Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 04 ноября 2015, 22:47
2374
0

Денис МИРОШНИЧЕНКО: «Не имею права осуждать Зинченко»

Футболист «Карпат» рассказал о текущем сезоне и планах на будущее

| Обновлено 04 ноября 2015, 22:47
2374
0
Денис МИРОШНИЧЕНКО: «Не имею права осуждать Зинченко»

Вихованець криворізького «Кривбасу» проводить уже третій сезон у футболці львівських «Карпат». За цей час Денис закріпив за собою місце на правому фланзі захисту «левів», і нині його вважають одним із найкращих українців на цій позиції.

Підтвердженням надійної гри Мірошниченка є постійні виклики футболіста в молодіжну збірну України та участь гравця у всіх матчах минулого сезону Прем’єр-ліги без жодної заміни. В «молодіжці» Сергія Ковальця захисник також беззаперечно основний і у відборі до Євро-2017 відіграв у всіх матчах («синьо-жовті» програли всі поєдинки – Македонії, Ісландії та Франції).

В інтерв’ю футболіст «Карпат» та молодіжної збірної України розповів про результати львівського клубу в цьому сезоні, дії місцевих ультрас під час матчу з «Ворсклою», виступи молодіжної збірної України у відборі до Євро-2017 та улюблену команду.

- «Карпати» добре стартували, але потім були поразки. У чому бачите основну причину таких невдач (поразки від «Олександрії», «Волині», «Ворскли», виліт з Кубка)?
- Сезон почали добре, але після поразок у матчах із «Динамо» та «Дніпром» відчули невпевненість. Нічого страшного в цьому немає – «Карпати» йдуть на сьомому місці. У нас усе ще попереду.

- Результат останньої гри чітко відмежував першу шістку УПЛ від інших команд. А як прокоментуєте результати ігор із сусідами в таблиці (з «Волинню» і «Ворсклою»).
- Вважаю, що нічого не втрачено. І з «Волинню», і з «Ворсклою» будуть ігри в другому колі. У цих матчах обов’язково треба перемагати, тоді зможемо змінити ситуацію.

- «Карпатам» дозволили підписувати нових гравців. Підсилення може зіграти ключову роль у позитивних результатах клубу?
- Звісно, треба підписати нових футболістів хорошого рівня. Від цього команда лише виграє. Вважаю, що підсилення необхідне на деякі позиції, а на які конкретно – вирішувати тренеру.

- У минулому сезоні ви зіграли всі матчі чемпіонату. У цій першості вас уже замінювали. Трохи образливо, що не повторите таке рідкісне в сучасному футболі досягнення?
- Нічого страшного. Головне, щоб тренер був задоволений, а команда перемагала.

- Під час матчу з «Ворсклою» ультрас «Карпат» зробили ефектний перформанс, після якого арбітр зупинив матч. Як ставитеся до такого вчинку фанатів?
- Звісно, фани нам дуже необхідні. На мою думку, що більше глядачів на трибунах, то краще грає команда. Хотілося б трохи іншої підтримки, без зупинок матчів. Але в тому поєдинку ми, на жаль, зупинилися, не показували доброї гри…

- Яка ситуація в клубі з виплатою зарплати?
- У нас усе добре. Більше нічого не коментуватиму.

- Нещодавно ви провели два матчі за молодіжну збірну України, результати якої не вселяють оптимізму (у трьох матчах відбору – три поразки – авт.). На вашу думку, які шанси команди Ковальця на вихід на Євро?
- Звичайно, після трьох програних ігор шанси менші, ніж на початку відбірного циклу, та сподіваюся, що Фортуна повернеться до нас і зможемо надолужити втрачене.

- Видається, що «молодіжці» найбільше бракує реалізації. За якісного підбору виконавців це доволі дивно. Чого не вистачає футболістам у завершальній стадії атаки?
- Не дам відповіді на це запитання. Щось сказати можуть тренери. Може, концентрації бракує й удачі.

- Вас викликали в попередній набір «молодіжки». Які основні відмінності цих двох команд?
- Коли я прийшов у попередню «молодіжку», то команда була вже зіграною, хлопці разом грали вже понад рік. З теперішнім складом граємо разом другий відбір і лише знайомимося. Тому основна відмінність – наявність кращої зіграності.

- Прокоментуйте гру збірної Франції. Чи побачили ви в цих футболістах майбутніх зірок світового футболу (Ляпорт, Рабіо, Толіссо)?
- Думаю, вони виростуть у топ-футболістів світу. В Україні також багато талановитих гравців, які мають усі шанси розкритися.

- Як ставитеся до виклику в збірну України Зінченка?
- Не хотів би це обговорювати. Це рішення тренерського штабу. Не маю права осуджувати Зінченка, це буде некрасиво. Можу його лише привітати – про виклик у збірну мріє кожен.

- Чи стежите за виступами Шведа в Іспанії? Мар’ян запрошує в Севілью?
- В Інтернеті про нього читаю, і хлопці, які з ним спілкуються, розказують. Особисто з ним не говорив, і в Севілью він мене не кличе.

- В якому топ-чемпіонаті в перспективі хотіли б спробувати себе?
- Найбільше подобаються іспанська Прімера й каталонська «Барселона». Але хочу чогось досягнути з «Карпатами».

- Хто для вас найкращий футболіст у світі на позиції правого захисника?
- Без сумніву – Дані Алвеш.

- Як ставитеся до жеребкування плей-оф до Євро-2016 для збірної України?
- Словенія – суперник, якого хотіли всі. Вірю, що хлопці переможуть, а я вболіватиму за збірну України і планую відвідати перший матч плей-оф на «Арені Львів».

Андрій СЕНЬКІВ

Источник Вголос
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.