Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
2523
0

Максим ПУСТОЗВОНОВ: «Всегда случаются провальные матчи»

Баскетболист сборной Украины подвел итоги минувшего Евробаскета

Максим ПУСТОЗВОНОВ: «Всегда случаются провальные матчи»

- Підбийте, будь ласка, підсумок Євробаскету-2015 для збірної України.
- Невдалий виступ, бо ми навіть не вийшли з групи та виграли лише одну гру.

- Фанати збірної, звичайно, розчаровані результатом, але більше незадоволені грою. Чи погодитеся, що конструктиву у діях збірної було мало?
- Я думаю, що у деяких матчах ми показали себе як команда, а в інших грали в абсолютно нединамічний баскетбол, і виглядали що у нападі, що у захисті командою без змістовної гри.

- Чи вистачило тренувальних матчів, аби зігратися? Все ж таки склад був оновлений.
- Це питання часто ставлять. Цьогоріч ми готувалися, як і у попередні роки з Майком. Була така ж кількість ігор. Я не раз спілкувався з Майком (Фрателло, - прим. авт.) і про матчі, які ми грали у межах підготовки до чемпіонату світу, домовлявся він. Ми зустрічалися із суперниками, які по стилю були схожими на наших опонентів на Євробаскеті. Якщо раніше цього вистачало, то цього року - ні. Треба робити якісь висновки.

- Яку роль у такому невдалому виступі збірної України зіграла відсутність Гладиря, Кравцова й інших баскетболістів, які через різні причини відмовилися їхати на Євробаскет?
- Змінилося півкоманди порівняно з минулим сезоном. Самі розумієте, що Гладир, Кравцов, Натяжко й інші - сильні гравці. Судячи по результату, їхня відсутність зіграла чималу роль.

- Мурзін після матчу з Естонією сказав, що з Арбетом повинен був персонально грати Липовий, а той, у свою чергу, про подібне не чув. На передматчевих настановах не розбирали, хто з ким грає, чи це невдалий збіг обставин?
- Думаю, по-перше, це було непорозуміння, а, по-друге, наша команда не грала персонально, і тому конкретно сказати, хто кого тримав, дуже важко. Завдання на гру в основному було мінятися у захисті, тому що Естонія - команда невисока без яскраво вираженого центрового. Арбет демонструє швидкий баскетбол і володіє хорошим кидком: як трьохочковим, так і середнім. Не можна сказати, що хтось захищався з ним більше, а хтось менше.

Епізод, про який Ви запитали, не буду коментувати - це якась незрозуміла ситуація.

- Порівняйте гру Рендла та Джетера. Чи вдалося Джерому замінити Юджина? Якщо ні, то чого йому не вистачило? Рендл, звичайно, непоганий гравець, але Пух більше грав у командний баскетбол, віддавав більше передач, допомагав на пік-н-роллі. Рендл, у свою чергу, багато обігрував один в один і не так хотів грати на команду.
- Це дві різні людини, і не можу сказати, замінив він Джетера, чи ні. Видно, не замінив, якщо так погано виступили. З Пухом був результат, тому особливо нема чого сказати.

- Проти Литви Україна продемонструвала дуже хороший баскетбол, і це дало надію на хороший баскетбол у наступних матчах. Що ж сталося у матчах з Чехією й Естонією?
- З Литвою ми добре захищалися командно, відчували один одного. Що відбулося у матчі з Чехією? Просто перестали повертатися назад, їх "великі" бігли швидше за наших "великих", і з самого початку ми отримали 5-7 швидких проривів, пропустили якісь неймовірні данки, і це нас відразу ж надломило у першій половині. Вважаю, що Чехії ми поступилися ще тоді. Коли програєш у першій чверті "енну" кількість очок, то потім дуже важко повернутися у гру.

Звичайно, у передсезонці у нас були матчі, коли програвали 25 очок (з Італією чи Фінляндією), а потім вигравали. Але товариські матчі - це не Євробаскет.

Стосовно гри з Естонією. Ми ж перемагали, і починалося все непогано. Ми бігли, а потім чомусь зупинилися, а суперник зробив ривок... Не знаю чому, але із року в рік після хорошого матчу ми граємо у гру, яку важко пояснити. Так було з Чехією після Литви, з Новою Зеландією після Туреччини на чемпіонаті світу. Тоді також усі розуміли, що новозеландці не такі сильні, як турки.

- Може, велике значення мала розслабленість?
- У збірній всі дорослі люди, розуміють важливість цих матчів, тому не можна називати причиною таких поразок розслабленість. Звісно, ми хотіли виграти, і бажання було, але чомусь складається така ситуація, що у нас завжди трапляються такі провальні матчі. Згадується Євробаскет-2011 - матч з Грузією та Євробаскет-2013 - матч з Латвією, якій ми програли 30 очок. І всі налаштовувалися та розуміли значення цих матчів, але не виходило.

Якщо б ми знали відповідь на питання, чому так трапляється, то, мабуть, виграли б усі ігри.

Дехто з гравців збірної після перемоги над Латвією говорив, що команді легше грати, коли вона загнана в кут, що й підтвердив той результат. Наступний матч з Бельгією (особливо кінцівка другої чверті та продовження матчу після великої перерви), щоправда, це спростував.

З Бельгією ми вигравали 14 очок і пропустили ривок суперника буквально за 5 хвилин. Не знаю, чим це можна пояснити... На останній секунді нам забили з-за дуги, і фол неспортивний був, після перерви вийшли - знову пропустили "трьошку".

Чому так відбувається? Не знаю... Як я можу це пояснити? Як пояснити, що на останніх секундах ми пропустили "трьошку", а потім заробили неспортивний? Все це відбулося протягом кількох секунд! Фол, точний дальній, потім штрафні... Може, недоконцентрація.

- Команда та Ви взяли щось позитивне з участі у Євробаскеті, незважаючи на результат?
- Хіба що досвід - матчі ми не можемо занести собі до активу. Позитивно також, що ми там були, але одна перемога над Латвією - це явно не те, на що ми розраховували.

Особисто я дуже погано провів Євробаскет, і жодних виправдань не шукаю.

- Щодо справ клубних. Які у вас варіанти з продовженням кар'єри?
- У мене більше немає контракту з Будівельником - я вільний агент. Зараз якраз йдуть пошуки клубу, і є кілька пропозицій, однак говорити щось конкретно я не можу. Дочекаємося офіційних новин.

Источник Чемпион
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Без эмоций. Как Лунин отреагировал на победу Реала в суперматче в ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 07:21 9
ВИДЕО. Без эмоций. Как Лунин отреагировал на победу Реала в суперматче в ЛЧ

Андрей стал героем королевского клуба в серии пенальти против Манчестер Сити

ВИДЕО. Сейв Лунина в серии пенальти может стать лучшим на неделе в ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 05:12 1
ВИДЕО. Сейв Лунина в серии пенальти может стать лучшим на неделе в ЛЧ

Андрей помог Реалу обыграть пройти Манчестер Сити в 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.