Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2426
0

Шкільна футзальна ліга України: коли казка стає реальністю!

Протягом останніх трьох місяців в 21-й області України визначали переможців регіональних змагань

Шкільна футзальна ліга України: коли казка стає реальністю!

У це складно повірити, але лише рік тому проект «Шкільна футзальна ліга України» був свого роду казкою для Асоціації футзалу України, яка мріяла створити найбільш доступний та масовий футзальний турнір для школярів. І вже сьогодні ми не можемо уявити футзального сьогодення без новин з регіонів, де у повній мірі висвітлюються події у цих змаганнях. Протягом останніх трьох місяців в 21-й області України визначали кращих з кращих у номінації «Шкільна футзальна команда», а вже 11 березня в офісі АФУ відбулось жеребкування третього за ліком стикового етапу змагань. Тож, настав час областям зійтись у фінальних битвах за право взяти участь у Всеукраїнському фіналі у Києві, а нам – підвести проміжні підсумки двох попередніх етапів, проаналізувавши статистичні дані з регіонів. Отож, вирушаємо в подорож по країні шкільного футзалу.

Закарпатська область vs Львівська область. 610 шкільних команд та 7 300 учасників об’єднав закарпатський етап ШФЛУ. Фінал турніру відбувся 20 лютого у спортивному комплексі «Юність» (м. Ужгород), звитягу здобули футзалісти Бедевлянської ЗОШ, Тячівського району. У стиковому етапі хлопці поміряються силами з чемпіоном Львівської області – ЗОШ №3 з Новояворівська, які свій «малий фінал» проти представників селища Ременів звели до перемоги лише у серії пенальті. До слова, у львівському етапі прийняло участь більше 2000 гравців зі 127 команд.

Волинська область vs Рівненська область. Регіональний етап у Рівненській області стартував з показника у 18 команд (244 школяра). За підсумками групового етапу визначились фіналісти, серед яких найсильнішими виявились школярі рівненської НВК №26. За право відвідати столицю України хлопці поборються з школярами з Любинецької ЗОШ, яка знаходиться в Ковельському районі. На Волині в Лізі прийняли участь 280 учнів з 31 учбового закладу.

Чернівецька область vs Івано-Франківська область. Чемпіонові Івано-Франківської області доведеться вирішувати непросте завдання – захист титулу срібних призерів ШФЛУ минулого сезону. Цю непросту місію випала честь виконати долинській ЗОШ №6, яка виборола право представляти Івано-Франківщину у стиковому етапі. Слід відмітити високий рівень організації місцевих шкільних змагань, матчі проходили в одному з кращих спорткомплексів України – манежі Коледжу фізичного виховання. Суперник франківців, ЗОШ №27, став кращою командою з-поміж 107-ми, команд-учасниць попередніх етапів. Хочеться вірити, що разом зі Шкільною футзальною лігою України до Чернівців повернуться матчі найвищого рівня.

Тернопільська область vs Хмельницька область. Відповідально підійшли до визначення чемпіона Хмельниччини організатори – юні футзалісти отримали можливість зіграти на тому ж паркеті, що й зірки вітчизняної Екстра-ліги. Боротьба за перепустку до стикового етапу завершилась перемогою команди з ліцею № 17, на яку вже чекає непростий вояж до Тернополя. Тут переможця визначали у фінальному етапі, де три перемоги у трьох матчах здобула місцева ТСШ №29. Вдвічі приємніше, що хлопці стали кращими з-поміж аж 325 команд! Погодьтесь, це вже серйозне досягнення…   

Вінницька область vs Житомирська область. Школярі з міста Калинівка, Вінницької області стали кращими у своєму регіоні, змагання у якому об’єднали понад 200 шкільних колективів. Путівку у стиковий етап калинівчани здобули у грандіозному фінальному етапі, що проходив у спорткомплексі «Колос». Наразі представники Вінниці чекають на свого суперника, але це вже точно буде команда з Житомирської області.

Київська область vs Чернігівська область. 30 шкіл Київської області зібрали організатори на попередньому етапі. Кращими стали представники м. Біла Церква, ЗОШ №17. Вдвічі більше шкіл у той же час визначали кращу на Чернігівщині. Результатом трьохмісячного футзального марафону стала перемога Ліцею №35.

Дніпропетровська область vs Запорізька область. Майбутні господарі першого матчу стикового етапу зійшли на олімп регіону, який зміг в перший же сезон ШФЛУ залучити до турніру рекордні 1074 школи (!). ЗОШ №9 з міста Тернівка виявились найспритнішими серед своїх однолітків, що дозволило отримати перепустку у стикові матчі з чемпіоном Запорізької області, де з 5 навчальних закладів кращими стали школярі ЗОШ №104.

Херсонська область vs Одеська області. Південний етап змагань ознаменується протистоянням одеситів та херсонців. Перший матч у цьому протистоянні відбудеться на паркеті ЗОШ №27 (м. Херсон), які були сильнішими за інші 46 команд області. Матч-відповідь прийме чемпіон Одещини, ЗОШ №7 з міста Чорноморськ, тут кількість команд-учасниць досягла відмітки у 124 колективи.

На Сумщині у змаганнях прийняло участь близько 150-ти навчальних закладів, кращою серед яких у дисципліні «футзал» стала команда ЗОШ №12 (м. Конотоп).

Усім, хто так чи інакше цікавиться дитячим футзалом, відоме місто Кобеляки. Саме там регулярно відбуваються змагання ДЮФЛ різних вікових категорій. Дійсно футзальне місто, яке є ще й домівкою чемпіона Шкільної футзальної ліги Полтавщини, ЗОШ №2.

У Кіровоградській області чемпіоном стала команда ЗОШ №3 з Світловодська, а в турнірі прийняли участь 42 школи та 627 учнів.

Фантастичні для нинішньої ситуації у регіоні 193 школи та 1 911 гравців залучили до футзальних змагань організатори Донеччини. І цілком символічно, що до стикового етапу потрапила команда школи №17 з міста Слов’янськ.

Київ. Змагання за пряму путівку до всеукраїнського фіналу тривають у столиці. І ці змагання цілком справедливо можна назвати «країною в країні». Наразі визначаються чемпіони районів, які зіграють у гранд-фіналі за круговою схемою.

Ось у таку реальність поступово перетворюється «казка» під назвою «Шкільна футзальна ліга України». Вже у перший рік свого повноцінного існування вдалось залучити більше 3200 навчальних закладів (команд) та більш ніж 36 000 школярів. Приємно, що цей проект проходить під патронатом Федерації футболу України. Віце-президент ФФУ Вадим Костюченко зізнався, що «Шкільна футзальна ліга України» дуже важливий для нашої країни проект, адже цим турніром замикається річний цикл для школярів – у теплу пору року вони беруть участь у турнірі «Шкіряний М'яч», а у холодну грають у залі в матчах «Шкільної футзальної ліги»!

Звичайно, для школярів, які ще вчора сиділи за партою і мріяли про великі спортивні здобутки, поїздка до іншої області на матч зі своїми однолітками – це вже грандіозна подія. Але, як відомо, апетит приходить під час їжі. Тож побажаємо юним зірочкам футзалу отримати від матчів якомога більше позитивних емоцій, і нехай переможе сильніший!

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.