Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 14 октября 2021, 02:44
1697
0

Велике плавання наших жінок ще попереду…

Збірна України у відборі до ЧЄ-2017 не змогла переграти команду Румунії

| Обновлено 14 октября 2021, 02:44
1697
0
Велике плавання наших жінок ще попереду…

22 жовтня 2015, 19:00. Львів, стадіон «Арена Львів»
ЧЄ-2017 серед жінок. Кваліфікаційний раунд

Україна – Румунія – 2:2

Голи: Андрущак (64), Романенко (72) – Войку (13), Джурджу (83)

Попередження: Басанська – Ветафу, Войку, Джурджу

Україна: Зварич (к) – Басанська, Чорна, Філенко, Бойченко, Романенко (Овдійчук, 87), Андрущак, Апанащенко (Хаванська, 70), Василюк, Козиренко, Кравець
Тренер: Володимир Рева

Румунія: Перелуце – К. Олар, Бортан, Кордуняну, Фіцай, Ветафу, Чолаку (Джурджу, 70), Войку, Ф. Олар (к), Лунка (Битя, 63), Опря
Тренер: Мірел Албон

«Реве та стогне Дніпр широкий,
Сердитий вітер завива,
А наша збірна українська
В бурхливе море вируша».

Сьогодні «Арена Львів» уявилася мені бурхливим морем, а збірні України та Румунії – регатами, які вирушають у велике плавання. Ця кваліфікаційна подорож  має привести їх до берегів Голландії – на фінальну частину Чемпіонату Європи 2017 року.



Для нашого синьо-жовтого корабля рідною гаванню вже встиг стати Львів.

Напередодні українки отримали і нового капітана судна. Головним тренером збірної призначили Володимира Реву. Тож команда у повній бойовій готовності сміливо вирушила у чергове кваліфікаційне плавання.

Сьогоднішній матч – це вже соте відправлення нашого українського корабля у відкрите море Чемпіонату світу та Чемпіонату Європи. Перед цим – нагородження одного з найдосвідченіших штурманів – Людмили Пекур. Наша півзахисник зіграла за національну команду вже понад сотню матчів.



Випробовувати український корабель на міцність взялися гості з Румунії. Хоч морем, хоч сушею – наші сусіди теж готові долати неблизькі простори цієї кваліфікації.

На початку матчу українська команда діяла гостріше та й моментів створила більше, ніж команда-суперник. Проте довести їх до логічного завершення не зуміла. Тут і спрацювало відоме футбольне правило: «Не забиваєш ти – забивають тобі». У другій десятихвилинці після провалу в обороні господарів вдалий  шанс забити використала Войку. Таким чином нівелювала всі старання українок відкрити рахунок.

Український корабель захитало. Проте він намагався зловити попутній вітер. І таки досяг свого.  Після низки небезпечних, проте не результативних моментів, зусилля нашої збірної були виправдані. Через 15 хв після перерви вже румунська воротар була безсилою проти удару нашої Андрущак. А ще через кілька хвилин синьо-жовтий корабель вирвався вперед. Після навісу справа на дальню стійку Романенко головою розстріляла ворота Перелуце. Румунки прийняли виклик і рахунок зрівняли. Хорошу контратаку голом у ворота Зварич завершила Джурджу.



Вкінці поєдинку жодна з команд йти на абордаж не наважилася. Тому й розійшлися миром. Хоча збірну України у цьому двобої вважали фаворитом, проте непоступливі румунки довели: на плаву триматися вміють теж непогано.

Протягом матчу воїнів на морі підтримували і досвідчені бійці суходолу. Напередодні матчу наша команда відвідала поранених вояків АТО Львівського військового госпіталю. На матчі отримала неймовірну підтримку у відповідь.















У цьому морському бою наш корабель добряче похитало. Проте найголовніше – він пливе далі. Аби таки досягнути берегів Голландії, поплавати бурхливими морями ще доведеться. А поки не набрались досвіду – у європейське море наш корабель не вийде. Так потрібне для нашої збірної мистецтво контратак та витривалості, вона засвоюватиме в українському порту. Головне – не отримати морську хворобу. Тим більше – на горизонті вже видніється французька регата, яка прибуде у вівторок.

Марія Волошин

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стали известны новые детали о продлении контракта Лунина с Реалом
Футбол | 09 мая 2024, 10:13 6
Стали известны новые детали о продлении контракта Лунина с Реалом

Андрей в ближайшее время подпишет с «галактикос» новый контракт

Кто сыграет в Дублине? Определена финальная пара Лиги Европы
Футбол | 10 мая 2024, 00:23 0
Кто сыграет в Дублине? Определена финальная пара Лиги Европы

В решающем матче встретятся итальянская Аталанта и немецкий Байер

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.