Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1191
0

Вірастюк знову найсильніший на планеті

Василь Вірастюк вдруге здобув титул найсильнішої людини планети!

Перемогою українця завершилося у Південній Кореї  головне змагання стронгменівського сезону – індивідуальний чемпіонат світу.

 

У другий день фіналу Василь Вірастюк довершив справу, розпочату напередодні. Перемігши у п‘ятницю у двох вправах, Вірастюк забезпечив собі впевнене лідерство. У суботу ж українець розважливо розрахував сили, постійно тримаючи на дистанції головних конкурентів – литовця Жидрунаса Савіцкаса та росіянина Михайла Кокляєва, котрі провалили перший фінальний день. А в заключній вправі фіналу – естафеті,  Вірастюк поставив масний знак оклику, в очній дуелі здолавши Кокляєва і показавши найкращий час з усіх фіналістів.

 

Випередивши найближчого переслідувача у загальному заліку на 5 очок, Василь Вірастюк вдруге здобув титул чемпіона світу і «Найсильнішої людини планети»! Чемпіон  повертається з Південної Кореї до України у вівторок вранці.

 

ТЕХНІЧНІ ДАНІ. 

IFSA Strongman World Championship

Чемпіонат світу серед стронгменів,  Південна Корея, Джеумсан 09.09 – 15.09.2007

(IFSA – Міжнародна федерація найсильніших атлетів). 

 

Загальний залік :

Василь Вірастюк (Україна) –   57,5 очка

Михайло Кокляєв (Росія)   -     52, 5 очка

Жидрунас Савіцкас (Литва) –  51, 5 очка

Дерек Пандстоун (США)   -     50, 5 очка

Андруш Муруметс (Естонія) –  46.5 очка

Відас Блекайтіс (Литва)  -          41,5 очка

Роберт Щепанський (Польща)  - 40 очок

 

Василь Вірастюк переміг у трьох з шести вправ фіналу:

«Тімбер Керрі» (варіант прогулянки фермера), «Суперйок»(«Коромисло») – розділив перше місце з Блекайтісом, «Естафета».

По дві вправи виграли  Савіцкас і Кокляєв – одноосібно  «Кулі Атласа» (Кокляєв) і «Аполлон аксель на максимум» (Савіцкас), а також двоє цих атлетів розділили перемогу у «Мертвій тязі – deadlift».

 

Додатково: Основна програма Чемпіонату  світу зі стронгмену, що відбувається у рамках Міжнародного фестивалю женьшеню, розпочалася у Південній Кореї 11-го вересня кваліфікаційними змаганнями. З 24-х учасників 12 пробилися до фіналу. Крім Вірастюка, котрий мешкає у Києві, Україну презентував Володимир Муравльов (Маріуполь), однак йому не вдалося здобути місце у фіналі.  Віктор Юрченко з Черкас та Олександр Пеканов з Чернігова, котрі кваліфікувалися на чемпіонат світу,  вдало виступивши на чемпіонаті Європи, не змогли виступити на світовому форумі через травми.

 

Василь Вірастюк вже одного разу вигравав  індивідуальний чемпіонат світу – 2004 року. Саме тоді його було проголошено Найсильнішою людиною планети. В усіх інших чемпіонатах світу, в яких брав участь Вірастюк (2003, 2005, 2006 рр.),  він неодмінно входив до трійки призерів.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.