Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 31 марта 2016, 13:55
2106
1

ДЯЧУК-СТАВИЦКИЙ: Не собираемся привозить легионеров вагонами

Генеральный директор «Карпат» не понимает, почему обижаются львовские болельщики

| Обновлено 31 марта 2016, 13:55
2106
1
ДЯЧУК-СТАВИЦКИЙ: Не собираемся привозить легионеров вагонами
fc-metalist.com

В інтерв’ю офіційному сайті клубу, генеральний директор «зелено-білих» Юрій Дячук-Ставицький підсумував роботу на старті нового футбольного року.

– Насамперед, почати варто з наболілого. Ще торік ми добре розуміли, що команда залежна від центрального нападника. Протягом тривалого часу тренери вирішували це питання за рахунок півзахисників – у нападі грали Худоб’як, Карноза, Кожанов, Гуцуляк. Але усі розуміли, що ці футболісти більше користі зможуть принести на інших позиціях, а в атаці грають вимушено. Тому коли «Карпати» добилися дозволу на трансферу діяльність, першим ділом взялися за пошуки центрального нападника. Вирішивши одну проблему, ми зіткнулися з іншою – на сьогодні в Україні дуже мало гравців такого амплуа. Подивіться, хто грає в атаці у наших грандів? У «Шахтаря» є Гладкий, у «Дніпра» Зозуля, в «Динамо» був Кравець, але зараз він грає в Німеччині. Все.

Звичайно, ми першим ділом дивимося на свої резерви, але поки що, треба визнати, перспективні нападники зі школи та Академії ще занадто молоді і не готові до виступів на високому рівні. Їхній час ще прийде, але нам треба було вирішувати питання негайно. Після того, як з «Карпат» пішли Гладкий і Зеньов, фактично нападників і не було. Ігор Йовічевіч на зборах і в товариських матчах використовував хорвата Антоніо Манце, але заявити його ми не мали можливості. Тому зараз узяли інших виконавців – аргентинця з українським корінням Бланко-Лещука, Гегама Кадимяна та Габріеля Окечукву. Саме їх вибрали тренери з-поміж усіх нападників, яких ми переглядали. Щодо нігерійця, то ми взяли його на перспективу. Підписали з ним контракт до кінця сезону, з правом пролонгації. Якщо він нас влаштує своєю грою, продовжимо контракт, якщо ж ні – попрощаємося. При цьому ми не забуваємо про наших вихованців. Ми віримо в них і чекаємо, поки вони підростуть і стануть здатними до конкуренції. При цьому наголошу, що ми й надалі акцентуємо на власній школі і Академії. Зверніть увагу – зараз в дублі та юніорській команді немає гравців, які не були б вирощені в наших дитячих структурах.

– Чому, на ваш погляд, деякі уболівальники не сприймають нову трансферну діяльність?
– На жаль, мені не зрозуміле їхнє обурення. За що нас критикують? За те, що ми взяли іноземців? Повторюю, ми це зробили вимушено, щоб залатати діри. Інакшого виходу просто не було. Ми не збираємося привозити легіонерів вагонами. Наразі достатньо тих, хто в нас є. Ми в жодному випадку не відійшли від власної філософії. Знаю, що дехто незадоволений тим, що з приходом новачків, свої місця в стартовому складі втратили кілька молодих хлопців. Однак, прошу зрозуміти: вирішувати питання стартового складу – це прерогатива тренерського штабу. Не моя, і не фанатів. Лише тренери, які постійно бачать і аналізують тренувальний процес, можуть поставити найсильніших футболістів у старт. Тренери собі не вороги – вони не поставлять слабшого і не залишать в запасі сильнішого.

– Якщо зайшла мова про роботу тренерського штабу, як би ви оцінили їхню роботу після стартових турів 2016 року?
– Володимир Безуб’як – це місцевий вихованець, який працює тренером протягом 20-и років. Він був асистентом в Іщенка, Яремченка, Кононова, Шарана, зі мною також немало попрацював. Окрім того, має досвід роботи і в дублі, і в юніорській команді, і в першій лізі, і Академію очолював. Одним словом, побачив багато і знає не менше. Однак, давайте зважимо на те, що за два місяці не можливо зробити таку команду, що вигравала б у грандів. Думаю, що всі уболівальники і спеціалісти зі мною погодяться. Треба час. Я надіюся, що він робить все, робитиме в майбутньому усе, щоб команда грала і тішила уболівальників. «Карпати» провели матчі з топовими командами. Якщо зважити на результат, то програли ми мінімально. Хоча, в матчі проти «Динамо» вигравали, але поступилися через грубі помилки захисників. З «Дніпром» ми мали шанс на нічию. Однак, треба сказати, що грали ми, м’яко кажучи, дуже слабо.

– Бачите в цьому якісь інші причини, окрім футбольних?
– Є кілька думок. Протягом 4 років «Карпати» не мали турнірних завдань, хіба що за винятком збереження прописки у вищій лізі. Психологічно команда втратила дух переможця і віру у власні сили. Як я вже говорив, у цьому сезоні команда практично всі матчі з командами, що знаходяться вище в таблиці, програла. У багатьох іграх не вистачало психологічного настрою. Тому зараз треба багато працювати тренерам, щоб повернути команді цей дух, впевненість і віру в себе. А це дуже не просто. Хоча, по натурі я оптиміст, і запевняю, що клуб буде робити все: і в трансферній політиці, і в організації команд, аби вивести «Карпати» на високий рівень. І наша команда має грати в Лізі Європи.

– Чи будуть кадрові зміни під час міжсезоння?
– Не приховую, що низка гравців «Карпат» не відповідають вимогам часу. Не хочу зараз називати прізвища, з етичної точки зору. Але такі гравці є. Мова йде не про молодих, перспективних гравців. А про тих, які мають досвід, але через низку причин вже не мають мотивації грати в «Карпатах». З цими футболістами в кінці сезону ми попрощаємося. У «Карпатах» гратимуть ті, хто хоче і може.

– Чи задоволені ви переїздом на новий стадіон? І яка зараз ситуація з карпатівськими полями? Чи мають команди можливість повноцінно проводити свої тренування?
– Переїзд команди на «Арену Львів» дав можливість у кілька разів збільшити відвідуваність трибун. До того ж, у клубі зараз нема фінансових проблем. Зарплата всім гравцям і працівникам виплачується вчасно. Усі команди клубу мають адекватні умови для тренувань. Ми використовуємо футбольні поля в Брюховичах, як на новій базі, так і на старій, яке торік ввели в експлуатацію. Працюємо зі стадіоном СКА та Дублянами. Верхні поля на «Україні» в хорошому стані, там працюють наші школярі. На «Україні» гратимуть наші дублери та юніори. Однак, деякі матчі ми будемо і в Раві-Руській проводити, коли, наприклад, збігатимуться графіки проведення поєдинків чемпіонатів U-19 та U-21.

– Відомо, що «Карпати» готують так званий «банк тренерів». Розкажіть про нього детальніше.
– Фактично, це перелік наставників, для роботи з клубними командами. Низка тренерів в цьому сезоні виїжджала на стажування в Хорватію та Польщу. Плануємо навчання місцевих вихованців «Карпат», які здобуватимуть тренерські ліцензії ФФУ та стажуватимуться за кордоном. Таким чином ми готуємо не лише гравців, але й своїх тренерів. При цьому, не забуваємо і проти нашу молодь. Дитячі команди постійно виїжджають на міжнародні турніри, вдало виступають в чемпіонаті ДЮФЛ та виїжджають на навчально-тренувальні збори у час міжсезоння.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Фаны Арсенала издевками проводили Зинченко на замену в игре с Астон Виллой
Футбол | 15 апреля 2024, 12:59 16
Фаны Арсенала издевками проводили Зинченко на замену в игре с Астон Виллой

Александр переживает непростые времена в лондонском клубе

Тяжелые победы Динамо и Шахтера, осечки Кривбасса и Днепра-1
Футбол | 16 апреля 2024, 06:35 0
Тяжелые победы Динамо и Шахтера, осечки Кривбасса и Днепра-1

Самые интересные события 24-го тура УПЛ – в нашем традиционном обзоре

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Bandera.Lviv
Володимир Безуб’як - тренер рівня КОЛЕКТИВУ ФІЗКУЛЬТУРИ, доки він у Карпатах буде головним, доти будемо мучитися на футбольному полі.