Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Бельгия
| Обновлено 12 января 2016, 17:16
4367
2

Чемпионат Бельгии: итоги первой части сезона

Гент в лидерах, формат чемпионата и украинцы в Бельгии

| Обновлено 12 января 2016, 17:16
4367
2
Чемпионат Бельгии: итоги первой части сезона
Футбол у Бельгії зазвичай завжди цікавий. Він вирізняється з-поміж усіх своїм регламентом, який робить непередбачуваним прогнози щодо будь-якої команди.
 
За перше коло було забито чимало голів, причому середня результативність навіть у аутсайдера за цим показником, «Кортрейка», становила 1 м'яч за гру, а у лідера, «Брюгге» - удвічі більше.
 
Навіть перші три клуби, які ведуть боротьбу за золоті медалі, пропустили, одним словом, непристойну, як для першої трійки, кількість голів. Але, мабуть, саме це є причиною того, щоб назвати Лігу Жюпіле видовищною, непередбачуваною, атакуючою. Осіння частина вже позаду, тож нагадаємо поточну таблицю: 

 
Історія та анонс боротьби за чемпіонство
 
Найтитулованіший клуб Бельгії – «Андерлехт», в якого вже 33 завойованих чемпіонства, має намір в цьому сезоні завоювати в свій музей 34-й трофей, і в нього таки є непоганий шанс здійснити свою мету. Після 21-го туру, клуб посідає другу позицію з відставанням від першого місця лише на 2 пункти. Цікавим фактом є те, що «Андерлехт» - єдиний представник Бельгії у Лізі Європи, в 1/16 фіналу турніру він зустрінеться  з грецьким «Олімпіакосом»
 
Також в цій гонці є клуб, менш титулований за «Андерлехт» – «Брюгге», в якого 13 титулів Ліги Жюпіле. Шодо «Брюге», то картина у команди більш-менш сприятлива: команда займає третє місце і знаходиться «на відстані долоні» від першого місця - лише 3 пункти.
 
Щодо першого місця, яке посідає «Гент», то це минулорічний чемпіон, який пройшов у плей-офф Ліги Чемпіонів, та наприкінці зими, а саме 17-го лютого, зустрінеться з «Вольфсбургом». Амбіції та можливості клуба не мають меж і цілком імовірно, що саме «Гент» виявиться одним із фаворитів на чемпіонство у цьому сезоні.
 
 
Зміни в регламенті
 
1) Чемпіонат проводиться у два етапи.
На першому етапі 16 команд зіграють традиційний двоколовий турнір з 30 турів (кожна команда проведе по два матчі з кожною з решти команд - один вдома і один в гостях).
Звичайна ситуація для будь-якого чемпіонату.
2) Чемпіонська група
На другому етапі команди поділяються на три групи. Перші шість клубів за підсумками першого етапу зіграють між собою у два кола, розігравши звання чемпіона країни. Очки, набрані командами на першому етапі, будуть поділені на 2 і результати округлені в більшу сторону, якщо у команди їх було непарна кількість.
3) Плей-офф за місце в Лізі Європи
Вісім клубів, що зайняли на першому етапі місця з 7-го по 14-е, будуть розділені на дві групи, які також зіграють між собою двоколовий турнір. При цьому очки, набрані командами на першому етапі, не враховуються. Переможці груп зіграють між собою і переможець цього плей-офф, своєю чергою, зіграє з командою, що зайняла 5-е місце в турнірі за чемпіонське звання. Переможець цієї пари отримає путівку від Бельгії в Лігу Європи наступного сезону.
4) Плей-офф за право залишитися у вищому дивізіоні
Дві команди, що зайняли за підсумками першого етапу останні місця, розіграють у зустрічах між собою право залишитися в Лізі Жюпіле в наступному сезоні. При цьому команда, що зайняла в регулярному турнірі 15-е місце, почне плей-офф з трьома очками.
5) Єврокубкова квота
У Лізі чемпіонів УЄФА Бельгію представляють два клуби. Чемпіон країни потрапляє в основну сітку турніру, а віце-чемпіон пробивається в груповий етап, стартуючи з третього кваліфікаційного раунду.
У Лізі Європи Бельгія представлена трьома клубами. Команда, яка зайняла третє місце, починає турнір безпосередньо з групового етапу, 4-а команда стартує з третього кваліфікаційного раунду, а переможець плей-офф за місце в Лізі Європи - з 2-го.
 
Українець у Лізі Жюпіле
 
Сергій Болбат, який на правах оренди перейшов з «Шахтаря» до «Локерену», за перше коло ліги Жюпіле встиг забити лише двічі, а саме: у ворота «Шарлеруа»(у другому турі) та у ворота «Андерлехту»(у шістнадцятому турі).
 
 
«Генк» орендував півзахисника «Шахтаря»
Півзахисник донецького «Шахтаря» Руслан Малиновський продовжить кар'єру в «Генку». За повідомленням офіційного сайту клубу, бельгійці орендували його на півроку. Права на 22-річного гравця збірної України належать «Шахтарю», а останнім часом він захищав кольори луганської «Зорі». У поточному сезоні Руслан Малиновський взяв участь у 22-х матчах, в яких забив сім голів і віддав три результативні передачі. Раніше повідомлялося, що півзахисник зимові збори проведе з «Шахтарем».
 
 
Микита  ДЕНДЕЛЬОВ
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: Лунин отклонил предложение Реала и может перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 апреля 2024, 22:36 40
Источник: Лунин отклонил предложение Реала и может перейти в гранд АПЛ

Украинский вратарь летом может перейти в «Манчестер Юнайтед»

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
olexyn
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Amosov007
Интересная модель чемпионата. Держит интригу практически до конца для всех клубов.