Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Нидерланды
| Обновлено 07 января 2016, 00:08
3003
1

Чемпионат Нидерландов: итоги первого круга

Падение «Твенте», революция в «Витессе» и лидерство «Аякса»

| Обновлено 07 января 2016, 00:08
3003
1
Чемпионат Нидерландов: итоги первого круга
fctwente.nl
Футбол в Eredivise, як звично, був атакуючим, видовищним. Поки триває зимова перерва в лізі Eredivisie, нагадаємо таблицю першого кола:
 
 
Боротьба за медалі
 
Несподіванок у боротьбі за медалі в нідерландському футболі впродовж першого кола ми не спостерігаємо. Бачимо, як два принципові клуби прагнуть завоювати золото в цьому сезоні. Якщо подивитись результати минулого сезону, то саме ПСВ став чемпіоном, сумарно обійшовши свого принципового суперника «Аякс» на 17 пунктів. Проте найкращий бомбардир минулого сезону, Мемфіс Депай (22 м’ячі), влітку перейшов з ПСВ до «Манчестер Юнайтед», а Люк де Йонг, хоч і забив уже 14 голів, сам не може тягнути всю команду. Тож зараз «Аякс» очолює таблицю з відривом усього лише на 3 пункти й без сумніву має намір не дозволити своїм  суперникам обігнати їх в цій ключовій гонці, яка продовжиться вже зовсім скоро: починаючи з 15-го січня, розпочнеться очікуваний в Нідерландах 17-ий тур, який дасть оцінити команди після відпочинку. 
 
Анонс «падіння середняків»
 
Є свої злети, падіння, несподіванки. Неозброєним оком бачимо, як потужні середняки голландського футболу, такі як  АЗ і «Твенте», поступово здають свої позиції.
 
Щодо «Твенте», то їх становище можна зрозуміти. Клуб, починаючи з грудня 2015 року, на три роки позбавлений права участі в єврокубках з можливістю відкликання професійної ліцензії у зв'язку з фінансовими махінаціями з трансферів футболістів. Тож ситуація точно не на користь «Твенте», а ось щодо АЗ - тут питання досить спірне. Як клуб, який виступав у Лізі Європи та отримав бронзові медалі сезону-2014/15, йде на зимову перерву на 12-му місці? Це вже, мабуть, питання до самого клубу.


«Твенте»
 
Боротьба за єврокубкову зону
 
Починаючи с 1-го до 13 місця, боротьба за єврокубкову зону не згасає.
 
Щодо Ліги чемпіонів, то тут питання стосуються виступу трьох клубів, а саме «Аяксу», «ПСВ» та «Фейеноорду». А от розподіл бажаних місць,  які дають змогу виступати у кваліфікаційних матчах до ліги Європи, триватиме ще довго, тому що кожна команда перебуває майже в однакових умовах, кондиціях, можливо, навіть настрої на цю гонку. Тож боротьба за ці місця точно не згасне.
 
Єдиний українець з п’яти, які грали в Eredivise  


Денис Олійник
 
Денис Олійник, який виступає за «Вітесс», за перше коло встиг забити лише тричі. А саме - у ворота «Віллему» (у першому турі),  «Зволлє» (з пенальті у дев’ятому турі), та «Твенте» (у сімнадцятому турі). Також забив у кубковій грі проти «Хераклесу», але в тому матчі «Вітесс» розгромно поступився та вибув з кубкової боротьби.
 
Зміни у «Вітессі»
 
Керівництво «Вітесса» повідомило, що тимчасово обов'язки головного тренера команди замість Петера Боса, який пішов зі свого поста, виконуватиме Роб Маас. Звістка про відхід Боса в «Маккабі» з Тель-Авіва стала шоком для керівництва «Вітесса», яке не стало чинити перешкод тренеру. Сам Бос, який підписав з ізраїльтянами контракт на півтора роки, зазначив, що «Маккабі» - більш амбітний проект, аніж «Вітесс».
 
Що стосується Мааса, то його дебют в новій якості відбудеться в товариському матчі з «Андерлехтом», який пройде на цьому тижні. Правда, гра буде проходити без глядачів з міркувань безпеки.


Роб Маас на зборах команди в Іспаніїї
 
Можливий трансфер українця


Максим Таловеров
 
Максим Таловеров з «Шахтаря» прибуде в Амстердам 10-го січня до тамтешнього «Аяксу». 15-річний футболіст грає на позиції опорного півзахисника, також він може зайняти позицію центрального захисника. Як бачимо, академія  «Шахтаря» готує кадри вже навіть для «Аяксу», але не для команді Мірчі Луческу. Сподіваємося, що ситуація найближчим часом зміниться...

Нікіта ДЕНДЕЛЬОВ
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
viper_007
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил