Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1106
0

Виталий ШАМИЧ: На тренерские курсы к нам едут со всего мира

Специалист лицензирования тренеров ФФУ рассказал о тренерских курсах УЕФА

Виталий ШАМИЧ: На тренерские курсы к нам едут со всего мира

Головний спеціаліст центру ліцензування тренерів ФФУ Віталій Миколайович Шамич розповів прес-службі ФК «Оболонь Бровар» про специфіку підготовки тренерів професіональних команд, а також відповів на запитання «чому саме Оболонь Арена стала місцем для проведення навчань майбутніх спеціалістів футболу?»

Про «Оболонь Арену»

«Центр ліцензування тренерів ФФУ розглядав безліч варіантів приміщень для проведення занять і навчання тренерів. Раніше ми проводили навчання по вулиці Кустанайській, де не було футбольного поля, пізніше займалися в київському інтернаті, в якому, знову ж таки, був хороший готель, але не було футбольного поля. Але згодом нам вдалося домовитися з Президентом ФК Оболонь Бровар Олександром Слободяном про можливість використання Оболонь Арени як основної бази для проведення ліцензування тренерів. Користуючись нагодою хочу подякувати вельмишановному Олександру В’ячеславовичу за таку можливість , за те, що пішов нам на зустріч. Наразі ми більш ніж задоволені усім без винятку. Ще б пак, адже готель, футбольне поле, кафе, а також конференц-зал для проведення теоретичних занять знаходиться в одному місці – на Оболонь Арені. Також хочу подякувати директору Оболонь Арени Олександру Івановичу Різниченку. Ми сподіваємось й в подальшому працювати у тому ж дусі, тому на 2016-й рік підписали нову угоду про співпрацю»

Про студентів-іноземців

«До нас приїжджають з багатьох країн колишнього радянського союзу, аби отримати тренерську ліцензію УЄФА. Наприклад, у тій же Грузії, чи Латвії також проводяться подібні курси, але рівень підготовки у нас, очевидно, вищий, тому часто так буває, що деякі навчальні групи мають відверто інтернаціональний склад. Також на сьогоднішній день у нас навчаються представники Польщі, Хорватії, Словаччини, Сербії, є представники США, ОАЕ»

«Як і в будь-якій структурі у нас також є свої складності. Наразі в Україні не так вже й багато висококласних футбольних викладачів-фахівців. Втім, ми стараємось залучати до викладацької роботи тільки найкращих спеціалістів. Футбол включає в себе не лише безпосередньо гру з м’ячем, футбол – це й психологія, педагогіка. Ми робимо усе можливе задля того, щоб майбутні тренери професіональних команд отримали усі необхідні знання в комплексі».

Про відомих випускників

«Нашим найвідомішим випускником, без сумніву, є Андрій Миколайович Шевченко. Андрій – це легенда, Герой України, людина, яка багато зробила як для українського футболу, так і для країни в цілому. Особисто переконався в тому, що Андрій Шевченко, окрім того, що був фантастичним футболістом, володіє ще й прекрасними людськими якостями. Такі ж слова можна казати й про ще одного нашого студента-співвітчизника – Анатолія Тимощука, а також про багатьох інших наших випускників та тренерів, які зараз навчаються у нас».

Про впровадження стандартів УЄФА під час підготовки тренерів

«На чолі з директором Шамардіним Валерієм Миколайовичем центр ліцензування тренерів ФФУ працює по європейській системі УЄФА. Вже двічі наша делегація їздила в Швейцарію, в Ньйон, де проводились навчання для федерацій країн, які займаються підготовкою тренерів. УЄФА надає чіткі рекомендації щодо нашої роботи: розписують програму, кількість годин, визначають відповідний напрямок навчання. Ми стараємось дотримуватися усіх рекомендацій УЄФА, а також намагаємось в максимальному об’ємі перейняти той корисний досвід в підготовці тренерів, який ми побачили в Європі, аби у нас було якомога менше розбіжностей з європейськими стандартами у даній галузі. До речі, на цей рік, на жовтень місяць, УЄФА знову запросило наших провідних спеціалістів в Ньйон, щоб поділитися позитивним досвідом»

Источник ФК Оболонь
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 08:22 2
Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина

Икер опубликовал пост в своем Twitter, мадридский клуб выбил «горожан» из ЛЧ

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 0
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.