Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
6787
0

Леонид БУРЯК: «Словения показала не футбол, а хамство»

Экс-наставник сборной Украины - о выходе команды на Евро-2016

Леонид БУРЯК: «Словения показала не футбол, а хамство»
Вихід збірної України на футбольне Євро-2016 породив величезну ейфорію в уболівальників. Натхненні успіхом «синьо-жовтих», найбільш емоційні фани почали мріяти про перемогу на континентальній першості.
 
Спершу потрібно вгамувати емоції, дочекатися жеребкування і лише після того піднімати тему завдання збірної України на Євро-2016.
 
- Леоніде Йосиповичу, гра Словенія – Україна вам сподобалася?
- Дуже напружений матч видався. Так, можливо, я не дістав задоволення від майстерності, естетики футболу, зате втішений від настрою гравців, їхньої самовіддачі. Головне, що ми вирішили завдання і гратимемо на чемпіонаті Європи.
 
- Упродовж матчу не бракувало грубості, підступних ударів ліктями…
- …У таких матчах, звісно, футболістам складно стримати емоції, надто велика ціна була цієї гри. Але в деяких епізодах був уже не футбол, а хамство. Словенці відчували, що нічого змінити не можуть, і їхня безпорадність переростала в хамство. Це не прикрашає футбол. Безперечно, усі бачили, що й наші футболісти провокували суперників. Але є якісь межі… Коли в людини не вистачає майстерності, вона намагається це компенсувати самовіддачею, брудною грою.
 
- Хто з нашої збірної вам найбільше сподобався?
- У такій грі складно когось виділити, та й не варто цього робити. Учора на полі була команда, завдяки командній грі українці й домоглися результату.
 
- Євген Коноплянка після переходу в «Севілью» якось змінився на полі?
- Про це рано говорити, наразі ми бачимо все того ж Коноплянку. Євген на початку сезону просидів на лаві запасних. Він непогано відіграв із «Реалом», але надто мало часу пройшло для того, щоби були помітними якісь зміни. Про це говоритимемо наступного року. Головне, що він грає в хорошій команді, потроху прогресує. Для українського футболу – великий плюс, що наш земляк грає в такому клубі. Він набуває знання, які зможе згодом передати іншим. А молодь тепер бачить перед собою приклад для наслідування.
 
- Попередні п’ять спроб збірної України пройти плей-оф і потрапити на чемпіонат Європи чи світу завершувалися невдачами. Теперішній підбір футболістів сильніший, аніж був у попередні роки?
- Не порівнював би так. Ви можете сказати, що десять років тому чемпіонат України був слабшим, аніж тепер? Я так не вважаю, як на мене, чемпіонат був значно сильнішим, аніж тепер. Річ у збігу обставин. Попереднім поколінням футболістів не вдалося кваліфікуватися на першості Європи чи світу. Але чорна смуга, невдачі рано чи пізно закінчуються. Сучасному поколінню футболістів поталанило бути причетним до цього успіху. Радий, що наші гравці спростували всі домисли, забобони, прокляття. Вони показали, що потрібно просто грати у футбол і йти своїм шляхом.
 
- Чого очікуєте від збірної України на Євро-2016?
- Спершу переживімо ось ці емоції, дочекаймося результатів жеребкування. Тільки після цього можна щось говорити. Якщо загалом, то в нашої збірної непоганий склад, є достатньо молоді на лаві запасних, яка готова підсилити гру. Думаю, нині немає команд, з якими наша збірна не могла б грати. Не говорю про перемогу на чемпіонаті Європи. У нас є команда – це головне. 
 
Источник Вголос
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Призовые сборной Украины, ультиматум Ротаня, Зинченко спас болельщика
Другие виды | 28 марта 2024, 07:00 0
Призовые сборной Украины, ультиматум Ротаня, Зинченко спас болельщика

Главные новости за 27 марта на Sport.ua

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.