Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 08 октября 2015, 14:05
1119
0

Владлен ЮРЧЕНКО: «Мы можем обыграть любого соперника»

Игрок молодежной сборной Украины поделился ожиданиями от предстоящих матчей

| Обновлено 08 октября 2015, 14:05
1119
0
Владлен ЮРЧЕНКО: «Мы можем обыграть любого соперника»
ffu.org.ua

Для капітана молодіжної збірної України Владлена Юрченка цей відбір є вже другим в його кар’єрі. У складі минулої «молодіжки» Владлен зупинився за крок від фінальної частини чемпіонату Європи, тож з нинішньою збірною він мріє перевершити минуле досягнення. За словами лідера півзахисту збірної, його команді під силу це зробити.

- Як настрій напередодні збору? Що означає для Вас приїжджати в збірну та захищати її кольори?
- Приїжджати в збірну - це завжди почесно та престижно, тому кожного разу повертаєшся сюди з гарним та бойовим настроєм на найближчі ігри. Не виключенням є і цей раз.

- В червні, коли збірна грала на турнірі Лобановського, це була команда, складена лише з футболістів 1994 року народження. Після завершення юнацьких чемпіонату світу та Європи до команди долучилися і футболісти 1995 і 1996 років народження. Чи вдалося вже познайомитися поближче з хлопцями та знайти з ними спільну мову як в побуті, так і на футбольному полі?
- Скажу чесно, часу було дуже мало. Тільки зібралися - і відразу перша гра, причому відбіркова. Проте перший збір пішов всім на користь, була можливість познайомитися поближче та побачити, хто на що здатен. Тому майбутні збори повинні бути кращими і в побутовому, і в гральному плані. Ми повинні додавати від збору к збору.

- Початок відбору команда почала з поразки від Македонії. Чи вдалося заспокоїтися та зібратися напередодні майбутніх протистоянь, адже перша гра - це не весь відбір…
- Найголовніше, що з усіх поразок треба робити висновки. Не виключення і матч проти Македонії. Трагедії ніхто не робить, треба рухатися далі і не повторювати помилок, які мали місце і першій грі. Час покаже, наскільки нам це вдалося і на що ми варті. Зараз все в наших руках, треба готуватися, розбирати наших майбутніх суперників, виходити на поле, демонструвати свою гру та досягати позитивних результатів.

- Зараз права на помилку немає. Наступний матч доведеться грати проти команди Ісландії, яка зараз очолює відбіркову групу. Чи став несподіванкою для Вас такий вдалий старт цієї команди?
- Як на мене, то всі збірні в нашій групі є командами гарного рівня. Усі гідні того, що займати найвищі місця в турнірній таблиці, і той факт, що Ісландія зараз знаходиться на першому місці - це говорить про їх рівень. Проте ми нікого не боїмося, і ціль у нас одна - виходити та вигравати в будь-якого суперника. Адже лише так можна потрапити на чемпіонат Європи. А перші матчі показали, що прохідних ігор в цьому відборі ні у кого не буде.

- Тобто, на Вашу думку, явного фаворита немає?
- Так, повторюся, всі збірні майже однакового рівня. Я це знав ще до початку відбору, і мої очікування виправдалися. І Македонія виявилася сильною збірною, і Ісландія обіграла Францію. Усі інші збірні також готові боротися за найвищі місця.

- Наступний матч проти Ісландії стане домашнім для Вашої команди, він пройде в Черкасах. Вам вже доводилися грати в цьому місті. Що можете сказати про атмосферу, що супроводжує матчі «молодіжки» на стадіоні «Центральний»?
- Завжди приємно грати в Черкасах, на вщент заповненому «Центральному» стадіоні. Це допомагає нам, гравцям на полі, коли трибуни гонять вперед. Я хочу запевнити вболівальників, що ми це відчуваємо. Та і загалом, Черкаси - місто, де люди живуть футболом, що вони показали у минулому відборі, коли, я не побоюсь цього слова, вболівальники допомагали «молодіжці» перегравати імениті збірні.

- Після Ісландії на молодіжну збірну чекає вояж до Франції. Вам вже доводилося грати проти цієї збірної навесні минулого року. Як охарактеризуєте цю команду?
- Французи є французи. Цим усе сказано. У тому матчі нам було дуже складно. Це гарна збірна у всіх відношеннях. Нам буде дуже складно, це однозначно. Особисто я очікую на гарну гру. Впевнений, що буде дуже цікаво.

- Що збираєтесь протиставити цій команді? Чим збираєтесь «здивувати» суперників?
- Я впевнений, що в нас гарна збірна, в якій зібрані чудові футболісти. Для нас найважливіше зараз вірити у власні сили. Якщо так і буде - то все в нас вийде. Тим паче, я переконаний, що нашій збірній під силу переграти будь-якого суперника. Якщо ж не вірити у це – навіщо тоді виходити на футбольне поле? Цілі у нас - максимальні, зараз в наших силах перетворити мрії на реальність. Тож будемо виходити та доводите це на футбольних полях.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дарио СРНА: Хотим получить за Судакова большие деньги. Будет больше 60 млн
Футбол | 26 апреля 2024, 11:10 88
Дарио СРНА: Хотим получить за Судакова большие деньги. Будет больше 60 млн

Клуб готовится к продаже ведущего исполнителя

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.