Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 26 октября 2015, 15:27
2856
0

Игорь РАХАЕВ: «Придется подавать в суд на Металлист»

Харьковский клуб продолжает скатываться в пропасть

| Обновлено 26 октября 2015, 15:27
2856
0
Игорь РАХАЕВ: «Придется подавать в суд на Металлист»

Минулого вівторка, попри очікування поєдинків Ліги чемпіонів, вітчизняний інформпростір активно «обсмоктував» зовсім інші новини.

Першим висловився все ще воротар семиразового призера чемпіонату України Олександр Горяїнов: «У нас звільнилися два масажисти, головну по кухні звільнили. Загалом пішло 80 % людей, які стежили за полями, та прибиральниці з бази. Нині їм немає за що навіть доїхати на ту базу у Високому. Десь півроку персоналу клубу допомагають самі футболісти, зі своїх заощаджень оплачують роботу співробітників».

За якусь мить «вибухнула бомба»: «Складне становище, нам не платять місяців зо п’ять. Сказати точно не можу, бо спочатку платили якимись частинами. Щотижня обіцяли, що будуть гроші. Потім перестали обіцяти, — повідомив колишній масажист «Металіста» Олександр Уманець-Усатий. — Щоби підготовка команди до ігор тривала в нормальному режимі хоча би до кінця листопада, співробітники НТБ «Металіст» у селищі Високому звернулися до меценатів із проханням підтримати їх фінансово. Благодійний фонд одного з харківських бізнесменів виділив 500 тисяч гривень на зарплати для персоналу бази».

Офіційний сайт харківського ФК прореагував гнівно та цілком у стилістиці нинішнього керівництва, уособленого Олександром Бойцаном: «Вітчизняні ЗМІ опублікували інформацію про те, що один із кандидатів на посаду мера нашого міста вирішив допомогти «Металісту» фінансово, а саме — виділити матеріальні кошти на зарплати. Хотілось би знову звернутися до засобів масової інформації, а також до представників усіх політичних партій, що беруть участь у виборах 25 жовтня, з нагадуванням: футбол у нашій країні був і залишається поза політикою. Трибуни стадіону та його територія — не місце для агітації, а співробітники клубу — не частина передвиборчої кампанії».

«Поза політикою». Не знаю, як вам, а мені пригадалося, наскільки жваво Сергій Курченко коментував події на Майдані, зокрема, розстріл людей.

Менше з тим: наші спроби поговорити з нинішніми та колишніми працівниками «Металіста» прогнозовано увінчалися неуспіхом: «на диктофон» ніхто не хоче говорити. Анонімно розповідають таке: грошей не бачать півроку, анонсованого півмільйона гривень «благодійної допомоги» немає, радше за все, це не більше, ніж політичний піар.

Ми дізналися, що кілька тижнів тому очільники харків’ян застановили ввімкнути режим «жорсткої економії». Подейкують, розглядався варіант їхати на останню календарну зустріч із «Олімпіком», не зупиняючись у готелі, тобто команда мала полетіти до Києва на НТК ім. Баннікова, зіграти й одразу повернутись у Харків.

Іще, як стверджують обізнані люди, взимку на «Металіст» чекають нові неприємності: існує велика ймовірність, що ФІФА заборонить клубу будь-яку трансферну діяльність, а команду залишать усі більш-менш досвідчені виконавці, тож сезон дограватиме дубль…

Задля кращого розуміння обстановки на Слобожанщині, «УФ» звернувся по коментар до екс-тренера «жовто-синіх» п. Рахаєва:

— Ігоре Володимировичу, квартал тому ви втратили роботу, проте, пам’ятається, з вами не розрахувались. Ситуація зрушила з місця?
— Ні. Скажу вам більше: відтоді зі мною ніхто з клубу не зв’язувався.

— Яка у вас заборгованість?
— Чималенька: вісім повних місяців.

— Чому ж не звертаєтеся до судових інстанцій?
— Поки не бачу в цьому нагальної потреби. Жити є на що… Чесно кажучи, хочеться все вирішити по-людськи, нормально.

— Даруйте, але це вади совєцької ментальності! Трапляється, «по-хорошому» не може вийти. Здається, це якраз такий випадок.
— Очевидно, маєте слушність. Усе рухається до того, що доведеться подавати в суд на ФК, де я на різних посадах трудився ціле десятиліття.

— Я би рекомендував скооперуватись із колишніми підопічними й подати колективний позов. То ефективніша штука. Особливо, якщо звернетеся до Дмитра Селюка.
— На початку цього року, за два дні до поновлення чемпіонату, 14 моїх тодішніх підлеглих уже подали щось, схоже на спільний позов, до ФФУ, проте це взагалі не допомогло… Прикро те, що вже кілька місяців живу в інформаційному вакуумі: ніхто нічого не говорить, не повідомляє, навіть не обіцяє.

Володимир БАНЯС

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 23:46 1
Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами

Елена Рыбакина в трех сетах переиграла Викторию Азаренко в полуфинале соревнований

Кошмарный сон лис. Лестер может начать новый сезон в АПЛ с вычета очков
Футбол | 29 марта 2024, 12:22 0
Кошмарный сон лис. Лестер может начать новый сезон в АПЛ с вычета очков

Клуб обвинила сперва английская Премьер-лига, а затем и английская Футбольная лига…

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.