Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 18 февраля 2016, 18:51
11654
31

Шахтар - Шальке: «Переможе алкоголь!»

Як фанати «Шальке» відриваються перед матчем із «Шахтарем» у Львові

| Обновлено 18 февраля 2016, 18:51
11654
31
Шахтар - Шальке: «Переможе алкоголь!»
sport.ua
Німецька вихованість, стриманість і точність? Можливо, але не у матчевий день, не у футбольних фанатів, і тим більше не у супортерів «Шальке 04». Понад 1500 німців приїхали до Львова підтримати свою команду в 1/16 фіналу Ліги Європи – вже ввечері донецький «Шахтар» спробує вибороти у «Шальке» перевагу, щоб вийти у наступний раунд змагань.
 
Німецьких вболівальників не злякала ні можлива холодна дощова погода, ні незнайоме місто, ні навіть те, що десь на сході України триває війна. Німці приїхали до Львова розважитись і отримати якнайбільше задоволення від гри, від міста, від спільної поїздки. А те, що Львів виявився розвиненим туристичним містом із комічними для німецького гаманця цінами, - величезний і приємний бонус, з яким на кілька годин можна і забути про футбол.
 
Ще з обіду четверга паби і кнайпи у центрі Львова почали заповнювати галасливі німецькомовні чоловіки із біло-синьою символікою. У традиційно несезонний для туристів лютий фанати «Шальке» не мали проблем, аби знайти місце. Тому вболівальники німецьких «гірників» окупували львівські заклади цілими поверхами, перетворюючи місцеві паби на фан-клуби «Шальке».

 
20 грн за пиво – не гроші для німецьких гостів, тому офіціанти не втомлюються приносити нові і нові порції для футбольних компаній. А знаменитий театр пива «Правда», що розташований на площі Ринок, на день матчу перетворився на штаб-квартиру фанатів «Шальке». Німці засіли великими компаніями, а офіціанти жартують, що пісні фанатів з першого поверху підхоплюють аж на третьому і навпаки.



В одній із таких компаній – 26-річний Томас, який приїхав із Франконії, що на півночі Баварії. Хлопець обожнює «Шальке», а про найвідомішу у світі баварську команду навіть не хоче чути.
 
- Не люблю ні «Баварії», ні Гвардіоли, ні усіх їхніх зірок. Мені подобається «Шальке», бо у нас молода команда, яка прагне нових перемог. Тим більше у нас грає один із головних молодих талантів Німеччини – 20-річний Лерой Сане. Бачили, який гол він забив мадридському «Реалу»?», - коментує Томас.

 
Хлопець разом із компанією друзів приїхав автобусом із Франконії. Впевнений, що сьогодні «Шальке» здолає «Шахтар» щонайменше з рахунком 1:2.

 
Вже на вулицях Львова можна побачити багато галасливих компаній із символікою гельзенкірхенців. В одній із таких компаній знайомлюсь із дівчиною Ніною.
 
- Я вболіваю за «Шальке» впродовж останніх 7 років і за цей час намагалась не пропускати жодної домашньої та виїзної гри своєї команди. Дуже хочу, аби «Шальке» сьогодні переміг, але я щось не дуже впевнена у їхній грі. У нас хороша атакувальна лінія, однак маємо проблеми у захисті та центрі поля», - зазначила дівчина.
 
Її друзі не представляють жодні ультра-формування – прості вболівальники, які між собою дружать і їздять на матчі. Хлопці вже встигли скуштувати місцевого пива, тому не стримують емоцій.

 

- Ненавидимо дортмундську «Боруссію». Як бачимо – вбиваємо», - жартує один із вболівальників. Дортмунд дуже близько розташований до Гельзенкірхена, тому така велика неприязнь, пояснює Ніна.
 
- Перед поїздкою Львів бачили лише на фотографіях в Інтернеті, а в українському футболі знаємо три команди – «Шахтар», «Динамо» і «Металіст». Хто сьогодні переможе? Переможе алкоголь, - сміється один із вболівальників. – Недарма нас називають «шалькоголіками».
 
Біля фонтану на площі Ринок зібралися чоловіки майже пенсійного віку у символіці «Шальке». Однак цифри у паспорті не заважають їм про щось гаряче дискутувати.
 
- «Шальке» мусить виграти, бо це наша команда. А ще у нас працює хороший тренер Андре Брайтенрайтер, який вміє налагоджувати контакт із футболістами. Ми вже думаємо про квитки на фінал Ліги Європи у Базелі», - говорить один із них.
 
На зауваження, а чи не рано, чоловіки лише усміхаються. Натомість нагадування про те, що із 21-го матчу у поточному сезоні Бундесліги «Шальке» переміг тільки у 10-ти, робить їхні обличчя дещо серйознішими:
 
- Нічого страшного. Команда має право на помилку, а щоб наші футболісти краще виступали – приїхали ми. От побачите ввечері, хто такі фанати «Шальке».
 
Серед усіх опитаних німецьких вболівальників лише одиниці ставили на нічию. Решта – гаряче переконані у своїй перемозі. Німці багато згадують про молодого і перспективного Лероя Сане і про досвідченого голландця Яна-Клааса Хунтелара. Також багато авансів отримав голкіпер німецьких «гірників» Ральф Фарманн.

 
У ФК «Шальке 04» таке ж пролетарське походження, як у донецького «Шахтаря», і клуби мають однакові прізвиська – «гірники». Однак для багатьох німців це стає відкриттям.
 
- Я знаю, «Шахтар» - це успішна команда, у якої є багато грошей і багато дорогих гравців. Ще знаю, що цей клуб багато років виступає у Лізі чемпіонів. А от когось із гравців назвати не можу, бо за самими клубом майже не стежу», - зізнається 50-річний Ганс. 
 
Добродушні і дещо захмелілі німці не перестають хвалити Львів, який для них став цілковитою несподіванкою – майже усі приїхали сюди вперше. Фани «Шальке» у захваті від привітних людей, від місцевих пабів, а особливо від цін. Тому деякі з них не повернуться додому разом із командою і залишаться у Львові аж до вихідних.

Галина ЧОП
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 30
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Денис Качалов
Интересно послушать бы ихние комментарии, если бы игра была в мирном Донецке...
Hartmann22
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ded_23
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
mistercx
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Tyigena
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Hartmann22
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
WladWest
Ну не дебилизм играть матч в десять часов, когда в Европе уже половина команд в восемь часов начала игры.
Bandera.Lviv
сьогодні газпроміські підстилки получать у місті тягла від батярів...
rozvidbat
...от як гуляють ті що програли війну...
а гдє же "пабєдітєлі" срані...?)
Viktor Ivanov
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
nordik1980
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил