Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
1099
1

Артем КРАВЕЦ: «Все в наших руках»

Нападающий сборной Украины - о предстоящем матче против Испании в отборе на Евро-2016

Артем КРАВЕЦ: «Все в наших руках»
Форвард національної команди України демонструє гарну результативність. Відзначившись дебютним м’ячем за збірну 9 червня цього року у товариському матчі проти Грузії, Артем продовжив забивну серію у відбірних матчах проти Люксембургу та Білорусі. Зробивши гольову паузу у Словаччині, український бомбардир повен снаги поповнювати гольовий баланс у найближчих матчах головної команди країни.
 
-  Артеме, у трьох з останніх чотирьох матчів збірної Тобі вдалося відзначитися. Така стабільність – дуже важлива для форварда. Чи дає вона Тобі впевненість у своєму місці в основному складі?
-  Звісно, голи додають впевненості й надалі позначаються на майбутніх іграх, адже почуваєш себе більш розкуто. Але місця в «основі» це не гарантує, за нього треба боротися щодня, на кожному тренуванні і у кожному матчі. Забивати приємно і я завжди прагну цього, тому що збірна – це мета кожного гравця, і моя в тому числі. Хочеться забивати і допомагати збірній досягати необхідних перемог і результатів.
 
-  У Словаччині Ти сам створили гольову нагоду для себе, сміливо пішовши у дриблінг. Чого забракло, аби забити м‘яч, який міг би стати переможним?
-  Тоді не вистачило якоїсь частки секунди. Обігравши одного захисника, вискочив на другого, обіграв й цього, але потім наштовхнувся на третього. Напевне, десь у паузі між цими фінтами, можна було б пробити. Кілька разів переглядав цей момент: була така можливість. Але, на жаль, тоді я не зреагував, як слід. Не вистачило якоїсь миті.
 
-  Гольових шансів у грі проти Словаччини було небагато, реалізація кожного із них могла б вирішити долю матчу. Натомість результат серйозно засмутив і гравців, і уболівальників…
-  Звісно, оскільки ми налаштовувалися лише на перемогу, адже лише вона залишала нам реальні шанси на безпосередній вихід на Євро-2016 з першого або другого місця. Ми, справді, були засмучені, тому що не досягли поставленої мети. Усю гру нам було складно долати оборону словаків: вони захищалися всією командою, граючи «по результату», адже нічия їх влаштовувала. Наприкінці першого тайму господарі особливо й не прагнули забивати, не бігли вперед, а відтак було дуже мало вільних зон. Тому було мінімум моментів і у нас , і у них…
 
-  Чого все ж таки не вистачило для перемоги у цій рівній грі? Талану чи чогось іншого?
-  Якоюсь мірою талану, якоюсь мірою гравців, котрі не змогли взяти участі у тій грі. В якихось моментах не на сто відсотків зіграли й ми, у той же час добре зіграли словаки. Сукупність всіх факторів і вилилася у такий результат.
 
-  Попередню гру цього ж спареного туру – домашню, проти Білорусі – збірна України розпочала дуже потужно, вже у першому таймі гарантувавши собі перемогу. Команда грала злагоджено, діяла на високих швидкостях, взаєморозуміння між партнерами було майже ідеальним. У чому секрет такої натхненної гри?
-  У першу чергу максимально налаштовувалися на те, що маємо обов’язково досягти перемоги. Відтак кожен був здатний «гризти землю» заради цього. По-друге, свою роль зіграла підтримка вболівальників у Львові, яка завжди нас надихає. Усе це й визначило наш настрій і готовність. Ми з перших хвилин дали білорусам зрозуміти, що шансів досягти позитивного результату у них не буде жодних.
 
-  Тепер прямий вихід на Євро можна здобути, ставши найкращою третьою командою відбору. Ти уявляєш, що потрібно зробити для цього?
-  Авжеж. Я уважно стежу за турнірною ситуацією. Швидше за все для досягнення цієї мети, необхідно буде перемагати і Македонію, і Іспанію, що зробити доволі складно. Але, якщо ми досягнемо цього, то стовідсотково вийдемо з найкращого третього місця? 
 
-  У виїзному матчі в Іспанії Ти вийшов на 32-й хвилині, замінивши травмованого Зозулю. За Твоїми особистими відчуттями, чого не вистачило нашій збірній, аби досягти позитивного результату у Севільї?
-  Гра була важкою, адже це, все ж таки, Іспанія, тим більше Севілья, відома своїми вболівальниками. Було складно розраховувати на позитивний результат, але на одне очко ми награли. Моментами ми грали зовсім непогано, створили гарні гольові нагоди, однак в одних моментах майстерність Касільяса, в інших – брак нашого виконання, а десь – просто нестача везіння, не дозволили забити м’яч, який би приніс нам заліковий бал.
 
-  Україна, без перебільшення, показала хороший футбол, в окремих епізодах переграючи опонента. У цьому матчі Ти міг особисто відчути, у чому слабкі місця збірної Іспанії. Отож, як використати іспанські вади на свою користь?
-  Це команда, що грає в агресивний наступальний футбол. Але при цьому у них є недоліки у грі в обороні, якими можна скористатися. Якщо у нас це вийде, з’явиться шанс обіграти цю збірну. Вони теж люди і припускаються помилок.
 
-  Наскільки втрата Іньєсти важлива для іспанців?
-  Це величезна втрата для них, тому що Іньєста - лідер їхньої збірної упродовж багатьох років. Навіть пропри те, що в іспанців є 2-3 склади і вони знайдуть заміну, його відсутність буде відчуватися.
 
-  Наскільки фактор того, що іспанці уже вирішили питання виходу у фінальний турнір Євро-2012, може нам допомогти?
-  Вважаю, що це палиця з двома кінцями. Якщо навіть на поле вийде другий склад, він доводитиме тренерському штабу правомірність своїх претензій на заявку збірної у фінальній частині Євро. Тому нам буде не менш складно протистояти іспанцям навіть у тому разі, якщо їхній склад не буде основним. Буде важко, але я впевнений, що все у наших силах.
 
-  До того ж наша мотивація буде зашкалювати. Однак, об’єктивно оцінюючи свою силу, наскільки реальні наші можливості обіграти одного із грандів світового футболу?
-  Буде складно, адже завжди непросто грати проти грандів. Але у нас є дуже талановиті хлопці і загалом вся збірна – талановита. Якщо ми виявимо свій потенціал у цьому матчі, продемонструвавши всю нашу силу, ми переможемо Іспанію та пройдемо напряму.
 
-  На Твій погляд, можливо нав’язати іспанцям свою гру чи слід ловити їх на контратаках?
-  Думаю, збірній України треба грати у свій футбол. Ми завжди славилися своїми контратаками, а Іспанія любить контролювати м’яч. Тому можна зіграти на їхніх слабких місцях, коли вони відкривають вільні зони. Вважаю, така тактика може бути ефективною.
 
-  Збірна давно не грала на НСК «Олімпійський». Для Вас та одноклубників з «Динамо» це - рідна арена. Можеш передати свої відчуття від того, як публіка «Олімпійського» заряджає команду?
-  Коли «Олімпійський» вирує – це просто нереальна підтримка для гравців і загалом для всієї країни. Хочемо попросити всіх уболівальників прийти підтримати команду у Києві. Це дуже важливо, коли заповнений вщерть стадіон жене команду вперед. Це примножує наші сили. Впевнений, що 12 жовтня у Києві буде аншлаг. Це вирішальна гра і підтримка українців дуже важлива для нас.
 
-  Зайве запитувати як хочеться Тобі вийти на поле у цьому матчі і знову потішити вболівальників результативним ударом…
-  Не буду лукавити, дуже хочеться зіграти, але головна мета – досягти перемоги і вийти напряму на Євро-2016. У нас є цей шанс і його треба використати!
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
AndBuga95
Назад у прошлое)) "- Наскільки фактор того, що іспанці уже вирішили питання виходу у фінальний турнір Євро-2012, може нам допомогти?"