Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 06 ноября 2015, 17:47
1349
0

U-21: Карпаты дома услупили Металлисту

Львовяне, игравшие тайм в меньшинстве, забили 2 мяча, но игру не спасли

| Обновлено 06 ноября 2015, 17:47
1349
0
U-21: Карпаты дома услупили Металлисту

«Карпати» U-21 - «Металіст» U-21 - 2:3
Голи: Пучковський, 72, Гладкий, 90+2 – Зотько, 24 (пен.), 51, Краєв, 43.

Нереалізований пенальті: Бойчук, 45+1 (воротар).

Попередження: Дударенко, 39 – Барілко, 41.
Вилучення: Грисьо, 45 (фол останньої надії).

«Карпати» U-2
1: Мозіль, Дударенко, Грось, Маркович, Лобай, Вербний, Михайловський (Грисьо, 37), Богач, Завійський, Савошко (Полюганич, 62), Пучковський (Гладкий, 80).
«Металіст» U-21: Каневцев, Процевський, Даценко, Зотько, Шевченко, Ралюченко, Копина, Краєв (Автаєв, 83), Барілко (Наполов, 67), Чегурко, Бойчук (Шкребець, 73).


Програш тиждень тому у домашній грі запорізькому «Металургу», одному з аутсайдерів молодіжного чемпіонату країни мав посприяти тому, що резервісти «Карпат» на сьогоднішній поєдинок проти харківського «Металіста» повинні були вийти з подвійними реваншистськими настроями. По-перше, необхідно було реабілітуватися за зовсім свіжу «рану», нанесену «левам» «козаками». А по-друге, «зелено-білі» мали добре пам’ятати і про прикру поразку від «металістів» у стартовому матчі нинішнього сезону. На жаль, реалії життя виявилися зовсім іншими. Але не будемо забігати наперед і розповімо про все за порядком.

Обидві команди розпочали гру дуже активно, намагаючись чинити максимальний тиск на ворота суперника. Більше м’ячем у дебюті гри володіли господарі, однак перший небезпечний момент створили гості. Після передачі верхом Богдан Бойчук, який діяв на вістрі атак «Металіста», із цілком забійної позиції пробивав головою по воротах. Голкіпер карпатівців Олег Мозіль навряд чи врятував би команду від неприємностей, але обійшлося – шкіряна сфера пройшла повз каркас воріт.

Наші хлопці не забарилися з відповіддю і кинули у прорив прудконогого Тараса Пучковського. Нападник вискакував на очне побачення з воротарем слобожанців, однак його зупинив... лайнсмен, зафіксувавши мінімальний офсайд. Той таки Пучковський мав відмінну нагоду відкрити рахунок на 21-й хвилині, коли кіпер «Металіста» Данило Каневцев, намагаючись перервати фланговий простріл від Ігоря Богача, лише кінчиками пальців ледь зачепив м’яча і Тарас пробивав у дотик з меж карного майданчика. Голкіпер був у цій ситуації відіграний, однак після пострілу форварда господарів у ближній кут круглий пройшов у кількох десятках сантиметрів повз стійку.

А за п’ять хвилин те, що не зробив Тарас Пучковський, втілив у життя захисник «жовто-синіх» Іван Зотько. Щоправда, у нього шанс відкрити рахунок був просто шикарний – треба було реалізувати пенальті, що він успішно й зробив, розвівши Олега Мозіля та круглого по різних кутах. А заробив пенальті центрфорвард гостей Богдан Бойчук, з яким нечемно у власній карній зоні обійшлися оборонці «Карпат».

Пропустивши гол, підопічні Романа Зуба та Олександра Чижевського додали обертів і великими силами пішли вперед. Кілька разів їм вдавалося суттєво підняти рівень напруги у володіннях Данила Каневцева, але і воротар, і його партнери по лінії оборони до свистка на перерву діяли бездоганно. Тож перший тайм «зелено-білі» в атаці відіграли на «сухо». На жаль, не найкращим чином у другій половині першої половини зустрічі зіграли й захисники карпатівців. Зокрема, на 44-й хвилині Володимир Барілко прорвався по правому флангу атаки до лінії поля і зряче викотив м’яча під удар Владиславу Краєву, який з незрозумілих причин опинився ніким не прикритим у межах карної зони. 8-й номер гостей подібною гостинністю господарів скористався на сто відсотків: удар в дотик метрів з десяти у ближню «дев’ятку» і на табло загорілися цифри – 0:2. Усі намагання Олега Мозіля відбити постріл виявилися марними – надто близькою була відстань до цілі.

Однак на цьому неприємності для нашої команди в першій половині зустрічі не закінчилися. Перед самим свистком на перерву арбітр гри Ярослав Козик із Закарпаття призначив другий пенальті в наші ворота. При цьому арбітр ще й видалив з поля за фол останньої надії Максима Грися, який по ходу першого тайму вийшов на заміну замість Іллі Михайловського. Та практично вирішити долю зустрічі на свою користь вже за перші 45 хвилин гравцям «Металіста» не вдалося. Богдан Бойчук з точки пробив низом у правий від голкіпера кут воріт. Однак Олег Мозіль розгадав намір нападника і в стрибку зафіксував м’яча у своїх руках. Втім, і рахунок 0:2 та чисельна меншість – не найкраща диспозиція на другий тайм.

І справді, початок другої 45-хвилинки став для «Карпат» продовженням завершення першої. Як наслідок, на 54-й хвилині рахунок вже став розгромним – 0:3. «Дубль» оформив оборонець Іван Зотько, який скористався черговою помилкою захисників господарів і головою по дещо нестандартній дузі скерував м’яча над руками Олега Мозіля.

Після цього гру можна було завершувати – «леви», висловлюючись боксерською термінологією, опинилися в глибокому нокауті. Майже усі гравці «Карпат» після третього пропущеного м’яча опустили руки і здалися на милість сильнішого. Єдиним, хто по-справжньому продовжував боротися, був голкіпер нашої команди Олег Мозіль – навіть страшно собі уявити, яким би виявився підсумковий рахунок, коли б не чудові та самовіддані дії 1-го номера «зелено-білих». І нехай нікого не вводить в оману той факт, що «Карпати» один м’яч відіграли. Коли Тарас Пучковський пробивав штрафний з позиції лівого інсайда, то відверто помилився голкіпер «Металіста» Данило Каневцев. Схоже, рахунок 3:0, чисельна більшість, а головне, безвольна гра суперника, вплинули й на дії гостей, які дещо розслабилися.

Наприкінці гри «Карпати» трохи ожили і навіть створили кілька непоганих моментів. Більше того, на останніх секундах вже компенсованого часу Олег Мозіль вибив м’яча з рук далеко в поле і Володимир Гладкий, перегравши з другої спроби Данила Каневцева, зробив підсумковий рахунок матчу мінімальним – 3:2 на користь «Металіста». Однак на загальне негативне враження від гри «зелено-білих» це аж ніяк не вплинуло.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Обновлен предполагаемый посев в еврокубках. Куда попадут Шахтер и Динамо?
Футбол | 16 апреля 2024, 18:30 12
Обновлен предполагаемый посев в еврокубках. Куда попадут Шахтер и Динамо?

Горняки могут попасть напрямую в ЛЧ, а киевлянам прогнозируют место в ЛЕ

Таблица АПЛ после побед Ман Сити и Челси, поражений Ливерпуля и Арсенала
Футбол | 16 апреля 2024, 12:00 8
Таблица АПЛ после побед Ман Сити и Челси, поражений Ливерпуля и Арсенала

13–15 апреля состоялись матчи 33-го тура чемпионата Англии 2023/24

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.