Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 23 октября 2015, 11:17
1082
0

Женская сборная Украины упустила победу над Румынией

В поединке отбора на Евро-2017 наши футболистки добыли лишь ничью

| Обновлено 23 октября 2015, 11:17
1082
0
Женская сборная Украины упустила победу над Румынией
ffu.org.ua

Національна жіноча збірна команда України розпочала кваліфікацію чемпіонату Європи 2017 року. У дебютній зустрічі "синьо-жовті" зіграли внічию із командою Румунії - 2:2.

Збірна України розпочала цю гру, як належить фавориту зустрічі. «Синьо-жовті» в академічному темпі накочували атаки на ворота румунської команди, головним двигуном яких була ветеран і лідер нашої команди Апанащенко. Частенько біла м’яча опинялася і Басанська, яка виконує у збірній усі стандартні положення. Гості не цуралися порушувати правила на українках, але навісні передачі Ольги не несли у собі серйозної загрози.

А ось команда Мірела Албона реалізувала чи не першу ж свою гольову можливість. Усе розпочалося з того, що українки кілька разів віддали у розпорядження суперниць вільний простір на правому фланзі, у результаті чого Зварич мала вступати у гру, перериваючи небезпечні навісні передачі. Але 13-та хвилина стала фатальною для підопічних Володимира Реви. Провалився центр захисту під час румунської атаки, і Войку без перешкод відправила м’яч у нижній дальній кут.

Збірна України одразу ж включила високі швидкості і активний пресинг суперниць на їх половині поля. Зважаючи на більш високий клас наших виконавців, півзахист румунської команди почав помилятися, але нашим дівчатам ніяк не вдавалося втілити гральну перевагу у голи. На 22-й хвилині Перелуце вперше серйозно увійшла до гри, зловивши м’яч після дальнього «пострілу» Апанащенко.

Активно працювали і фланги у нашої команди- Романенко і Бойченко, які при першій можливості намагалися прорвати захисні редути гостей та підключати до атак Козиренко. З 36-ї хвилини розпочався справжній фестиваль нереалізованих моментів української збірної. Басанська виконала подачу зі штрафного, але ані Кравець, ані Апанащенко не зуміли головою переправити м'яч у сітку. Після цього протягом трьох хвилин «синьо-жовті» зобов’язані були тричі вражати ворота Перелуце. Козиренко не зуміла з близької відстані переграти воротаря, Апанащенко ударом на техніку трохи не поцілила у дальній верхній кут, а зливу гострих моментів завершив удар Романенко – «сфера» оминула дев’ятку румунських воріт.

Друга половина зустрічі виявилася більш врожайною на голи. Одразу після відновлення гри Лунка ледве вдруге не покарала українських захисників за необачність, але Зварич потягнула м’яч з під поперечини.

На 57-й хвилині вже Перелуце продемонструвала дива реакції, відбивши удар головою впритул у виконанні Андрущак. І все ж «синьо-жовті» забили довгоочікуваний гол. Філенко виконала передачу з правого флангу, м'яч зрикошетив від захисника до ніг Андрущак, яка невідпорним ударом зрівняла рахунок. За вісім хвилин львівський стадіон вдруге вибухнув від радощів, коли Романенко відгукнулася на навісну передачу Козиренко і запалила своє прізвище на табло.

Останні хвилини, на жаль, залишилися за румунками. Більш того, гостям вдалося уникнути поразки. За сім хвилин до фінального свистка втрата концентрації українськими захисниками призвела до того, що Джурджу у контратаці технічно перекинула м'яч через Зварич – 2:2.

Євро-2017. Кваліфікація

Україна – Румунія – 2:2
Голи: Андрущак (64), Романенко (72) – Войку (13), Джурджу (83)

Україна: Зварич (к) – Басанська, Чорна, Філенко, Бойченко, Романенко (Овдійчук, 87), Андрущак, Апанащенко (Хаванська, 70), Василюк, Козиренко, Кравець
Румунія: Перелуце – К. Олар, Бортан, Кордуняну, Фіцай, Ветафу, Чолаку (Джурджу, 70), Войку, Ф. Олар (к), Лунка (Битя, 63), Опря

Попередження: Басанська – Ветафу, Войку, Джурджу

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.