Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1954
1

БЕЗУБЯК: «Обсуждаем с Лужным формирование состава»

Тренер «Карпат» подвел итоги тренировочных сборов клуба

БЕЗУБЯК: «Обсуждаем с Лужным формирование состава»

Два тренувальних збори, проведені в Туреччині були дуже корисними для «Карпат». Футболісти звикали до нового тренерського штабу, закладали фундамент і готувалися до другої половини сезону, яка стартує зовсім скоро. Керманич «зелено-білих» Володимир Безуб’як в інтерв’ю Інформаційному центру ФК «Карпати» підводить підсумки зборів на Середземноморському узбережжі, аналізує роботу новачків і роздумує над шансами молоді закріпитися в основній команді.

– Володимире Йосиповичу, остання гра на зборах проти «Окжетпеса» розпочалася тривожно. Казахи грали дуже грубо. У вас не виникало думок, що все це може закінчитися проблемами?
– Такого передчуття не було – останні матчі завжди є важкими. Футболісти вже думають про свої домівки. Після вилучення одного з гравців суперника гра заспокоїлася. У перерві ми дозволили їм випустити польового гравця на заміну вилученому футболістові. Нас про це ніхто не просив. Просто вирішили, що так буде правильно. Нам потрібно награвати склад і нашій команді було корисніше грати у рівних складах.

– «Карпати» провели чимало матчів з казахськими командами. Як оціните їхній рівень? Чи корисними були ці спаринги?
– Візьмемо до прикладу протистояння з карагандинським «Шахтарем». Хоч ми і виставили на гру найближчий резерв, але зіграли непогано. Наші футболісти контролювали гру, попри те, що ми і зіграли внічию 1:1. Щодо сьогоднішнього матчу з «Окжетпесом», то це найкращий суперник, якщо взяти до уваги останній день зборів. Ми володіли ініціативою, вигравали 2:0, все йшло по плану.

– Маєте хорошу нагоду підсумувати проведену роботу. Чим відрізнялися між собою перший і другий тренувальні збори?
– Під час перших зборів футболісти грали по тайму на фоні втоми. Тому вести мову про результат чи ТТД не зовсім правильно. Я загалом дуже задоволений спарингами. Особливо сподобалися мені матчі з тбіліським «Динамо», «Нордшелландом» і «Астаною». На цьому фоні ми побачили свої слабкі сторони, визначили напрями роботи, над якими варто працювати. На перших зборах були проблеми з вірусом, який підкосив вісьмох наших гравців. Це єдиний мінус тренувального етапу. Дуже задоволені умовами, погодою, а також ставленням гравців до тренувань. Хороші слова можу сказати і про результати. Інша справа, що треба ще додавати у командній взаємодії.

– Як ви себе почуваєте в якості старшого тренера команди? Призвичаїлися до нової посади?
– У професійному футболі в якості тренера я провів десять років. Певний досвід присутній, знайомий з багатьма гравцями. Спочатку було непросто, але згодом ми знайшли спільну мову: з футболістами, тренерським штабом, медичним відділом. Головне, що наші відносини побудовані на взаємоповазі. Скажу, що в нас хороша атмосфера з усіма працівниками. Коли мали вихідний провели товариський матч – тренерський склад з двома журналістами протистояв персоналу. Матч видався на славу. Тренери показали, що є ще порох в порохівницях (сміється).

– Як виглядає координація вашої роботи з Олегом Лужним?
– Ми обговорюємо з Олегом Романовичем різні питання комплектації складу, проблемні аспекти. Вважаю, що з Лужним ми є однодумцями і без проблем знайшли спільну мову. У нас немає протиріч.

– Якою була участь Олега Романовича у тренувальному процесі?
– Він був присутнім на всіх матчах і тренуваннях, але не брав участі у них. Попри це ми багато спілкувалися про роботу: аналізували ігри, обговорювали перспективу на майбутнє.

– Оцініть двох новачків – Гегама Кадимяна і Густаво Бланко-Лещука. Що можете сказати про них за підсумками зборів?
– Перш за все, мені подобаються їхні людські якості, вони без проблем влилися в колектив. Це справжні професіонали, які виконують всі вимоги тренерського штабу. Щоправда, обидва прийшли до нас не в найкращій фізичній формі. Кадимян взагалі перебував у розібраному стані – він не грав протягом двох місяців. Після здачі контрольних нормативів ми побачили, що у хлопців хороші показники. Кадимян і Бланко-Лещук покликані зайняти наші проблемні позиції. Це гравці основного складу і я сподіваюся, що кожен з них ще додасть і принесе користь команді.

– Ви бачите Кадимяна на фланзі атаки?
– Я бачу його всюди. Йому потрібно зіграти кілька матчів. Впевнений, що Гегам може зіграти на будь-якій позиції – це універсальний гравець, який виконує великий обсяг роботи і в обороні, і в атаці.

– Склалося враження, що Бланко-Лещуку, особливо в двох останніх матчах, було доволі важко. Можливо, це процес адаптації...
– Густаво – гравець штрафного майданчика, дуже залежний від командних дій. Він потребує прострілів з флангів, добре грає головою. Це форвард, який нав’язує боротьбу в штрафному майданчику. Він покликаний ставити крапку в атаці команди.

– Чи можете сказати, що визначилися зі складом, який виставите на гру з «Чорноморцем»?
– Більшою мірою визначили, що 12-13 осіб претендують на місце у складі з перших хвилин. Крім того, гру пропускають Муртаз Даушвілі і Василь Кравець. Вагаємося щодо однієї позиції. Загалом можу сказати, що склад ми награли.

– Яка ситуація з травмою Володимира Костевича?
– Він вже здоровий і працюватиме в загальній групі. Сьогодні ми не хотіли ризикувати. Побачили, що у нього посттравматичний синдром, тому вирішили не кидати Володю в бій.

– Разом з основною на зборах був дублюючий склад і ви мали змогу спостерігати за майже всіма матчами найближчого резерву. Маєте на олівці певних хлопців?
– Так, однозначно. Прізвищ називати не буду, але бачимо футболістів з хорошим потенціалом, а Лобая і Завійського навіть залучали до матчів з основою. Кожен з молодих гравців має свій стиль гри, харизму. Думаю, що влітку один з них претендуватиме на місце в основі. Івану не вистачає ігрового досвіду, а Тарас повинен попрацювати над фізичними кондиціями. Хотів би переглянути флангового нападника Максима Грися, але він, на жаль, також підхопив вірус. Можу сказати, що у нас виник певний перебір у центральній зоні. Приблизно дев’ять осіб претендують на ці позиції, тому, мабуть, доведеться, когось віддавати в оренду. Це буде правильний крок, який піде всім на користь. Загалом можу сказати, що мене повністю влаштовує робота тренера молодіжки Андрія Тлумака. Ми з ним є однодумцями, малюнок гри наших команд є схожими. В матчах дублю я не побачив слабких місць, мені подобається їхня самовіддача. Проблем із завтрашнім днем у нас немає.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Bandera.Lviv
БЕЗУБЯК: «Обсуждаем с Лужным формирование состава» - Лужний ДИКТУЄ - Безубяк записує, якщо не згоден, то у ДИНЮ