Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Пляжный футбол
|
896
0

Україна – Швейцарія: рімейк на пляжі

Збірна України з пляжного футболу пробилася до півфіналу турніру «Останній шанс»

Збірна України з пляжного футболу, обігравши поляків із рахунком 5:4, пробилася до півфіналу турніру «Останній шанс», переможець якого здобуде путівку на світову першість. Черговим суперником наших хлопців буде команда Швейцарії. Півфінал – у суботу о 16.00 за київським часом.

«Кадра» вирішує не все
Збірна Польщі дещо «заборгувала» нам іще з минулого року. Тоді в групі фінального турніру Євроліги «синьо-жовті» поступилися західним сусідам не лише одним м’ячем в очній суперечці, а й місцем у півфіналі, яке гарантувало квиток до Ріо-де-Жанейро. Нинішнього сезону поляки виступали у відбірних змаганнях Євроліги, посівши там сьоме місце. Від Іспанії, яка кваліфікувалася до фіналу шостою, пляжну «Кадру» (так іменують польську збірну), відділило три очки. Однак іспанці наразі змагаються за титул чемпіона Європи, котрий їм, до речі, й належить, а поляки – пакують валізи.

Варениця має відновитися до суботи
Напередодні матчу з Польщею українська збірна зазнала суттєвої втрати – пошкодження не дозволило вийти на зустріч Євгену Варениці. Втім, і без одного з лідерів наші земляки провели гру дуже надійно й ефективно. Кінцевий рахунок не повинен вводити в оману, підопічні Віталія Шишова повністю контролювали перебіг подій на майданчику. Відкрив рахунок на 8-й хвилині Боженко. За півтори хвилини Толек відновив рівновагу, однак на першу перерву українці все-таки пішли лідерами – відзначився Євдокимов.

Голи престижу від Сагана
Коли ж у другій 12-хвилинці Мозговой і той-таки Боженко довели результат до 4:1, стало зрозуміло, що шанси поляків – примарні. Фефсі хіба що подовжив життя інтризі, однак Віталій Арановський вже на початку заключної третини знову зробив відрив великим. Саган – той самий, що в 2006-му фактично позбавив нас квитка на світову першість, - наприкінці зустрічі розродився гольовим дублем, проте це дозволило «червоно-білим» хіба що залишати марсельський пісок із почуттям власної гідності – 5:4.

Семеро сильних
Якщо в нашій чвертьфінальній парі протистояли один одному господарі Євро-2012, то суперник визначався в суперечці а-ля Євро-2008 – Швейцарія екзаменувала Австрію. Іспит австрійці відверто провалили – 5:13. Причому через хвилю травматизму (аналогічні проблеми торік мала й команда України) швейцарці мали всього сімох гравців. Втім, ще в першому періоді, що приніс перемогу повпредам країни банків та сиру – 5:0, все стало зрозуміло. В підсумку сім із 13 голів своєї команди записав на свій рахунок форвард Деян Станкович. Сподіваємося, український захист не дасть йому так розгулятися.

Росіяни кваліфікувалися на чемпіонат світу
Отже, в суботу о 16.00 за київським часом збірні України та Швейцарії розіграють такий собі пляжний рімейк поєдинку плей-офф чемпіонату світу з футболу 2006 року. Героєм тієї зустрічі, нагадаю, став Олександр Шовковський, відбивши три післяматчеві пенальті. До речі, основний голкіпер української збірної на турнірі в Марселі – Володимир Гладченко – поки діє дуже впевнено, немовби розраховуючись із Фортуною за невдалий клубний сезон. У другому півфіналі зустрінуться команди Італії та Німеччини. А після того, як фіналістів визначать учасники турніру «Останній шанс», аналогічну процедуру пройде топ-квартет Євроліги. Французи зустрінуться з росіянами (четверта збірна, що представлятиме Старий Світ на чемпіонаті планети), Іспанія – з Португалією. 
 
Федерація футболу України

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.