Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
817
0

Київ здивує Європу

У столицi України побудують найсучаснiший спортивно-розважальний комплекс мiжнародного класу, якого у державі ще не було

Грандіозний проект запрацював! Пiд його будiвництво Київська мiська державна адмiнiстрацiя видiлила 16 гектарiв землi. Зведуть спортивно-розважальний комплекс мiж житловими масивами Троєщини та Оболонi. У чому унікальність такого комплексу? Про це розмова з вiце-президентом Федерацiї баскетболу України Олександром Волковим.

— Олександре Анатолійовичу, з вашої iнiцiативи у столицi побудують спортивно-розважальний комплекс, якого досі Україна не бачила. Як вiн виглядатиме?
— Це буде цiле мiстечко, де відбуватимуться спортивні та розважальні заходи. Насамперед зведуть палац спорту. Там вiдбуватимуться мiжнароднi чемпiонати, змагання буквально з усiх видiв спорту — вiд гiмнастики до важкої атлетики (крім матчiв з класичного футболу, бо зал не буде для цього пристосований). Тобто одного дня у палаці глядачi, скажімо, дивитимуться боксерськi поєдинки, наступного — хокейнi матчi, ще через день – змагання з легкої атлетики. Там також обладнають зали для гри у боулiнг та бiльярд. У вiльний вiд змагань час у палацi спорту вiдбуватимуться розважальнi заходи: концерти, театралiзованi дiйства, вечори вiдпочинку, дискотеки. Так є за кордоном – так буде й у нас!
Оскiльки територiя мiж житловими масивами Троєщини та Оболоні нагадує пiвострiв, на ньому також зведуть палац водних видiв спорту, збудують ресторан, розважальний майданчик для дітей, обладнають пляжну зону, стоянку для легкових автомобілів. Тобто це буде унiкальне спортивне та розважально-вiдпочинкове мiстечко. Люди зможуть прийти сюди сiм’ями на цiлий день. Удень — подивитися спортивнi змагання, пообiдати, ввечері — розважитись на концертах чи дискотеках.

— Скiльки коштів потрiбно на будiвництво такого унiверсального комплексу? Хто його будуватиме?
— У будівництві спортивно-розважального містечка сприяють Федерацiя баскетболу України та баскетбольний клуб «Київ». Зводитиме комплекс фiрма, яка виграє тендер. Безперечно, це буде багата органiзацiя, яка має грошi... У яку суму наша мрія обійдеться? Наразi сказати не можу. Адже, крім тих споруд, що я назвав, до спортивно-розважального містечка ймовірно увійдуть ще якісь будівлі. У нас, замовникiв, є багато цiкавих iдей і пропозицiй. Чи реально нашi iдеї втiлити на практицi? Це з’ясуємо з архiтекторами. Адже вони набагато краще розумiються на будiвництвi, анiж спортсмени. Попередньо можу сказати, що палац спорту вмiщатиме щонайменше 12 тисяч глядачiв, максимум — 20 тисяч. Побудують його за найсучаснiшими технологiями.

— Скiльки будiвництво таких комплексiв коштує за кордоном?
— Три роки тому у Вiльнюсi (Литва) будiвництво сучасного палацу спорту на 11 тисяч мiсць (не комплексу, а лише палацу!) обiйшлося майже у 20 мiльйонiв євро. У Вiльнюсi є три чи навiть чотири сучасні спортивно-розважальні мiстечка. Вони є у Ризi (Латвiя), Таллiннi (Естонiя). У Москвi працюють два новiтнi комплекси — льодовий та «Динамо». Окрiм того, щомiсяця такi заклади здають в експлуатацiю в Пiдмосков’ї. А вiзьмемо Бiлорусь. Там такi заклади вiдкрито майже в кожному мiстi. Не кажучи вже про Європу. Хіба ж Україна гірша від тих країн?!

— Невже в Українi нема гарних сучасних палацiв спорту?
— Такого проекту, який задумали ми, в Україні нема. Наприклад, у Сумах працює новий легкоатлетичний манеж, але йому ще далеко до унiверсального комплексу. Сучасний палац спорту збудовано у мiстi Южному Одеської областi. У Марiуполi відкрито новий баскетбольний зал, у Харковi — волейбольний спортивний центр «Локомотив». Здається, це все. Проте всi ці спортивні споруди й близько не подiбнi до того, що збудуємо у столицi. Впевнений: з Києва вiзьмуть приклад iншi українськi мiста.

— Унікальним спортивно-розважальним комплексом мiжнародного класу ви насамперед хотiли б здивувати українцiв чи iноземцiв?
— I тих, й iнших. Країна, що хоче розвиватися, яка себе поважає і хоче привабити туристiв, спортсменiв, приймати іноземних гостей, повинна людей приємно здивувати... Повірте, дуже соромно, що в Українi, яка має давні спортивнi традицiї, працює один-єдиний (до того ж старий i несучасний) палац спорту. Спортсмени, якi приїжджають до Києва з республiк колишнього Союзу, знизують плечима, мовляв, гарне місто, але без унiверсального спортивного комплексу з розвинутою iнфраструктурою – столиця збіднена!
Запевняю: цей проект реально втiлити в життя. Будівництво розпочнеться на початку вересня цього року. А через два-три роки Україна матиме унiкальне спортивно-розважальне мiстечко.

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Роман ПАВЛОВ: «Мое наказание неоправданно. Надеюсь судить в Париже»
Другие виды | 16 мая 2024, 13:29 1
Роман ПАВЛОВ: «Мое наказание неоправданно. Надеюсь судить в Париже»

Украинский судья по спортивной борьбе ожидает отмены своей дисквалификации

Наглый Тайсон. Фьюри и Усик не провели дуэль взглядов. Что произошло?
Бокс | 16 мая 2024, 22:31 9
Наглый Тайсон. Фьюри и Усик не провели дуэль взглядов. Что произошло?

Тайсон отказался смотреть в сторону Александра после пресс-конференции

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.