Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 16 ноября 2015, 16:34
4393
0

Миха ГОРОПЕВШЕК: «2:0 еще не гарантирует Украине выход»

Словенский защитник «Волыни» - о матчах плей-офф отбора на Евро

| Обновлено 16 ноября 2015, 16:34
4393
0
Миха ГОРОПЕВШЕК: «2:0 еще не гарантирует Украине выход»

Одним із найбільш зацікавлених глядачів матчу Україна – Словенія був словенський легіонер луцької Волині Міха Горопевшек. Ясна річ, уболіваючи за рідну національну команду, він, разом із тим, віддавав належне і нашій збірній. 

– Що ви думаєте про результат першого матчу плей-оф між Україною та Словенією?
– Відставання в два голи перед матчем-відповіддю напевно вплине на стратегію збірної Словенії. Словенія приїздила до Львова не для того, щоб зіграти у хороший футбол. Вони прибули сюди, щоб отримати хороший результат, але гра пішла не за нашими планами. 2:0 в першому матчі – поганий результат для Словенії, і це змусить нас приділяти більше уваги нападу у матчі-відповіді. А це може стати великою проблемою, адже в команді-суперниці є такі швидкі й технічні гравці, як Ярмоленко і Коноплянка.

– Українці радіють перемозі з рахунком 2:0, але при цьому пам’ятають наші попередні матчі – плей-офф з Францією дворічної давнини та матч зі Словенією у відборі Євро-96. Ми тоді також мали перевагу в два м’ячі, але у підсумку програли. На вашу думку, 2:0 у першому матчі гарантує перемогу Україні, чи у Словенії все ще є шанси?
– 2:0 – це значна перевага, але вона далеко не гарантує вихід на Євро-2016. Словенія буде сподіватися на швидкий гол, який може зробити гру значно цікавішою. Які відсотки шансів у команд? Кожна гра – це 50/50. Так було у Львові, так буде і в Мариборі.

– Чимало українських фахівців напередодні звертали увагу на досвід та значний легіонерський стаж словенських футболістів, застерігаючи українську збірну від недооцінки суперника. Той склад, який ми побачили у Львові, є найсильнішим для збірної вашої країни, чи Катанець має джокерів на мариборський матч?
– Кожен гравець збірної має якості, які можуть допомогти нашій команді досягти хорошого результату. У Львові на полі був найдосвідченіший склад, але деякі з наших гравців були не у своїй звичайній найкращій формі. А в таких матчах, як цей, треба бути на вищому рівні, якщо вам потрібен хороший результат. Я вважаю, гравці покажуть свої реальні якості у матчі-відповіді, і за таких умов Словенія може бути дуже небезпечною командою.

– Які ваші враження від української збірної? Який наш гравець найнебезпечніший, на ваш погляд?
– Україна має дуже хорошу команду, яка використовує свої переваги в індивідуальних якостях. Найбільше, звичайно, я маю на увазі Ярмоленка та Коноплянку – вони справді ключові гравці. Словенія знала про це, але не змогла зіграти настільки добре, щоб зупинити їх. У першому матчі мене вразив і Хачеріді, який виконав велику роботу у Львові.

– Українці вважають, що наша команда мала забити третій м’яч для спокою перед виїздом. А що словенці думають про львівський матч? Його результат міг бути кращим для збірної вашої країни?
– Згоден, третій гол в значній мірі означав би кінець для Словенії. При двох голах різниці у нас все ще є надії, але ми розуміємо, що відіграти їх буде дуже важко. Звісно, Словенія очікувала значно кращого результату першого матчу, і поразка з мінімальним рахунком була б цілком прийнятною. Також ми очікували виїзного голу, чудово розуміючи, що в першому матчі у нас не було б особливо багато шансів його забити. На жаль, наші гравці не використали свої шанси, адже такий гол важив би дуже багато.

– Кого б ви назвали найкращим гравцем матчу Україна – Словенія 14 листопада 2015 року?
– З моєї точки зору – Ярмоленко. Він забив перший м’яч і взяв участь у другій результативній комбінації. Андрій залишався активним по ходу матчу й створив чимало проблем словенській обороні. Відзначу, що й Ханданович кілька разів дуже добре вступав у гру.

– Ви – молодий гравець, але все ж – чи не пам’ятаєте попередні матчі Україна – Словенія? Як реагували на фантастичний гол Ачимовича в 1999 році? Якщо чесно, могли повірити в перемогу над Україною з Шевченком, Ребровим, Лужним, Шовковським?
– Так, звісно, я добре пам’ятаю сенсаційний гол Ачимовича. Якщо чесно, я не пригадую, яка атмосфера панувала перед матчем – це було 16 років тому. Але Словенія завжди на позитиві. Люди вірять в хороші результати. І так було й того разу. На стадіоні був аншлаг, та й матч-відповідь вийшов прекрасним.

– Напевно, у ФК Волинь ви опинилися у центрі уваги відразу ж після оголошення результатів жеребкування. Що вам казали одноклубники й Віталій Кварцяний відразу після жеребу, і наскільки змінився їхній тон після львівського матчу?
– О, це ще попереду! Неділя у нас вихідний (розмова відбувалася по гарячих слідах львівського матчу, – прим. А.В.), тож я ще поспілкуюся з товаришами по команді. Впевнений, вони зустрінуть мене з широчезними посмішками, адже Україна виграла перший матч, домінуючи на полі більшу частину поєдинку.

– Що б ви порадили словенським гравцям і тренерам перед матчем-відповіддю?
– Не думаю, що я саме та персона, у якої їм варто запитувати порад. Все, що я можу порадити, вони й так знають. Нам уже нема чого втрачати, і ми повинні лише перемагати.

– Останнє запитання. Чи правду кажуть, що Словенія на виїзді і Словенія вдома – це наче різні команди? Можемо сподіватися, що у Мариборі побачимо більш атакувальну словенську гру?
– Однозначно. У Словенії прекрасні фани. Стадіон не настільки великий, як Львів-Арена, але атмосфера там також фантастична. Вона завжди допомагає нашим гравцям віднайти додаткові сили у важкий момент. Тому у Львові була зовсім інша гра ніж та, яка очікується в Мариборі. Словенії потрібно відігравати два голи відставання, і це не залишає нам особливого тактичного вибору…

Источник Sportarena
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.