Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Испания
| Обновлено 25 сентября 2015, 08:44
2671
5

СОПКО: Эмери ждет, когда Коноплянка станет командным игроком

Украинский футбольный эксперт - о 5-м туре Примеры и стартовом провале «Севильи»

| Обновлено 25 сентября 2015, 08:44
2671
5
СОПКО: Эмери ждет, когда Коноплянка станет командным игроком

Іспанська «Севілья» опустилася на останню сходинку в турнірній таблиці національної першості. У підопічних Унаї Емері – дві нічиї й три поразки.

Причини провального старту чинного володаря Ліги Європи нам пояснив Олександр Сопко – колишній захисник донецького «Шахтаря», нині – експерт на телеканалах «Футбол 1/2»

«Якщо подивитися на результати туру, то й «Реал» чомусь не грає, і «Барселона» не грає. Можна з цим сперечатися, але мені здається, що саме чемпіонат Іспанії продовжує зростати, а не розрекламована англійська першість. «Севілья» після двох поспіль успішних сезонів утратила мотиваційну частину. Гравці вирішили, що все прийде й так і не треба особливо напружуватися. Прімера – не та ліга, де дадуть спочивати на лаврах. Тут можуть облити холодним душем навіть грандів із Мадрида й Барселони. Варто на дещицю здати, як твоє місце посідає інший клуб. І спробуй його звідти посунути. Саме це й сталося з андалузцями».

Втрата Бакки й Відаля не позначилася на грі?

«Бакка гарний бомбардир, гравець, який вміє завершувати атаки. Але аж ніяк не гравець, який утворює систему гру. Відаль – непоганий правий захисник, але не може команда перестати грати через його втрату. Потроху здали всі лідери колективу, й поламалася конструкція. Особливо в мотиваційній частині. Біда в тому, що на перший погляд цього не побачиш. Зрівняли рахунок у матчі з «Барселоною» на суперкубок й здалося, що команда ось вона, нікуди не ділася. А насправді стержнева мотиваційна вісь утрачена. Таке було колись із київським «Динамо». У 1986 виграли Кубок кубків, а наступного сезону все програли. Є ще надія, що з часом «Севілья» оживе. Вони й минулий чемпіонат почали не надто вдало.

Ситуація нагадує минулорічні страждання «Боруссії» Юргена Клоппа.

«Я теж про це думав. Минулого року дортмундці почали з поразок. Причому програвали на останніх секундах, десь трохи недопрацьовували. Їм навіть загрожував виліт із бундесліги. Клопп боровся немов лев. У підсумку – лише Ліга Європи. Але гляньте на цьогорічний старт. Невже тренер Тухель за місяць так перебудував колектив? Звісно, ні. Хлопці у хорошому розумінні протверезіли. Глянули збоку, на що вони награли в минулому сезоні. У команди з'явилася мотивація. Щось схожу коїться із менхенгладбаською «Боруссією» вже в цьому сезоні. Але Клопп боровся, а Фавр здався. Хтозна, може те саме й чекає Емері. Не дай Бог, почнеться тиск вболівальників – тренер може подати у відставку. І ніхто не згадає, що він двічі поспіль тріумфував у Лізі Європи»

Чому не виходить в старті Євген Коноплянка?

«Через своє беззаперечне лідерство Женя у «Дніпрі» став дуже індивідуальним гравцем. Емері чекає, коли він знову стане командним. Бо футбол «Севільї» – такий. Інакше не можна. Треба працювати на атаку й на оборону. І працювати не час від часу, а роками. «Севільї» і Коноплянці, зокрема, треба дві-три перемоги. Тобто зачепитися за результат. Особисто Жені треба «засяяти» в кількох вирішальних матчах. Тоді з'явиться впевненість у власних силах».

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
AZ83
Коноплянка,откровенно говоря,слабоват при игре в обороне,я специально наблюдал за ним-он конечно не так активно отбирает как ,например,Крыховяк (опорник)или даже Тремулинас(фланговый защитник)
Что до атаки,то действует он активно,видно,что очень хочет,но пока вся Севилья играет несколько натужно.В целом каши не портит,но в силу адаптации еще не полностью заиграл.Интересны попытки Эмери попробовать его справа,это лишает Женю его любимым смещений с фланга в центр с последующим ударом,но зато дает возможность уходить больше во фланг,что учитывая скорость Коноплянка-отличное решение.
В плане командных действий все в порядке,но всей Севилье нужно время на притирку,а еще создается впечатление,что команда тяжела на старте,"не бегут"ноги
oltin_vodiy
Эксперт - симпатяга! А вумный! Ну просто дуже.
nik0_dim
С какого гендаля выкопали этого горе-эксперта??? Фитю Гавноненко забыли позвать..... Он сцук знает, чего ждет Эмери....ну пипец просто!
airwolf77
Женя и так командный игрок
TRASHER
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил