Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
737
0

ПОРТНОЙ: Двадцяти спарингів має вистачити

Тренер запорізького «Мотора» про підготовку команди до нового сезону

Позавчора запорізькі гандболістки відзначили невеличкий ювілей: рівно місяць вони готуються до наступного сезону під орудою заслуженого тренера України Андрія Портного. Ось що розповів наставник «Мотора» нашому спортивному оглядачеві, який побував на одному з останніх тренувань команди.

— Під час міжсезоння склад «Мотора» зазнав певних змін, — бере слово Андрій Портной. — Завершили свої виступи за команду два крайні гравці — Жанна Кашель і Людмила Пазич, лінійна Тетяна Рижевич, а також гравець універсального плану Олена Резнір, котра вийшла заміж за громадянина Німеччини і виїхала в цю країну. Поповнення склали два члени збірної України — 27-річний голкіпер Марія Макаренко, останнім клубом якої був румунський «Рументул», і 23-річна права півсередня Ольга Лаюк з київського «Спартака». Після тривалої перерви повернулися в стрій ще двоє гравців національної збірної — Настасія Подпалова й Настасія Сокіл, а також досвідчена лінійна Віта Луткова, яка останнім часом захищала кольори «Дончанки». До тренувань були залучені 19 гравців, окрім травмованої Наталії Майличко, котра після операції проходить курс реабілітації та, скоріше за все, відновить свої кондиції не раніше кінця року.

— Чим були наповнені тренувальні будні липня?
— Перший тиждень ми присвятили функціональній підготовці :— займалися на стадіоні «Орбіта-Люкс», на піску. Потім команда разом із моїм помічником Сергієм Польським вирушила на навчально-тренувальний збір до Вільноандріївки, де знаходиться профілакторій ВАТ «Мотор Січ», а практично основний склад (за винятком Лариси Заспи та Олени Цигиці) в складі збірної України з пляжного гандболу (її головним тренером є Андрій Портной — А. К.) брав участь у чемпіонаті Європи, що проходив у Італії. З середини липня ми вже проводили тренування повним складом у тій же Вільноандріївці, де розпорядок дня був таким: ранкове тренування — на піску, друге — на ігровому майданчику, під час третього увага приділялася кидковій підготовці. Ще тиждень присвятили спеціальній витривалості — силовим і швидкісним вправам. Отак ми завершили цикл загальної фізичної підготовки.

— Які подальші плани команди?
— Відтепер ми їдемо до Угорщини, де на озері Балатон проведемо учбово-тренувальний збір, під час якого приділятимемо увагу техніко-тактичній підготовці,  розвиткові спеціальних якостей. Паралельно зіграємо контрольні матчі з угорськими клубами «Вашаш», «Дунаферр», «Дебрецен», а також, не виключено, з володарем Кубка ЄГФ-2007 — російською «Звєздою» зі Звенигорода — і македонським «Кометалом». Потім переїдемо до Австрії, де проведемо контрольну гру з місцевим клубом «Хіпо». Звідти вирушимо до німецького міста Ольденбург, де візьмемо участь у міжнародному турнірі, в якому нам належить зіграти дев'ять ігор. 23 серпня повернемося до Запоріжжя — працюватимемо над усуненням технічних і тактичних огріхів.

— А традиційний міжнародний турнір «Кубок Дніпра», до якого вже звикли запорізькі шанувальники гандболу, відбудеться?
— Аякже! Він проходитиме з 29 серпня до 2 вересня і присвячуватиметься 100-річчю підприємства, кольори якого ми захищаємо. У гості до «Мотора» приїдуть бакинський АБУ (Азербайджан), мінський БНТУ (Білорусь), волгоградське «Динамо», турецький клуб «Чанкайя» (пошуки шостого учасника тривають). Під час цього турніру остаточно визначимося з найкращим варіантом основного складу, в тому числі стосовно задньої лінії. Завдання — здобути перше місце.

— Не пригадую, коли б «Мотор» готувався до сезону з такою насиченою ігровою програмою.
— Гадаю, що двадцяти міжнародних матчів у підготовчий період цілком вистачить, аби у гідній формі зустріти чемпіонат України й кваліфікаційний турнір Ліги чемпіонів. Зокрема, в останньому на нас чекає дуже тяжке завдання: обіграти такого серйозного суперника, як  данський «Ольборг». Якщо ми його здолаємо, потрапимо до групового турніру, де на нас чекатимуть неодноразовий фіналіст Ліги чемпіонів — словенський «Крім», згадувана вище «Звєзда» й німецький «Нюрнберг».

— Наскільки високі завдання може виконувати нинішній склад команди?
—Як на мене, він здатен потрапити до числа чільних 15 клубів у європейському рейтингу. На нижчий результат не можу погодитися, оскільки за тренерським рейтингом серед наставників жіночих колективів позаторік я був п'ятим, коли очолюваний мною «Кометал» потрапив до фіналу Ліги чемпіонів. Дуже не хотів би, щоб підсумок виступу «Мотора» в цьому сезоні негативно вплинув на мій рейтинг.


Аркадій КОПЕЛІОВИЧ, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.