Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
622
0

Тигр гратиме за Мавп

Розмова з новачком черкащан Фаді Ель Хатібом, найкращим баскетболістом Азії за останні 10 років

Після Яо Міна цей гравець найсильніший баскетболіст Азії. Він влучає фантастичні трьохочкові кидки. Його атлетизм, швидкість та лідерські якості заслужили похвали найлегендарнішого гравця світу Майкла Джордана: «Фаді - це гравець, який найперший зі своєї ліги повинен увійти до рядів НБА».

Ель Хатіб завоював звання MVP Лівана у 2003, 2004 та 2006 році. На Світовому Чемпіонаті з баскетболу у 2006 році він став шостим за результативністю гравцем турніру, принісши своїй збірній 32 очки, 9 підбирань у матчі проти Вінесуели.
 
– Фаді, Ви гравець, який міг обирати будь-який клуб. Чому Ваш вибір зупинився на черкаській команді?
– Упродовж останніх п’яти років я отримував пропозиції від багатьох клубів Європи. Однак просто не було бажання виступати на Європейській арені, адже я був щасливий на Батьківщині. Перед моїм приїздом в Україну, Драгон Раца, тренер національної збірної, і мій агент порекомендували Черкаський клуб, адже він відомий у Європі своєю репутацією, за їх словами черкащани дуже відповідально ставляться до гравців та всіх організаційних питань. Я прислухався до їх порад, адже ці люди особисто знають Андрія Подковирова і дали «Мавпам» найкращі рекомендації. Я зрозумів – настав час змін. Дуже хотілося б виграти український чемпіонат у складі черкаської команди.

– «Нью Йорк Таймс» писали, що сам Джордан давав Вам найкращі рекомендації. Розкажіть про Ваше знайомство із Джорданом.
– Що я можу сказати? Джордан насправді заслуговує звання Легенди баскетбола. Ми разом тренувалися 2 місяці, саме тоді він зауважив, що моє місце в НБА.

– У ЗМІ говорили, що ви отримували пропозиції від команд НБА, зокрема «Лос Анжелес Кліперс», чому не склалося виступати у національній баскетбольній асоціації?
– На той час, коли надійшла пропозиція від «Кліперс» мій клуб не погодився розірвати контракт і я змушений був залишитися виступати на Батьківщині.

– Окрім Ліванського Чемпіонату ви виступали і в інших країнах Азії.
– Так, я грав за Сирію і Катар. Так склалося через деякі проблеми в Лівані. І хоча я розцінюю час проведений за інші клуби, як дорогоцінний досвід, однак досі впевнений, що ліванська ліга є однією із найсильніших в Азії і поступається за рівнем, хіба що Китаю.

– У Вас дуже колоритне прізвисько «Тигр». Розкажіть про історію Тигра?
– 10 років тому,у складі ліванської збірної я виступав на фінальній грі Чемпіоната Азії. Тоді я заробив 35 очок і один із телекоментаторів сказав: «Я не знаю, як називають Фаді на Батьківщині, однак від цього дня я буду називати його Тигром». Так це ім’я закріпилося за мною серед ЗМІ.
 
Баскетбольный клуб «Черкаські мавпи»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде
Футбол | 25 апреля 2024, 00:13 5
Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде

Украинский вратарь хочет повышения зарплаты

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.