Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 21 января 2016, 14:15
8596
18

Дмитрий СЕЛЮК: «Нужно поблагодарить Суркиса и Ахметова»

Если бы не эти президенты клубов, чемпионат Украины был бы разрушен, считает специалист

| Обновлено 21 января 2016, 14:15
8596
18
Дмитрий СЕЛЮК: «Нужно поблагодарить Суркиса и Ахметова»

Міжнародний експерт висловив свою позицію щодо нового формату прем’єр-ліги, кандидатів у президенти прем’єр-ліги та Вардана Ісраеляна, якого позбавили посади президента «Сталі»

— На мою думку, кількість учасників вищого дивізіону треба скоротити до десяти, а то й дев’яти, — відзначив Дмитро Селюк. — У чому проблема? Немає спортивного принципу, ніхто не вилітає. Який сенс тримати клуби, які по півроку і більше не платять людям гроші? Через це грають «договорняки», «на контору». Як інакше пояснити, коли футболістам рік не платять, а вони не йдуть. Навіщо потрібні такі клуби, як «Говерла», «Металіст», в яких критична ситуація? За такі серйозні борги їх давно треба було перевести в нижчу лігу. Не зрозуміло, що буде з «Волинню» і як з фінансами в цьому клубі.

— «Сталь» заявляє, що в клубі немає грошей, і на загальних зборах був знятий з посади президента Вардан Ісраелян.
— Наскільки мені відомо, у дніпродзержинців немає таких великих проблем, як в ужгородців і харків’ян. Не знаю, як будуть розвиватися подальші події, але для мене загадка, як можна залишити без покарання керівників, які збанкрутували донецький «Металург», не розрахувалися по боргах, а потім стали працювати в «Сталі». Такого не може бути в жодній цивілізованій країні. Річ у тім, що потрібно вибудовувати структуру чемпіонату, але, наскільки розумію, Федерація футболу України не має уяви, як це зробити. Вони для галочки хочуть більше команд, але об’єктивно це повністю вбиває репутацію вітчизняного футболу, який скоро скотиться на рівень молдовського, де все продається і купується. Ще з дитинства футболісти будуть знати, де зіграти договірний матч, на якій хвилині забити, на якій пропустити. Скоро буде прейскурант, скільки треба пропустити за 90 хвилин. Хочете п’ять пропустимо — будь ласка, хочете більше — нема питань. Букмекерські контори також роблять собі ведмежу послугу. Для таких клубів, як «Шахтар», «Динамо» і «Дніпро», це нічого доброго не віщує, адже це вже не серйозний чемпіонат, а зовсім інші змагання, для яких більше підходить назва — першість пивзаводу. На мій погляд, федерації футболу і прем’єр-лізі має бути соромно за такий чемпіонат. Потрібно робити конкретні кроки, аби зміцнити вищий дивізіон, зробити його більш конкурентним. Треба йти в ногу з часом. Якщо раніше було 16 клубів, більшість з яких мали серйозні бюджети і добре комплектувалися, майже не відбувалося відверто прохідних матчів, то зараз і десять тяжко назбирати.

— «Дніпро», який залишають провідні виконавці, вже, мабуть, складно назвати претендентом на місце в Лізі чемпіонів. Знову осторонь два гранди — «Динамо» та «Шахтар».
— Наразі весь український футбол повинен подякувати Ігорю Суркісу та Ринату Ахметову. Якби ці люди не тягнули клуби на своїх плечах, то чемпіонат України повністю би зруйнувався. Також враховуйте, що столична школа і донецька виховують гравців для інших команд прем’єр-ліги. У «Дніпра» теж багато футболістів, але в клубі почалися негативні тенденції, перестали платити. Власники «Динамо» і «Шахтаря» люблять футбол більше, ніж гроші. І саме вони повинні вирішувати питання формату чемпіонату, а всі інші просто не мають ніякого права це робити.

— Наступного місяця відбудуться вибори президента прем’єр-ліги, і зараз нібито є три кандидати — Равіль Сафіуллін, Ігор Дедишин та Володимир Генінсон.
— Генінсон? А хто це такий? Кажете, був директором НСК «Олімпійський», а зараз працює у федерації футболу? Не можу про нього нічого сказати, це прізвище мені не відоме. Сафіуллін має досвід управління професіональною лігою, Дедишин працював на керівній посаді у «Карпатах». Мені складно сказати, хто з них очолить прем’єр-лігу, а ще складніше, хто зможе зробити чемпіонат дійсно високого рівня.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем
Футбол | 28 марта 2024, 14:52 2
Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем

Бывший главный тренер «Динамо» считает Романа самым профессиональным футболистом

Украина –  самая молодая сборная среди участников Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 22:12 4
Украина –  самая молодая сборная среди участников Евро-2024

У команды Сергея Реброва большой потенциал

Комментарии 15
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
StefanFiori
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
OnlyKyev1927
Особенно таракан рыжий
manumi
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Виталик Шевченко
дізель-пускай 2 грають бо остальні в конторі грають а не в футбол
A-68
Селюк так віддяч їм, це ж твій хліб !!!!
manumi
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
digital_summer
Если так фундаментально рассуждать, то без Ахметова с Суркисом футбол бы никуда не делся, жители нашей страны не стали бы менее спортивными (куда уже менее, хожу на брусья вечером во двор многоэтажного дома и никогда на них никого не видел). Плохо ли жить без клубов, в которые мафия вливает миллионы, достойные лучшего применения? Я лично придерживаюсь мнения, что денежные инвестиции в спорт должны коррелировать с успехами государства в экономико-социальной сфере
icebeer
Повесить нужно обоих.
vasyan86
На колени перед благодетелями!