Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 14 сентября 2015, 11:12
1521
0

ПЕТРОВИЧ: «Динамо — лучшее место для продолжения карьеры»

Сербский футболист «Динамо» ответил на вопросы накануне старта Лиги чемпионов

| Обновлено 14 сентября 2015, 11:12
1521
0
ПЕТРОВИЧ: «Динамо — лучшее место для продолжения карьеры»

Перед стартовим поєдинком Ліги чемпіонів з «Порту» сербський новачок київського «Динамо» Радосавом Петровичем дав інтерв'ю.

«Маккабі» слід поважати

- У середу для «Динамо» стартує Ліга чемпіонів. Букмекерські контори вважають фаворитом групи «Челсі». А ви?
- Я б не сказав, що «Челсі» беззаперечний фаворит нашої групи. На папері це так, але і ми, і «Порту» складемо конкуренцію «Челсі». У «Динамо» великі амбіції на цю Лігу чемпіонів. Не став би скидати з рахунків й ізраїльський «Маккабі». Вони пройшли «Базель», який з року в рік грає в ЛЧ. Плюс «Маккабі» тренує сильний фахівець - серб Славіша Йокановіча, під керівництвом якого я працював в «Партизані». Треба поважати цю команду!

- Може, ви Реброву повідаєте багато чого цікавого про Йокановіча, про його тактичні ходи і т.д.?
- Якщо Ребров попросить, звичайно, розповім.

- Радосаве, ви знаєте, скільки років вже «Динамо» не може вийти з групи?
- Не впевнений, але, здається, сім чи вісім?

- Шістнадцять!
- Справді? Не знав. Я пам'ятаю лігочемпіонівський рік з Гораном Гавранчичем, коли «Динамо» в останньому турі зустрічалося з «Інтером» у себе вдома. Цей матч у мене відклався у пам'яті. І я пам'ятаю, що «Динамо» не вистачило самої малості, щоб обіграти «Інтер» і вийти з групи.

- Що має статися, щоб «Динамо» обірвало цю негативну тенденцію? Може, прихід Петровича?
- Ох, у такому випадку я був би найщасливішою людиною на світі! Але запевняю вас, що «Динамо» в кожному матчі буде битися, не шкодуючи сил. Будемо сподіватися, що так і станеться.

- Лігою чемпіонів і єврокубками вас не здивуєш, плюс ви пограли на ЧС-2010 і в англійській Прем'єр-лізі. Який виклик для себе побачили в Києві?
- «Динамо» - неймовірно амбіційна команда, яка ставить перед собою найвищі цілі. Щороку «Динамо» виступає в єврокубках. У минулому сезоні «Динамо» грало у чвертьфіналі Ліги Європи, обігруючи на шляху міцні команди, включаючи англійський «Евертон». Кращого місця для продовження моєї кар'єри бути не могло.

- П'ять років контракту з «Динамо». Це більше чиє бажання: ваше чи клубу?
- Домовилися, якщо чесно, дуже швидко. Клуб запропонував стільки, я був не проти. Про «Динамо» мені всі вуха продзижчав Мілош Нінкович, а колись і Горан Гавранчич, з яким я пограв разом в «Партизані», тому радий опинитися тут. Буду не проти не тільки відіграти тут п'ять років, а й взагалі закінчити ігрову кар'єру. І за весь цей час мрію завоювати багато трофеїв з «Динамо».

«Київ схожий на Белград більше від інших міст в Європі»

- Ви серб. У Києві є два хорвати - Віда і Кранчар. Серби з хорватами воювали між собою. Це ніяк не впливає на ваші стосунки?
- Та ми дружимо найбільше. З нами в компанії ще Александар Драгович. Ми - футболісти, політика нас не хвилює. Ніколи серед нас цю тему навіть не піднімають. Ми - великі друзі! Це дуже хороші люди, скажу вам. Вони всіляко мені допомагають в Києві. Ми живемо біля Бессарабської площі і часто збираємося разом в місто, наприклад, посидіти в кафе. Я і з албанцем Цуррі, з яким в «Генчлербірлігі» перетнувся, теж проблем не мав за національною ознакою. Цуррі - прекрасна людина! Політика на футбол не поширюється, зрозумійте. Ніхто не заглядає нікому в паспорт.

- Хто ваш найкращий друг в «Динамо», за винятком балканців?
- Знаєте, тут на рідкість дружний колектив. За час мого перебування рази три або чотири команда збиралася крім футболу. Це чудово впливає на мікроклімат в колективі. Футболісти з різних країн не відчувають себе чужинцями. Немає поділу на українців та іноземців. Чудовий колектив!

- У Києві вже не губитеся?
- Та й не губився. Постійно ж з хлопцями. Але вже і без них зможу зорієнтуватися - що, де і як.

- В чому головна відмінність Києва від Белграда?
- Серед усіх міст в Європі Київ найбільше мені нагадує Белград. Як і Київ, Белград на дві частини розділяє річка Сава. «Старе місто» в Києві як дві краплі нагадує історичну частину Белграда. Та багато подібностей, насправді. Ми - слов'яни, однієї раси.

«Немає нічого гіршого, ніж англійська погода»

- Обзавелися улюбленим місцем у Києві?
- Не можу вибрати поки одне най-най. Море красивих місць.

- Яка столиця дорожча: Київ чи Белград?
- Різниця невелика. Белград трохи дешевше.

- Тобто в Києві ви себе краще почуваєте, ніж в Манчестері?
- Звичайно. У побутовому питанні Київ набагато комфортніший. Мене вбивала в Англії погода. Постійні дощі, сирість, тумани. Звичайно, як професіонал я не повинен цього помічати, але гірше англійського клімату я нічого не зустрічав.

- А Туреччина?
- В Туреччині все було прекрасно. І в плані життя, і в плані футболу. Може, з боку здається, що турецька ліга не сильна, але цей чемпіонат досить цікавий і непередбачуваний - наприклад, будь-яка команда, як і в Англії, може обіграти лідера. Виокремлю і атмосферу на стадіонах. Туреччина - футбольна країна, з якого боку на неї не глянь.

- Радосаве, і наостанок таке питання: у вас такі дані, що ви сміливо могли б грати в баскетбол, який в Югославії дуже популярний. Може, якось займалися ним?
- Як тільки я навчився ходити, то став бити по м'ячу, а не кидати його (сміється). Звичайно, я грав у баскетбол, як і кожен сербський підліток. Ви правильно кажете, що баскетбол теж неймовірно популярний в нашій країні. Є ще гандбол і водне поло, де Сербія теж в числі фаворитів. Але футбол далеко у відриві.

Источник Футбол 24
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.