Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 31 марта 2016, 19:50
2406
0

Евгений АЛИПОВ: «Есть желание подняться в Дивизион 1А»

Наставник молодежной сборной Украины - о предстощем сборе команды перед ЧМ в Италии

| Обновлено 31 марта 2016, 19:50
2406
0
Евгений АЛИПОВ: «Есть желание подняться в Дивизион 1А»

Юніорська збірна команда України з хокею (вік гравців до 18 років) 4 квітня розпочне заключний етап підготовки до чемпіонату світу в місті Азіаго, Італія. Наразі серед кандидатів на поїздку до Італії перебувають 28 гравців, які під орудою Євгена Аліпова та Ігоря Архіпенка будуть готуватися на майданчику арени «Льодограй» у місті Богуславі. До заявки команди на чемпіонат світу потраплять 22 спортсмени.

Цей турнір, з точки зору перспективи розвитку вітчизняного хокею, є пріоритетним для керівництва Федерації хокею України, заявив на прес-конференції в УНІАН, президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін.

«У другій половині квітня, практично в одні терміни, відбудуться юніорський чемпіонат світу і чемпіонат світу серед дорослих команд в Дивізіоні IВ, – зазначив Анатолій Брезвін. – Обидва чемпіонати, і за участю головної команди країни, і за участю юніорської збірної, вкрай важливі. Але, з урахуванням перспективи розвитку хокею в країні, безумовно, особливу увагу ми приділимо юніорській команді. Фізична, техніко-тактична і моральна підготовка цієї команди дуже важливі з точки зору того, що це майбутнє національної збірної команди. Ті хокейні школи,в тому числі й академії хокею, які у нас діяли раніше, зараз, з об'єктивних причин не можуть діяти на повну силу, але, з часом, ми відновимо їх роботу в повному обсязі. Тим не менше, і зараз у нас є потенціал, гравці ростуть, перетворюються в справжніх майстрів. Наприклад, три гравці у нас виступають у Швеції. Ігор Мережко бореться за головний трофей найсильнішої юніорської ліги світу. Будемо підсилювати в цьому напрямку роботу».

У свою чергу, віце-президент Федерації хокею України Георгій Зубко, який відповідає за питання розвитку дитячо-юнацького та жіночого хокею зазначив: «Єдина модель успішної роботи у спорті це спадкоємність поколінь – від дитячо-юнацького хокею до національної збірної. І ми повинні будувати роботу так, щоб існував постійний зв'язок між гравцями різних віків. На жаль, в силу відомих причин, зараз у нас є суттєві проблеми. Так, чудова база в Донецьку, де були дуже великі перспективи, зараз окупована ворогом. Тим не менш, школа продовжує існувати. Вона переїхала під Київ та до Дружківки, де діти продовжують займатися. Якщо говорити про команди майстрів, то дитячі хокейні школи є в Білій Церкві та Кременчуці. В ідеалі – школи повинні бути при всіх командах-учасницях національного чемпіонату».

Менеджер національної команди Олександр Говорун подякував керівництву арени «Льодограй» в Богуславі (Київська обл.) за створення відмінних умов для підготовки команди до світової першості. «Юніорська збірна – лакмусовий папірець всієї підготовки дитячо-юнацького хокею в Україні. Наймолодший вік в системі світового хокею на рівні національних збірних. Це перша збірна команда для молодого перспективного гравця. І виступ цієї команди вкрай важливий. З приводу матеріального забезпечення, то проблемних питань перед стартом підготовки немає. Команда забезпечена комфортними умовами як проживання, так і тренування. Ми обрали Богуслав у якості місця проведення заключного збору через ряд причин. По-перше, «Льодограй» – це найновіша льодова арена в Україні, яка відповідає всім міжнародним вимогам. По-друге, в маленькому містечку гравці будуть сконцентровані виключно на підготовці до найвідповідальнішого змагання сезону, чого часом важко досягти у великому місті. І по-третє, ми віримо, що приїзд юніорської збірної дасть поштовх для розвитку місцевого хокею», – зазначив Говорун.

А старший тренер збірної України (U-18) Євген Аліпов розповів про команду: «Ми вже провели два турніри – в Польщі та Угорщині. Далі, з 4 квітня, нас чекає збір в Богуславі. Команда складається з гравців «Білого Барса», «Компаньйона», «Юності», а також легіонерів команд Австрії, Чехії, Словаччини, США та Канади. На даний момент у розпорядженні тренерського штабу 5 повноцінних п'ятірок і 3 голкіпера. У підсумковій заявці буде 4 п'ятірки і 2 воротаря. Хочу відзначити, що турнір буде дуже складний, всі команди практично рівні по силам. Тим не менш, ми будемо намагатися викладатися на 100 або навіть 200 відсотків. Зрозуміло, є велике бажання виграти турнір і піднятися в Дивізіон 1А, але, повторюся, зробити це буде вкрай складно. Зазначу значний прогрес гравців українських команд за останній час. На відміну від однолітків, які виступають за кордоном, в юніорських лігах, хлопці з українських команд «варяться у казані» дорослого хокею. За останній час вони змужніли й отримали неоціненний досвід».

Чемпіонат світу з хокею (U-18) у дивізіоні 1В відбудеться з 18 по 24 квітня. Суперниками збірної України будуть команди Угорщини, Словенії, Італії, Японії і Південної Кореї. Переможець турніру отримає путівку в Дивізіон 1А.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор
Футбол | 18 апреля 2024, 01:40 8
Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор

Смотрите самые интересные моменты ответного матча главного еврокубка

Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча
Футбол | 18 апреля 2024, 09:40 5
Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча

Федерико Вальверде высказался об украинском голкипере

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.