Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
5465
33

ФОМЕНКО: «Думаете, мы с помощниками не хотим на Евро?»

Наставник сборной Украины - о последних новостях из стана команды

ФОМЕНКО: «Думаете, мы с помощниками не хотим на Евро?»

Головний наставник національної збірної України Михайло Фоменко розповів про вирішальні матчі відбору на Євро-2016 проти команди Словенії.

— Михайле Івановичу, наскільки для вас принципово те, що 14-го числа зіграємо у Львові?
— По-перше, УЄФА не залишив нам великого простору для маневру, маємо право виступати лише на трьох стадіонах. По-друге, я виходжу з того, що Львів, Київ, Дніпропетровськ — усе це Україна, наша з вами Батьківщина. Ось це принципово для мене.

— А як же твердження проособливу — шалену — ауру вболівання галичан?
— Десь маєте слушність, але, наголошую, для мене важливіший інший фактор: це одне з українських міст, кожне по-своєму рідне для мене.

— Наскільки національній команді може зашкодити «квитковий скандал»?
— Я помітив у вас специфічну звичку: запитувати про те, що не в моїй компетенції.

— Підозрюю, інтерес до ймовірних преміальних за прохід словенців із цієї ж категорії?
— Безумовно. Виходьте на зв’язок із Андрієм Васильовичем і цікавтесь у нього.

— Боюся продовжувати… Кілька тижнів тому деякі ЗМІ розповсюдили «взяту з достовірних джерел» новину про те, що ваша нинішня робота напряму залежить од результатів 14 та 17 числа.
— Ні зі мною, ні з ким іншим із тренерського штабу не розмовляли на цю тему. Керівництво ФФУ, маю на увазі. Я не можу коментувати, чому і як виникають такі повідомлення, звідки їхні ноги ростуть. Згадайте: нещодавно хтось із ваших колег повідомив, буцімто мій контракт завершується 31 жовтня, насправді 31 листопада. Чи, можливо, деякі журналісти знають більше за мене? Чи то така вимога часу: вигадувати скандали, пікантні новини?

— Давайте про це: як би ви пояснили те, що напередодні гри з Іспанією й опісля неї різко зросла кількість негативних інсинуацій довкола збірної? Особливо щодо постаті Зінченка, особливо з боку керівництва«Шахтаря».
— Очевидно, час такий сьогодні. Можливо, з виборами пов’язано? Озирніться, скільки негативу оточує нас! Багато хто освоїв нехитре ремесло: придумати щось і по тому вгризатись у це, кусати… Про Зінченка: все, що хотів сказати, сказав на прес-конференції після гри. А те, що деякі ваші колеги обширно «розвинули тему»… Поважаю журналістів, розумію, що кожен займається своєю ділянкою роботи, причому більшість працює на хорошому рівні, принаймні старається. Втім, дехто полюбляє, як ви сказали, інсинуації.

— Я, коли чесно, хотів іще поцікавитися питанням запізнілих — як здається багатьом — замін у вашому виконанні…
— Про це також багато написано й висловлено. Повторюю: в кожного своя місія. Крапка.

— За плечима української збірної п’ять поспіль невдалих плей-оф…
— Ви думаєте, я, мої помічники й підопічні не хочуть поїхати до Франції? Ми всі дуже хочемо! Інша справа, що й суперник живе з оцим бажанням… Реальність така, що дві зустрічі вирішать долю команди, можливо навіть, покоління. Не маємо іншого виходу, крім того, щоби віддати всі сили для перемоги.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 31
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
антиМордва
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
mistercx
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
WawanO
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
fatalistua
Вызвал целую "охапку" опорников вместе с "нестареющим вождем" Тимощуком (при всем моем уважении, Толе пора вслед за СаШо отказаться от выступление за сборную самому) на ключевой матч. Но Девича, как по мне самого креативного и сбалансированого нападающего из тех, кого можно привлечь на данный момент и в целом, за последние несколько лет - не вызвал. Зато такие супер форварды как Гладкий, Селезнев, Кравец, Зозуля (только набирающий форму) как обычно в строю. Где логика? Есть ли она в принципе..? Что Франция, что Словакия, что Испания и уверен, что Словения, как обычно на "арене цирка" мы увидим - сциклобол от Фоменка. Разве что игроки "наплюют" на установку и под аурой и давлением трибун сами сыграют в "свою игру". Тревожно на душе...
Владимир Копяк
Не думаю, что Фоменко и компания не хочет попасть на финал Чемпионата Европы. Но хотеть не вредно... Возможностей для этого почти нет. И многое от Фоменка не зависит. Не те сейчас футболисты в сборной, с которыми можно решать такие задачи, увы....
Lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
OnlyKyev1927
Судя по тактике в последних играх и заменах, то такое чувство, что ты хочешь на пенсию, а не на Евро.
Bandera.Lviv
а що хотів сказати
Оладик_ЙА
хотели бы - взяли бы Девича
epikaey
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил