Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 05 октября 2015, 16:30
967
0

Сергей КОВАЛЕЦ: Игроки должны работать и ждать своего шанса

Главный тренер украинской молодежки - о матчах против Исландии и Франции в отборе на Евро-2017

| Обновлено 05 октября 2015, 16:30
967
0
Сергей КОВАЛЕЦ: Игроки должны работать и ждать своего шанса
Напередодні поєдинку кваліфікації молодіжного Євро-2017 між молодіжними збірними командами України та Ісландії наставник «синьо-жовтих» Сергій Ковалець розповів про свої очікування від майбутньої гри.
 
- Найближчі матчі Ваша команда проведе з Ісландією та Францією. Після виїзної поразки від Македонії необхідні лише перемоги. Який настрій у команди? Чи готові хлопці перемагати?
- Для нас важливо продемонструвати хорошу і якісну гру. Якщо нам це вдасться то й результат буде позитивним. Звісно, ми налаштовуємося на майбутні матчі. Ситуація в нашій групі така, що всі команди високого рівня. Тому тут все залежить лише від нас. Матч в Черкасах з Ісландією ми маємо провести на хорошому рівні.
 
- Говорячи про перший матч відбору, у якому збірна України поступилася македонцями, як гравці сприйняли програш? Що ви сказали їм після матчу? І, як вважаєте, чи змогли вони оговтатися після цього?
- Для нас дуже важливим є той факт, що хлопці дійсно хотіли виграти той матч. Були і гарні атаки, і моменти для взяття воріт.  Якщо брати гру загалом, то нічийний рахунок був би більш справедливим. Але це гра, це футбол – македонці виграли. Звичайно, ми розуміємо, що попереду на нас чекає дев’ять матчів. Ми переглянули й проаналізували наші помилки у тій грі, яких припустилися як в обороні, так і в атаці. Ви знаєте, що програє команда і виграє команда. І головне, щоб футболісти це розуміли. Все одно все залежить від нас. Матч з Ісландією є домашнім, і ми сподіваємося, що на стадіон прийде багато вболівальників. В Черкасах завжди гарно приймають молодіжну збірну.
 
- Ісландія захопила лідерство в групі. Чи очікували Ви на такий прорив цієї збірної? Що Ви можете сказати про цю команду?
- Нам цікаво спостерігати за розвитком усіх збірних. І якщо говорити про збірну Ісландії, то в цій країні вже 20 років працює державна програма підтримки футболу. Клімат там досить суворий, тому футболісти займаються в манежах. Прогрес очевидний: їх національна збірна кваліфікувалася на чемпіонат Європи 2016 року. Футбол розвивається там, де є державна підтримка. Ісландська «молодіжка» – команда високого рівня, її футболісти грають в європейських клубах. Тому на нас чекає цікавий матч.
 
- Наступним після Ісландії буде матч з Францією. Що Ви скажете про цю команду? Можливо, Ви переглядали матч Ісландії з Францією?
- Звичайно, у нашому розпорядженні є багато відео з матчів як Ісландії, так і Франції. Але матч з французами буде після Ісландії, тому і говорити про цього суперника правильно буде після домашньої гри.
 
- Якщо говорити безпосередньо про склад, то очевидно, що має місце певна ротація футболістів. Ви викликаєте чимало нових виконавців. З чим це пов’язано?
- Ми розуміємо, що з трьох команд потрібно зробити одну. І це нормальна ситуація, коли чимало молодих футболістів отримують шанс виступати в Прем’єр-лізі України, і котрі грали на чемпіонаті світу і Європи. У нас банально не вистачає часу на те, щоб команда зігралася. І Данія, і Ісландія, і Македонія провели багато матчів зіграним складом. Ми прагнемо дати хлопцям можливість проявити себе, тим паче вони заслуговують на те, щоб зіграти у футболці збірної. Тому список у нас великий, ми завжди давали розширений список виконавців.
 
- Виходить, що участь команд у чемпіонаті світу та Європи є корисною в індивідуальному плані, але заважає зіграності цих трьох вікових груп?
- Звичайно. І тут мова йде про інтелект футболістів: як вони сприймають ідеї та саму гру. Молодіжна збірна - це вже трішки інший рівень. У цьому плані потрібна зіграність, а у нас немає часу, щоб зібратися і провести матчі. Тому тут дуже важливе розуміння футболістів. Нам було приємно, що самовіддача і бажання було дуже на високому рівні, і наші футболісти хотіли виграти обидва матчі. Але це вже історія, і нам потрібно рухатися далі.
 
- Перед матчами з Ісландією та Францією чи викликали Ви усіх тих футболістів, яких хотіли бачити у своїй команді? Чи є якісь кадрові проблеми?
-  Мабуть всі футболісти, яких ми хотіли бачити, є в цьому списку. Звісно, є ще група футболістів, які претендують на виклик до збірної. Але вони повинні розуміти, що всі свої амбіції потрібно демонструвати на футбольному полі. Потрібно шукати причину в собі – так правильно. І я впевнений в тому, що тренери клубів їм про це кажуть. Перехідний період від юнацького до дорослого футболу досить складний, тому вони повинні терпіти, працювати та чекати свого шансу. І якщо такий шанс випадає, то використовувати його по максимуму.
 
- Прийняте рішення, що всі матчі відбору «молодіжка» гратиме в Черкасах. Наскільки комфортно ви почуваєтеся в цьому місті? І з якими словами Ви б звернулися до черкаських уболівальників?
- В Україні люблять футбол. А збірна завжди на першому місці. Це команда, якубудуть підтримувати вболівальники у будь-якому місті. Але всім відомо, що УЄФА з міркувань безпеки, дозволяє грати лише в декількох містах України. Віце-президент ФФУ Володимир Лашкул доклав максимум зусиль для того, щоб команди Швейцарії і Німеччини чартерними рейсами змогли дістатися Черкас. Також інша інфраструктура: поле, готелі. Але головне – це чудова емоційна підтримка вболівальників. Тож, користуючись нагодою, ми хочемо запросити глядачів не лише з Черкас, а й з усієї України, відвідати це чудове місто і підтримати збірну України.
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин сомневается, оставаться ли в Реале. Есть предложения от трех грандов
Футбол | 23 апреля 2024, 13:45 31
Лунин сомневается, оставаться ли в Реале. Есть предложения от трех грандов

Украинский вратарь летом может перейти в другую команду

Журналист: «Если Эвертон вылетит, то другой клуб АПЛ захочет Миколенко»
Футбол | 24 апреля 2024, 12:47 1
Журналист: «Если Эвертон вылетит, то другой клуб АПЛ захочет Миколенко»

Энди Брассел оценил выступления украинских легионеров в этом сезоне АПЛ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.