Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
732
0

Українська Універсіада

51 нагорода Всесвітньої Універсіади в Бангкоку - 19 золотих, 18 срібних та 14 бронзових – знайшла своїх власників у лаві української збірної

Одна з найяскравіших перемог – рекорд Універсіад чотириразової олімпійської чемпіонки Яни Клочкової у боротьбі з найголовнішою конкуренткою – американкою Кетлін Сандено. Повернувшись з тривалої відпустки у великий спорт з мрією про перемогу на третій Олімпіаді, Яна в очному протистоянні довела усім скептикам, що пороху у порохівницях ще достатньо.

Не випустив перемоги з рук і «містер брас» Олег Лісогор – він переміг на 50-метрівці. А на вдвічі довшій дистанції панував Валерій Димо.

«Принцеса на брусах», як називають гімнастку Дарію Згобу, легко і невимушено виконувала найскладніші перельоти. Судді без роздумів віддали «золото» у цьому виді програми саме їй, чим засмутили неперевершених, здавалось би, китаянок. «Дівчинка-м’ячик» Ольга Щербатих – найменша серед суперниць, але надзвичайно стрибуча, записала на свій рахунок перемогу в опорному стрибку. У цій же дисципліні серед чоловіків рівних не було Андрію Ісаєву, в активі якого є потрійне сальто. Мало хто сумнівався у тому, що на кільцях знайдеться хтось кращий за Олександра Воробйова. Чинний чемпіон Європи продемонстрував одну з найскладніших програм у світі і здобув заслужену перемогу.

Не одна амбітна фехтувальниця попалась «на гачок» контратаки Яни Шемякіної – у неї «золото» на турнірі шпажисток. На фехтувальній доріжці Бангкока у командній першості за провал на єврофорумі реабілітувались українські шпажисти, які у фіналі перемогли прямих нащадків мушкетерів – французів. Влучними були українські стрільці. У золоте яблучко на дистанції 10 м вцілила команда «пістолетниць», а у стрільбі з гвинтівки – Наталія Чепурна та Максим Коміренко. Найшвидше за нагородами бігли Юлія Кревсун (800 м), Сергій Демилюк (110 м з бар’єрами), Ірина Штангеєва (200 м) та жіноча естафетна команда (4х400 м). У секторі для потрійного стрибка далі за інших полетіла Ольга Саладуха.

Богдан Юхницький, начальник львівського облуправління фіз. виховання і спорту Міносвіти
Ми прогнозували, що наші студенти, як і зазвичай, не залишаться без нагород. Однак їх успіх вже у перші дні Універсіади майже вдвічі перевершив усі наші сподівання. Яка причина успіху нашої збірної: у нашій силі чи у слабкості суперників? У Бангкоку змагаються найсильніші. Єдине, що США не привезли своїх лідерів у легкій атлетиці, в інших же видах і вони виступали першими складами. До речі, легкоатлетичні збірні всіх інших країн після репетиції у Таїланді вилітають до Японії на чемпіонат світу. 80-90% присутніх на Універсіаді спортсменів – це еліта світового спорту. Тому несерйозно говорити про слабких суперників.

Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.