Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
627
0

Найбільше збірників підготував Шахтар

Традиційний приз «України Молодої» — «За честь прапора України» — за підсумками минулого сезону виборов донецький «Шахтар»

Найбільше збірників підготував Шахтар

Національну команду України відтепер можна сміливо називати «збірною трьох клубів». Третій рік поспіль газета «Україна молода» визначає володаря призу «За честь прапора України», відродивши традицію нагороджувати клуб, який підготував найбільше гравців для національної команди. І втретє трофей знаходить нового власника. А основних претендентів — лише три і є.

Нагадаємо, за підсумками сезону-2004/2005 лауреатом «УМ» став дніпропетровський «Дніпро», делегувавши під синьо-жовтий прапор 11 гравців — це залишається рекордом і до сьогодні. Уже восени 2005 року «патріотична» тенденція намітилася у стані наших представників у Лізі чемпіонів, тож другим володарем призу стало київське «Динамо». Визначальним тоді став «мундіаль» у Німеччині. Загалом у команді Олега Блохіна «Динамо» представляло 8 футболістів.

Сезон 2006/07 збірна України відкрила товариським матчем з азербайджанцями 15 серпня минулого року. Одразу з'явилося передчуття, що конкуренція за почесний приз буде найзапеклішою. У боротьбі до «Дніпра» й «Динамо» приєднався «Шахтар», який почав активніше залучати до свого складу провідних українських виконавців. Це не залишилося поза увагою Блохіна, який почав стабільно викликати на збори, окрім донецьких старожилів його команди, ще й Чигринського, Кучера, Ткаченка та Гая. Кому дістанеться приз, остаточно стало відомо лише після останнього матчу минулого сезону — з французами у Парижі. Нагадаємо, що залікові бали у нашій номінації заробляють гравці, які потрапляють до заявки збірної на конкретні матчі проти інших національних команд. Це відповідає суті футболу — командної гри, в якій тренер має бути впевненим у наявності рівноцінної заміни. За рівності показників перевага віддається клубу, гравці якого у сукупності зіграли за збірну більше матчів.

Минулого сезону до заявок національної збірної на два товариські і шість офіційних матчів відбору до Євро-2008 потрапляло загалом 32 гравці, які представляли шість вітчизняних та шість закордонних клубів. В усіх восьми поєдинках зіграли лише четверо: Анатолій Тимощук («Шахтар»/«Зеніт»), Андрій Русол («Дніпро»), Олег Гусєв («Динамо») й Андрій Воронін («Байєр»). По сім разів у протоколах значилися динамівці Андрій Несмачний і Олександр Шовковський та гірники Андрій Воробей і В'ячеслав Свідерський.

У підсумку, лауреатом призу «За честь прапора України» сезону 2006/2007 став «Шахтар», який делегував у головну команду країни 9 гравців. Причому всі вони не просто потрапляли до заявки, а виходили на поле. В активі Воробея і Свідерського — по 7 матчів, Олексія Беліка, Олександра Кучера й Анатолія Тимощука (як гравця «Шахтаря») — 5, Дмитра Чигринського — 4, Богдана Шуста й Олексія Гая — по 3, Сергія Ткаченка — 2 матчі.

«Динамо» було представлене у збірній 8 футболістами: Гусєв — 8 матчів, Несмачний, Шовковський — 7, Тарас Михалик — 5, Руслан Ротань — 4, Артем Мілевський — 3, Сергій Ребров — 2. Владислав Ващук «засвітився» лише в заявці на матч у Парижі.

«Дніпро» минулого сезону делегував до головної команди 6 футболістів: Андрій Русол, Олег Шелаєв — по 8 матчів, Сергій Назаренко, Володимир Єзерський — 6, Богдан Шершун, В'ячеслав Кернозенко — по 2.

Цікаво, що семеро киян разом провели за збірну 34 матчі, тоді як дев'ятеро донеччан — 29.

Тож найближчим часом приз «За честь прапора України» буде вручено представникові «Шахтаря». Вітаємо!

Україна Молода

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 18
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 18:58 0
«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина

Джуд Беллингем отметил феноменальную игру украинского вратаря

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.