Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 27 января 2016, 22:12
2541
0

Руслан КОСТЫШИН: «С Лисицким дружеская договоренность»

Наставник «Колоса» - о приглашении в команду Виталия Лисицкого

| Обновлено 27 января 2016, 22:12
2541
0
Руслан КОСТЫШИН: «С Лисицким дружеская договоренность»
Головний тренер «Колоса» розповів про виступи команди на Меморіалі Макарова та підготовку до весняної частини чемпіонату.
 
— Пане Руслане, ваша команда вже склала повноваження чемпіона Меморіалу Макарова, поступившись у серії пенальті «Десні». Як взагалі оціните виступ «Колоса» на турнірі та готовність команди до весняної частини чемпіонату?
— Якщо говорити об’єктивно, то цього року у нас була своя специфіка виступу. Минулого сезону взимку хлопці ще не були професіоналами і брали участь у різних змаганнях: мініфутболі, різноманітних аматорських турнірах. Цього ж року вони безпосередньо чекають весни, коли вже зможуть знову виступати в другій лізі. Ми спеціально дали їм відпустку на цілий місяць, адже по завершенні чемпіонату восени друга частина починається лише через п’ять місяців. Раніше їх збирати просто не було сенсу. Тому, самі розумієте, ми не були достатньо фізично готові до цього турніру зараз. З іншого боку, я не скажу, що ми зіграли десь погано. Були як хороші матчі, так і невдалі. Сьогоднішня гра (інтерв’ю відбувалось у неділю ввечері. — В. Б.) проти «Десни» була також хорошою, але, на жаль, так сталося, що ми довели усе до серії післяматчевих пенальті. Чесно кажучи, цього не мало бути.
 
— Супернику вдалось зрівняти рахунок за кілька хвилин до фінального свистка. «Колос» мав усе вирішувати раніше?
— Не те, щоб раніше. Але ми грали із чернігівцями на рівних, інколи й переважали. Якщо брати суто за моментами, то ми перегравали суперника. Але це футбол: два штрафних — два м’ячі. Зав­жди прикро пропускати зі стандартів.
 
— Тепер уже всі думки щодо початку другої частини чемпіонату?
— Розумієте, якби ми хотіли виграти Меморіал Макарова, ми б і готувались по-іншому. Але у нас є чемпіонат. Саме тому ми так зібрались, аби підготуватись до весняних виступів. Якби ми зібрались ще до початку турніру Макарова, то який у нас тоді чемпіонат би вийшов?
 
— Оскільки цей турнір тренери команд розглядають, здебільшого, як підготовчий, ви для себе вже встигли зробити якісь висновки щодо того, чи потребує колектив підсилення?
— Я не хотів би так говорити, адже в моїй команді зібрані хороші футболісти. Звичайно, що кожен тренер хоче знайти ще два-три хороших виконавці для своєї команди.
 
— Помітив, що у складі вашої команди на турнірі брав участь Віталій Лисицький. Можете розповісти, чи він просто на перегляді, чи, можливо, вже підписав контракт із «Колосом»?
— Давайте розпочнемо із того, що людина із таким досвідом, професіоналізмом і рівнем майстерності не може бути на перегляді у нашій команді. Так, він з нами тренується. Між нами є домовленість, що якщо у нього не буде якихось супер-запрошень від інших клубів, то Віталій залишиться у нашій команді. Але якщо в нього буде варіант, приміром, із клубом рівня прем’єр-ліги чи з-за кордону, то він, звісно, туди вирушить. У разі, якщо він залишиться, то я із задоволенням із ним буду працювати. Упевнений, він допоможе нашій команді в досягненні поставлених цілей.
 
— Тим паче, що ви Віталія вже досить давно знаєте, наприклад, виступали разом у «Кривбасі».
— Так. У нас із ним дружня домовленість щодо цієї ситуації, тим паче, що він дуже професійна людина. Я у ньому не сумніваюсь жодної секунди. Із його ставленням до футболу, я впевнений, Віталію ще грати і грати.
 
— Щодо виступів у другій лізі. Багато хто із прямих конкурентів «Колоса» нині активно підсилюється. Дехто навіть змінює тренерів. Як вважаєте, це ще більше підніме градус напруги у боротьбі за вихід до першої ліги?
— Розумієте, друга частина чемпіонату — особлива. Ми ще не знаємо регламенту — скільки саме команд вийде до першої ліги. Звісно, що рівень інтриги й самого футболу у другій лізі зростає. Ви це можете побачити навіть по тому, скільки команд хоче піднятись у класі. Впевнений, що буде величезна різниця між тим, що було восени, і тим, що буде навесні. Інтрига лише зросте. 
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 24
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент
Футбол | 29 марта 2024, 05:29 0
В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент

Подопечные Сергея Реброва обыграли исландцев со счетом 2:1 и вышли на чемпионат Европы

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.