Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
698
0

Азоту і Азовсталі у Суперлізі не буде

Президент ФВУ Володимир ТУРОВСЬКИЙ - про стан українського волейболу

Азоту і Азовсталі у Суперлізі не буде

Президент ФВУ Володимир Туровський: «Потрясінь у чоловічій Суперлізі вдалося уникнути. Прописка в елітному дивізіоні за донецьким і черкаським регіонами збереглася, хоча команд «Азот» і «Азовсталь» у наступному сезоні у Суперлізі уже не буде.»

У новому сезоні у чоловічій Суперлізі команд, які вестимуть боротьбу, залишиться вісім, але добре відомих черкаського «Азота» і маріупольської «Азовсталі» серед них не буде. Їхні місця в еліті вітчизняного волейболу займуть відповідно черкаський клуб «ІнпексагроСпорт» і макіївський «Металург» (у Суперлізі уже виступав як «Зарєво» Макіївка). Ситуацію, яка склалася коментує президент ФВУ Володимир Туровський.

- У Черкасах господарі клубу взагалі відмовилися від соціальної програми, тому там постраждав не лише волейбол. Але необхідно віддати належне Черкасам їм вдалося відрегулювати це питання і команда просто змінить назву.

Чи означає це що срібний призер попереднього чемпіонату змінить назву, але збереже склад команди, а разом з ним і амбіції на високі місця.
- Нову команду тренуватиме екс-наставник «Азота» Євген Бородаєнко перед яким тепер стоїть непроста задача створити боєздатний колектив, адже ряд провідних гравців черкаський клуб уже залишили і підписали контракти з новими клубами. На сьогодні у них існує проблема, де тренуватися і де проводити свої домашні поєдинки (у Черкасах у новому сезоні буде три команди: «ІнпексагроСпорт» - у чоловіків, Круг і Златогор – у жінок), можливо, їм дозволять використовувати базу «Азота», можливо знайдеться місце у Палаці Спорту «Будівельник», де окрім волейболу свої матчі проводить і баскетбольний клуб «Черкаські Мавпи».

У Черкасах команду вдалося зберегти, чому металургійний гігант Маріуполь залишається без великого волейболу?
- Що стосується команди «Азовсталь» там проблема набагато гірша. Були зацікавлені люди, які хотіли цю команду підтримати, але з тією вимогою, щоб спортивна база «Азовсталі» перейшла у їхню власність. А завод свою базу не віддає, тому зацікавленість і зникла. Усі питання у Маріуполі, які вирішувалися на рівні мера і зацікавлених сторін, вони не були підтримані, тому обласна федерація волейболу прийняла рішення, що донецький регіон у наступному сезоні у Суперлізі представлятиме команда «Металург» Макіївка. Це місце віддавати обласна федерація не хоче, тому буде доукомплектовувати команду, щоб вона достойно виступала у Чемпіонаті України.

ФВУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

Во втором финальном матче итальянской Суперлиги победил клуб из Монцы
Волейбол | 21 апреля 2024, 19:12 0
Во втором финальном матче итальянской Суперлиги победил клуб из Монцы

В пяти партиях волейболисты «Веро Воллей» нанесли поражение «Перудже» Олега Плотницкого

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.