Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
792
0

Квитки на Євро-2012 коштуватимуть 1000 грн

4-5 вересня у Києві українські та польські можновладці говоритимуть про фінальну частину чемпіонату Європи з футболу

До Львова завітав з візитом державний секретар, керівник канцелярії прем’єр-міністра Польщі Адам Ліпінський. У готелі «Леополіс» пізно ввечері відбулася спільна нарада, у якій взяли участь польський високопосадовець, радник Секретаріату Президента України Богдан Соколовський і представник Федерації футболу України Юрій Барбаш. Йшлося про організацію проведення футбольного турніру у 2012 році.

За словами представника ФФУ Юрія Барбаша (саме його рукою заповнено заявку щодо участі у чемпіонаті Євро-2012), Федерація футболу України звернулася до УЄФА із проханням зробити в Україні та Польщі усі міста, де відбуватимуться футбольні турніри, основними. В разі «провалу» якогось міста його успішно замінить інше… Нагадаємо, в Україні футбольні матчі мають відбутися у Києві, Львові, Донецьку, Дніпропетровську (резервними наразі залишаються Харків та Одеса).

Федерація футболу України планує створити фан-зони у кожному районному центрі (у великих містах вони, зрозуміло, теж будуть), а також розмістити у всіх невеличких містах екрани, на яких транслюватимуть усі матчі. Наразі розкладу матчів ще нема. Передбачається, що квиток на футбол коштуватиме 800-1000 гривень. Але у фан-зонах ціна квитка буде значно нижчою. На минулому чемпіонаті світу у Німеччині найдешевші квитки на стадіон коштували 40 євро. А в день матчу квиток «з рук» можна було придбати за 100 євро.

Адам Ліпінський особисто протестував автомобілем шлях, яким їхатимуть іноземні туристи з Варшави до Львова. Державний секретар РП зауважив, що у нього склалося негативне враження від якості доріг на території України…

Учасники наради наголосили на необхідності створення єдиного польсько-українського комітету з питань Євро-2012, який би спільно вирішував низку важливих питань, зокрема фінансових, щодо проведення чемпіонату. У Польщі сподіваються отримати від Європейського Союзу близько шести мільярдів євро для кожного міста, де відбуватимуться футбольні матчі. Найближчим часом у Польщі встановлять годинник, який відраховуватиме час до початку чемпіонату.

Богдан Соколовський у розмові з кореспондентом «ВЗ» наголосив на найважливіших питаннях, які потрібно вирішити у Львові. Це будівництво нового стадіону (у вересні остаточно визначать інвестора), будівництво нових готелів (десять земельних ділянок уже виділено, всього потрібно збудувати двадцять готелів), реконструкція доріг, облаштування тренувальних футбольних полів (щоб поряд обов’язково був готель), будівництво додаткових митних переходів (у разі необхідності - нові дороги до них).

Стратегічне питання – будівництво європейської (вузької) залізничної колії. В Україні, нагадаємо, цей проект досі був під великим питанням, його «гальмували» у Києві. Однак зараз уже ведуться проектні роботи (передбачається шлях Варшава – Львів – Румунія). Невирішеним залишається питання з львівським аеропортом. Наразі його ще не передали у комунальну власність міста. Міністерство транспорту і зв’язку з невідомих причин затягує час.

До речі
Чи дадуть аеропорту кредит?
Міжнародний аеропорт «Львів» включено у подання до Кабінету Міністрів на отримання кредиту на реконструкцію. Кабмін має намір надати місцевим радам гарантії під кредити на реконструкцію аеропортів у тих містах, де пройдуть матчі чемпіонату з футболу Євро-2012. Про це повідомила агенція «Гал-інфо» з посиланням на директора аеропорту «Львів» Олександра Загреву. За його словами, йдеться про суму 100 мільйонів гривень, яка повинна надходити кількома траншами. Загрева каже, що наразі жодних офіційних документів про те, що такий кредит аеропорту «Львів» нададуть, до нього не надходило.

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Усик против Фьюри – поединок 50 на 50. Легендарный бой за абсолюта
Бокс | 17 мая 2024, 10:15 24
Усик против Фьюри – поединок 50 на 50. Легендарный бой за абсолюта

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует главный поединок супертяжелой весовой категории в боксе за 25 лет

Сергей НАГОРНЯК: «Хочется, чтобы Усик победил нокаутом»
Футбол | 17 мая 2024, 12:05 0
Сергей НАГОРНЯК: «Хочется, чтобы Усик победил нокаутом»

Бывший нападающий сборной Украины дал прогноз на бой украинца против Тайсона Фьюри

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.