Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Регби
|
882
0

Перші ластівки

Жіночому регбі в Україні бути!

В офісі федерації відбулася зустріч президента ФРУ Георгія Джангиряна із ректором Київського університету права Національної академії наук України Юрієм Бошицьким та викладачем фізичної культури вузу Галиною Захаренко. Керівник навчального закладу та його підлегла завітали сюди не випадково — адже університет першим із навчальних закладів України створив команду... з жіночого регбі. А тренером «перших ластівок» стала саме Галина Захаренко.

Світова та європейські федерації приділяють серйозну увагу розвитку регбі не тільки серед чоловіків, але й серед чарівниць. До останнього часу в нашій країні овальний м'яч не користувався попитом у жінок. Але ентузіазм Галини та підтримка студентського спорту ректором таки зрушили справу з місця, і вже у червні перша жіноча команда України провела дві товариські зустрічі із регбістками Москви. І хоча обидва матчі киянки програли (а підтримати дівчат на ігри прийшли не тільки студенти вузу, але й усе керівництво університету на чолі з ректором), у майбутнє «Піраньї» (так дівчата між собою називають команду) дивляться із оптимізмом.

Юрій Бошицький розповів нашому кореспондентові про подальші плани:

«Ми забезпечили дівчат формою. Певну допомогу з формою та м'ячами надала й федерація. Мені приємно, що Георгій Вартанович Джангирян опікується розвитком жіночого регбі, всіляко підтримує нові починання. Я вдячний, що ФРУ надала можливість нашому тренеру Галині пройти разом із найкращими фахівцями України чотириденний семінар, під керівництвом європейських фахівців. Знаю, що увесь час Галині допомагають із відео-, та методичними матеріалами. Зі свого боку ми теж робимо все можливе: відремонтували спортивний зал, встановили нову вентиляційну систему. Цього літа дівчата мали можливість провести тренувальний збір в Алушті. Мені особисто подобається регбі - ця гра, з одного боку, виховує непоступливість, силу волі, а з іншого — колективізм, дух партнерства і, чи не головне, — взаємоповагу, повагу до арбітра. Тому робитиму все, щоб регбі в університеті розвивалося й надалі. Більше того, маю намір розповсюдити наш досвід. Гадаю, що мої колеги, ректори українських вузів теж не будуть байдужі до новинки. Про це говоритимемо у вересні. А тоді — хтозна, можливо, вже у грудні — проведемо й вузівську першість. Крім того, з приводу саме жіночого регбі будемо говорити і з нашими закордонними колегами, а ми маємо чудові наукові та освітянські зв'язки з вузами Румунії, Угорщини...»

Під час зустрічі обговорювали ще чимало питань. А наприкінці президент ФРУ запропонував Юрію Бошицькому очолити напрям розвитку жіночого регбі в Україні вже в якості віце-президента федерації.


«Спортивна газета»

регби
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.