Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 04 марта 2016, 20:48
3346
0

Женская сборная Украины разбила Албанию в отборе на ЧЕ-2017

Украинки камня на камне не оставили от обороны албанской команды

| Обновлено 04 марта 2016, 20:48
3346
0
Женская сборная Украины разбила Албанию в отборе на ЧЕ-2017
ffu.org.ua

У п’ятницю, 4 березня національна жіноча збірна України у Ельбасані розгромила національну команду Албанії в рамках відбору до Євро-2017.

«Синьо-жовті» здобули першу перемогу у відбірковому турнірі чемпіонату Європи 2017-го року. Підопічні Володимира Реви у гостях здобули впевнену перемогу над командою Албанії – 4:0.

За годину до початку зустрічі над стадіоном з’явилися хмари і хлинув дощ, який на щастя припинився перед самим початком матчу. Наставник українок не здивував стартовим складом і випустив на поле всіх найсильніших.

Зі стартових хвилини гри наші дівчата заволоділи ініціативою, створивши кілька небезпечних моментів поблизу воріт господарок, активно використовуючи фланги, де успішно діяли Бойченко та Романенко. Вже на 5-й хвилині українки могли відкривати рахунок, коли Апанащенко майстерно «накрутила» захисників, але в останню мить її удар був заблокований.

Та вже за декілька хвилин капітану «синьо-жовтих» все-таки вдалося відкрити рахунок у матчі. Бойченко прорвалася у штрафний майданчик команди Албанії, де була зупинена недозволеним прийомом, а арбітр матчу - Елія Мартінес - вказала на одинадцятиметрову позначку. Апанащенко не залишила шансів голкіперу господарок - Зані.

Після такого вдалого старту підопічні Реви обертів не скинули і продовжували контролювати хід гри. На 26-й хвилині Романенко повинна була замкнути флангову подачу, але захисник господарів ледь помітним рухом підштовхнула нашого гравця. Здавалося, знову пенальті, проте свисток арбітра промовчав. Але вже за чотири хвилини Козиренко, технічно розібралась на «п’ятачку», і з розвороту пробила в кут воріт. Приголомшені господарі до перерви так і не створили нічого небезпечного біля воріт Зварич.

Початок другої половини зустрічі кардинально не змінив малюнок гри: збірна України продовжувала небезпечно атакувати і могли тричі забивати м’яч. Причому, протягом десяти хвилин - з 56-ї по 66-у. Спочатку дві чудові нагоди втратила Тетяна Романенко, а потім після удару з-за меж штрафного майданчику Людмили Пекур дива майстерності продемонструвала голкіпер албанської збірної.

Третій гол українки забили несподівано: після подачі кутового Байрактарі невдало винесла м’яч, і той дивом проскочив у ворота Зані – 3:0 на користь «синьо-жовтих».

На 77-й хвилині зустрічі господарки після розіграшу кутового мали чудову можливість скоротити рахунок, проте м’яч після удару Байрактарі головою пролетів трохи вище воріт. 

На такий сплеск активності наші дівчата відповіли четвертим голом, автором якого на 84-й хвилині поєдинку стала Дарія Кравець, котра першою зіграла на добиванні після удару Калініної.

Ще за три хвилини Андрущак могла довести рахунок до розгромного. Після чергового кутового у виконанні Пекур півзахисник нашої збірної на випередження зіграла на ближній стійці воріт, і лише вдалі дії захисника суперниць, котра винесла м’яч з лінії воріт, врятувала господарок від чергової неприємності.

Фінальний свисток іспанського арбітра зафіксував переконливу перемогу українок. Тепер на національну команду чекає вояж до Греції, де вже 8 березня о 14:30 за київським часом наша збірна проведе наступний, украй важливий поєдинок у рамках відбору до фінальної частини першості континенту проти національної команди країни еллінів.  

Євро-2017. Кваліфікація

Албанія - Україна - 0:4
Голи: Апанащенко (14, з пен.), Козиренко (30), Кравець (84), Байрактарі (67, автогол)

Албанія: Зані – Прото, Ррахмані, Говорі, Мемедов (Рама, 78), Серенай (к) (Малічі, 58), Моріна, Веляй (Карбогай, 82), Беголі, Хашані, Байрактарі
Україна: Зварич – Філенко, Кравець, Басанська, Апанащенко (к), Пекур, Андрущак, Бойченко (Овдійчук, 85), Романенко (Хіміч, 77), Василюк, Козиренко (Калініна, 70)

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Пышногрудая жена игрока Шахтера похвасталась сексуальной фигурой
Футбол | 01 мая 2024, 22:46 10
ФОТО. Пышногрудая жена игрока Шахтера похвасталась сексуальной фигурой

Анна Зубкова поделилась горячими снимками в своем Instagram

Не Санчо. В УЕФА назвали лучшего игрока матча ЛЧ Боруссия Д – ПСЖ
Футбол | 02 мая 2024, 01:47 1
Не Санчо. В УЕФА назвали лучшего игрока матча ЛЧ Боруссия Д – ПСЖ

Дортмундский клуб одолел французский коллектив со счетом 1:0 в первой полуфинальной игре

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.