Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 16 марта 2016, 20:22
8187
3

С Карпат снимут три очка

Об этом сообщил бывший футболист львовского клуба Владимир Гудыма

| Обновлено 16 марта 2016, 20:22
8187
3
С Карпат снимут три очка
У складі молодіжної команди «Карпат» Володимир Гудима вигравав чемпіонат України. При Кононові талановитий півзахисник грав у груповому етапі Ліги Європи проти дортмундської «Боруссії», «Севільї», «ПСЖ». Маючи все для того, щоб стати в майбутньому одним з лідерів «Карпат», він був змушений покинути команду, не в останню чергу через конфлікт з клубним керівництвом. Минулого року Володимир перебрався до Польщі, де став одним з ключових виконавців клубу «Хробри» з міста Глогув.
 
- Ви в чемпіонаті Польщі вже майже рік. Ваш клуб виступає у другому за статусом дивізіоні країни. Не тягне додому?
- Так, я вже рік у Польщі. Коли є можливість приїхати додому – то їду. Недавно, коли була пауза в чемпіонаті, зумів побути у Львові довгий час. На даний момент в мене травма. Проходжу реабілітацію, тому сумувати немає часу. Хочу як можна скоріше повернутися до гри.
 
- Вас влаштовує рівень польської Першої ліги. Яка з команд дивізіону могла б достойно виступати в українській Прем’єр лізі?
- Рівень польської Першої ліги хороший. Звичайно, я би хотів грати в Екстракласі. Найбільше хотілось би, щоб це було з командою «Хробри» Глогув. Мій клуб і ще декілька подібних могли б спокійно виступати в українській Прем’єр лізі та боротися за середні місця турнірній таблиці.
 
- Після двадцяти турів Ваш клуб «Хробри» йде на шостому місці в турнірній таблиці, хоча восени був момент, коли команда була в трійці. Що не так пішло? В чому причина погіршення результатів команди? 
- Так, восени був момент, коли йшли на перших місцях, але нас спіткала невдача. Посередині першого кола травмувались декілька основних футболістів, у тому числі і я, через що пропустив декілька матчів.
 
- Ваш клуб ще розраховує на підвищення в класі, та чи ставиться таке завдання перед командою взагалі?
- В нас дуже хороший тренер, який підібрав висококласних футболістів. Всі хлопці розуміють, що є непогані шанси вийти до Екстракласи, хоча такої задачі перед нами керівництво не ставило. Наш клуб почав добре розвиватись, тому було б дуже добре, якби ми влітку вийшли в Екстракласу.
 
- Свого часу Ви встигли пограти за тернопільську «Ниву» у Першій лізі, зараз за клуб «Хробри» у Першій лізі Польщі. Можете порівняти рівень футболу. Яка найбільша відмінність?
- Я би дуже хотів подякувати тренеру Богдану Самардаку, який мене взяв в «Ниву» Тернопіль. Я з Ігором Озарківим, тих пів року грав в дуже хорошому колективі. Порівняти тяжко, бо в Україні була криза.
 
- Ваш контракт підходить до завершення. Чи були якісь пропозиції від керівництва щодо продовження угоди? Які особисто Ваші плани на майбутнє?
- На даний момент ми в процесі підписання нового контракту. До мене тут дуже гарно ставляться, у всьому допомагають. Я би хотів лишитись в команді. На мою думку тренер добре відноситься до всіх футболістів і добре тренує. З таким тренером хотів би розвиватись в футболі й надалі.
 
- Звісно, не можна обійти стороною заборгованість «Карпат» перед Вами. Вам вже виплатили борги, чи все так і залишилось, незважаючи на те, що з «Карпат» зняли заборону на трансфери.
- Ні. Борг не сплачено. КДК ФФУ вкотре буде розглядати мою скаргу на невиконання рішення Палати з вирішення суперечок ФФУ. Цього разу з «Карпат» мають зняти три залікових очки. Також я звернувся до Комітету ФФУ з питань атестації клубів, з тим, щоб «Карпатам» анулювали атестат на цей спортивний сезон і не видавали на наступний. До 31 березня 2016 року клуб має подати до Комітету з питань атестації документи для отримання атестату на наступний сезон. Серед цих документів має бути, зокрема, ті, які підтверджують відсутність заборгованості перед футболістами. На жаль, ефективність ФФУ в цьому питанні низька. Органи ФФУ не можуть вплинути на клуб, а тому в квітні буду змушений звернутись до УЄФА із скаргою вже на Комітет ФФУ з атестації клубів.
 
Взагалі-то конфлікт, який мав місце влітку 2014 року має продовження. Нещодавно я дізнався, що державний суд задовольнив позов та зобов’язав мене спростувати інформацію з приводу подій червня 2014 року(два роки тому, на інтернет-порталі Football.ua, з’явилося інтерв’ю, в якому Володимир Гудима розповів про конфлікт з генеральним директором «Карпат» Ігорем Дедишиним, про репресії спрямовані проти нього, відмову платити клубом заробітну плату, а також про свій позов до прокуратури, прим. авт). З цього приводу я подав скаргу в КДК ФФУ на клуб та особисто на Дедишина, так як всі суперечки, пов’язані з футболом мають розглядатися в рамках федерації. Також я вважаю, що Дедишина слід відсторонити від футболу за агресивну поведінку.
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Вновь четыре на Вестфалене. Боруссия Д выйшла в полуфинал ЛЧ
Футбол | 16 апреля 2024, 23:57 11
Вновь четыре на Вестфалене. Боруссия Д выйшла в полуфинал ЛЧ

Команда Эдина Терзича дважды на своем поле переворачивала ход двухматчевой дуэли против «Атлетико»

Таблица АПЛ после побед Ман Сити и Челси, поражений Ливерпуля и Арсенала
Футбол | 16 апреля 2024, 12:00 8
Таблица АПЛ после побед Ман Сити и Челси, поражений Ливерпуля и Арсенала

13–15 апреля состоялись матчи 33-го тура чемпионата Англии 2023/24

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
bilyk001
А чому Гудима не розкаже про один з своїх небагатьох голів за Ниву який забив у славнозвісному матчі Ниви з ФК Тернопіль 2:2, який признано нечесним, коли ніяк не міг попасти у "пусті" ворота, а аж з третьої попитки і чи отримав за цей гол преміальні від ОПГ яка збагатилася на шестизначну суму, а може сам на той момент знходився в цій "структурі"?
Іванко Іваночко
ГАВНЮК, Хробри - рівень чемпу області (по його логіці Екстраліга - на голову вище Бундесу). А щодо радості, що з Карпат знімуть (чи ні) 3 очки, то Карпати - це не лише Дим, а й десятки тисяч фанатів. А ти Гудима, в такому випадку - ГАВНЮК
halychanyn
не знімуть. Більше того, Гівнюк (а саме так його називають у Львові) програв суди в Україні. Але оскільки він таки гівнюк, то не може заспокоїтись і лізе в Лозанну. Але вигребе і там.