Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
620
0

України на Олімпіаді не буде?

Пляжні волейболісти-українці поїдуть до Пекіну під іншими прапорами

Менше року залишилося до Олімпіади в Пекіні і хотілося б з’ясувати, які шанси в українських волейбольних команд на здобуття олімпійських путівок. Найближчим часом на це запитання від волейболу класичного відповість президент ФВУ Володимир Туровський, сьогодні слово тримає представник волейболу пляжного президент АПВУ Іван Тищенко.

- Вопрос, конечно, не очень приятный. Если посмотреть на результаты этого года, то они явно недостаточны для того, чтобы дать положительную оценку.

Отримавши неймовірне фінансування до олімпійських ігор навіть за світовими мірками, українські команди сезон повністю провалили. На кінець серпня 2007 року  чоловіки Бабич/Ніколаєв із восьми турнірів Світової Серії тричіі пробилися в основну сітку: Італія - 25 місце, Росія – 17 місце, Польща - ? (на турнірі у Франції основну пару було розбито і замість Ніколаєва виступав Михайлов – результат - 41 місце). У жінок результат куди плачевні ший – Ошейко/Бабурина із дев’яти турнірів Світової Серії в основну сітку пробилися лише один раз: Норвегія – 25 місце. Такі результати уже сьогодні практично зі стовідсотковою впевненістю твердять, що України у пляжному волейболі на Олімпіаді не буде.

- Последние выступления мужской команды в составе Бабича/Николаева говорят о том, что команда может в определенных условиях бороться за вхождение в основную сетку и 17 место которое они завоевали в Петербурге говорит о том, что, если бы таких выступлений было несколько в течении сезона, можно было бы сказать, что какая-то уверенность есть. Сейчас они находятся за пределами 50 команд. При удачных стечениях обстоятельств это могло бы случиться, если будет финансирование, то конечно еще возможность такая и есть. Но учитывая не совсем удовлетворительные выступления в этом году трудно сказать каким будет финансирование в следующем году.
 
За великим рахунком для того, щоб потрапити на Олімпіаду команді необхідно набрати у чоловіків, як мінімум 1600 рейтингових очок, у жінок – 1400 очок. Вісім турнірів, які підуть у олімпійський залік, навіть при неймовірних  для нас результатах із 17 місцем це лише 960 очок. Чи можуть українські команди стрибати у космос і здобувати 9 і 13 місця у турнірах Світової Серії? Від цього питання Іван Михайлович делікатно ухилився, «щоб не ображати команди». Але зрозуміло, якщо ціль у збірних команд була Олімпіада-2008, то там українських команд не буде. У кого справді зберігаються шанси завдяки неймовірному злету у Петербурзі (13 місце), так це у пари Дяченко/Кілініч, яких ми колись називали українцями і які тепер виступають за збірну Казахстану.
 
ФВУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.