Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 14 сентября 2015, 22:40
7586
10

ВАЦКО: «Лужный никогда не был в клубах, где считают копейки»

Известный комментатор объяснил, почему «Карапты» решили продать Шведа в «Севилью»

| Обновлено 14 сентября 2015, 22:40
7586
10
ВАЦКО: «Лужный никогда не был в клубах, где считают копейки»

Відомий коментатор Віктор Вацко поділився думкою щодо цитати Олега Лужного про продаж Мар’яна Шведа зі львівських «Карпат» у «Севилью».

«Я не розумію, як «Карпати» могли продати Шведа «Севільї». Це самий перспективний гравець «зелено-білих», йому тільки 17 років. Якщо такого футболіста продавати, то який сенс взагалі в самому клубі? Не розумію», – зазначив Лужний в одному з інтерв’ю.

«Це думка Олега Романовича. Я свою думку стосовно питання трансферу Шведа тут уже висловлював.

Для Карпат економіка стала більш пріоритетною, ніж футбольний результат. Клуб отримав можливість заробити гроші на власне існування і скористався цією можливістю. Клуб існує, працює, функціонує. У ньому ростуть нові цікаві перспективні гравці, а ті, що виходять зараз на поле у першій команді, навіть якісь очки набирають у Прем'єр Лізі.

На щастя Олега Романовича, як футбольному професіоналу йому ніколи не доводилося грати чи працювати у клубі, де рахують кожну копійку (я Латвію і Венту до уваги не беру - не в курсі ситуації, та й Лужний там довго не був).

Якби я був журналістом, що брав те інтерв'ю у Лужного, то обов'язково з'ясував би його бачення сенсу існування переважної більшості футбольних клубів України, де «футбольні люди» займаються головним чином тим, що освоюють гроші, які з «барського плеча», не вникаючи у суть справи, кидають інвестори.

Особливо поцікавився б перспективами нечужої для Олега Романовича сімферопольської «Таврії», яка задихала на ладан, дивним чином, якраз після того, коли на неї впали просто божевільні гроші. Гроші, які прекрасно освоїли на шалені зарплати гравцям, тренерам першої команди, на підйомні, агентські тощо. Що виграла, чого по-спортивному досягла та фінансово «запакована» «Таврія»? І де вона зараз?

На мій погляд, поки наші футбольні клуби не розглядатимуться власниками, інвесторами як бізнес-проекти, поки одним із найголовніших завдань наших клубів не стане намагання заробляти на власній діяльності, доти футболу у нас не буде. Футболу стабільного, якісного, футболу, як цілісного продукту.

Ті, хто у гонитві за тимчасовим результатом першої команди, не зрозуміють необхідності побудови системи, необхідності інвестування у дитячо-юнацький футбол, інфраструктуру, рано чи пізно зникнуть з футбольної карти. За прикладами далеко ходити не треба. Ось це важливо зрозуміти великим футбольним людям», – написав Вацко в своїй конференції.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vadim Kuzmenko
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Welsh
Если этот Швед самый перспективный игрок в 17 лет, то может стоило подождать 3-4 года и продать его в 10 раз дороже?! Логика Лужного понятна и проста...
olexyn
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
valenok2-1
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Владимир Копяк
Я думаю, что для всех украинских клубов примером для подражания должен стать клуб Аякс, с Амстердама! Вот где давно научились готовить игроков всех возрастов на продажу, да и по ходу дела, сами неплохо выступают. Будет ли у нас так, сомневаюсь, ведь задача сейчас одна- освоить в максимально короткие сроки бабло инвесторов и наивных спонсоров, полностью согласен с Вацко.
lasoid
На мій погляд, поки наші футбольні клуби не розглядатимуться власниками, інвесторами як бізнес-проекти, поки одним із найголовніших завдань наших клубів не стане намагання заробляти на власній діяльності, доти футболу у нас не буде. Футболу стабільного, якісного, футболу, як цілісного продукту. Віктор Вацко отак почитав.дійсно Віктор правий на сто" відсотків"тільки гляниш на чемпіонат германії!одне задоволення
Vadim Kuzmenko
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
nordik1980
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил