів у дублі БК «Київ». Торік Євген провів 29 матчів за «вовків», переважно виходячи на заміну. У середньому Анненков набирав по 4,9 очка за гру.

Ще один колишній львів’янин - форвард Кирило Скуматов - переходить в болгарський «Ямбол». У своїй кар’єрі Скуратов, крім Львова, вже встиг пограти за БК «Київ», німецький «Швельме» і БК «Одеса». «Ямбол» відзначається особливим інтересом до українських баскетболістів – свого часу тут грали Михайло Мельников, Геннадій Успенський, Олег Ткач, Олексій Борисенко, Євген Анненков і форвард Ярослав Зубрицький, який цього року повернувся до Львова.

Тим часом український «повпред» у НБА Віталій Потапенко зараз перебуває на перегляді у клубі «Фінікс Санс». За повідомленням Arizona Republic, цей клуб продовжує пошук заміни центрового Курта Томаса. Серед ймовірних кандидатів – і колишній киянин Віталій Потапенко, якому у США дали прізвисько «Український Поїзд».

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 18:58 0
«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина

Джуд Беллингем отметил феноменальную игру украинского вратаря

Даниэле ДЕ РОССИ: «Было нелегко. Милан – сильная команда»
Футбол | 19 апреля 2024, 05:25 2
Даниэле ДЕ РОССИ: «Было нелегко. Милан – сильная команда»

Наставник «волков» рад триумфу своих подопечных

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.