Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
580
0

Вірастюк лідирує на ЧМ у Південній Кореї

Український богатир Василь Вірастюк може знову завоювати звання найсильнішої людини планети

У Південній  Кореї завершується індивідуальний чемпіонат світу зі стронгмену (богатирства) на звання «Найсильнішої людини планети». Сьогодні відбулося три перші вправи фіналу. Після першого фінального дня змагань лідирує українець Василь Вірастюк, який набрав 23,5 очка. Найближчий переслідувач – американець Дерек Пандстоун відстає на 3,5 очка. На третьому місці – литовець Відас Блекайтіс – 19 очок. Чинний чемпіон світу – Жидрунас Савіцкас з Литви поки не входить до чільної шістки, маючи в активі лише 12 очок. Завтра, 15 вересня,  атлети сперечатимуться ще у чотирьох вправах фіналу -  «Manhood Stones» (кулю вагою 170 кг закладають на  кількість разів на висоту 1 55 см за  90 сек.),  «Deadlift» (тяга ваги 320 кг на кількість разів),  «Apollon Axel»  (підйом штанги з товстим грифом на максимум), «Естафета» (чотири етапи:  завантаження валіз, фермерська прогулянка, гусяча прогулянка, тяга ланцюга). Після цих чотирьох вправ  й визначиться Чемпіон-2007.

Додатково: Чемпіонат світу зі стронгмену, що відбувається у рамках Міжнародного фестивалю женьшеню,   розпочався у Південній Кореї 11-го вересня кваліфікаційними змаганнями. З 24-х учасників 12 пробилися до фіналу. Крім Вірастюка, котрий мешкає у Києві,  Україну презентував Володимир Муравльов (Маріуполь), однак

йому не вдалося здобути місце у фіналі.  Віктор Юрченко з Черкас та Олександр Пеканов з Чернігова, котрі кваліфікувалися на чемпіонат світу,  вдало виступивши на чемпіонаті Європи, не змогли виступити на світовому форумі через травми.

Василь Вірастюк вже одного разу вигравав  індивідуальний чемпіонат світу – 2004 року. Саме тоді його було проголошено Найсильнішою людиною планети. В усіх інших чемпіонатах світу, в яких брав участь Вірастюк (2003, 2005, 2006 рр.),  він неодмінно входив до трійки призерів.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.