Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Пляжный футбол
|
732
0

«Останній шанс» для збірної

Збірна України з пляжного футболу вирушила до французького Марселя, де візьме участь у турнірі «Останній шанс»

Переможець цих змагань здобуде право виступити на чемпіонаті світу, що пройде в Ріо-де-Жанейро 2-11 листопада.

За олімпійською системою
Поєдинки «Останнього шансу» проходитимуть паралельно з фінальним турніром Євроліги. Шістка топ-збірних Старого Світу – команди Росії, Франції, Португалії, Швейцарії, Італії й Іспанії – визначать чемпіона Європи та володарів чотирьох путівок на світову першість (їх автоматично здобувають півфіналісти Євроліги). А двоє невдах приєднаються до учасників «Останнього шансу» (на стадії півфіналу), котрі за олімпійською системою розігруватимуть єдиний квиток до Бразилії.

Стратегічне рішення
Збірної України не було серед учасників Євроліги, які визначали шістьох фіналістів за підсумками чотирьох Гран-прі. У кваліфікаційному турнірі в Афінах наші земляки зайняли друге місце в групі з командами Чехії та Німеччини, й до основної сітки потрапили саме чехи, що на них, як виявилося, чекала доля аутсайдерів. Втім, керівництво Асоціації пляжного футболу України (АПФУ) не приховувало, що національна збірна робитиме ставку саме на турнір «Останній шанс».

На догоду грандам
«Євроліга – турнір, зверстаний з урахуванням інтересів чотирьох грандів, – розповів президент АПФУ Сергій Харченко. – Збірні Франції, Португалії, Іспанії й Італії автоматично потрапляють до основної сітки, а квартет їхніх суперників визначається в ході відбірних змагань. Торік збірна України невимушено подолала кваліфікацію й чотири Гран-прі, але на фінальний турнір не вистачило ні сил, ні нервів – розчарування й травми (хоча й іспанцям, і полякам поступилися в абсолютно рівній боротьбі, з мінімальним рахунком). Цього разу вирішено було відбірний етап в Афінах використати для обкатки складу й награвання тактичних варіантів...»

Дванадцять надій
До Марселя головний тренер команди Віталій Шишов повіз 12 виконавців: воротарі – Володимир Гладченко й Віталій Сидоренко, захисники – Сергій Боженко, Олександр Пилипенко, Максим Назаренко, Дмитро Кочин і Юрій Клиновський, нападники – Олег Мозговой, Андрій Євдокимов, Євген Варениця, Юрій Головін і Віталій Арановський. Основна маса збірників готувалася до турніру в баталіях першості України (базовий колектив – новоспечений чемпіон країни «Нова Ера», що делегував до національної команди п’ятьох гравців), а Пилипенко й Варениця – у складі московського клубу «Строгіно».

Суперник визначиться вночі
Ім’я першого суперника українців і турнірна сітка визначаться сьогодні пізно ввечері в ході жеребкування. Поки зрозуміло лише те, що, аби здобути путівку на світову першість, треба вигравати всі чотири матчі. Нагадаємо, що збірна України – бронзовий призер Євроліги-2004 (у тому сезоні нашу команду офіційно визнали відкриттям року). А у 2005-му «синьо-жовті» вперше й поки що єдиний раз брали участь у світовій першості, де увійшли до чільної вісімки, поступившись у чвертьфіналі майбутньому срібному призеру – команді Португалії.

Бразилія передає естафету
Європейські «пляжники» визначають останніх учасників чемпіонату світу. П’ятеро повпредів Старого Світу приєднаються в листопаді до збірних Бразилії, Аргентини, Уругваю, США, Мексики, Нігерії та Сенегалу, ОАЕ, Японії, Ірану та Соломонових Островів. Жеребкування фінальних змагань відбудеться 26 серпня. Тоді ж будуть оголошені країни-господарки двох наступних світових першостей. На право проведення фіналів 2008 і 2009 років претендують Еквадор, Франція, Маврикій, Таїланд, Туреччина й Арабські Емірати. Досі чемпіонати проводилися виключно на пляжах Бразилії.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Договорной матч в украинском футболе? В УАФ начали официальную проверку
Футбол | 26 апреля 2024, 21:16 16
Договорной матч в украинском футболе? В УАФ начали официальную проверку

26 апреля Металлист обыграл Кремень 2:1 в 6-м туре Первой лиги в Группе вылета

Гендиректор Черноморца прокомментировал перенос матчей с Шахтером в Киев
Футбол | 26 апреля 2024, 19:41 134
Гендиректор Черноморца прокомментировал перенос матчей с Шахтером в Киев

Анатолий Мисюра – о решении одесского клуба сыграть два матча в столице

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.