Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
781
0

Нові правила для вболівальників

27 липня в Будинку футболу відбулося засідання Комітету ФФУ з питань стадіонів та безпеки проведення змагань

Відповідальні представники федерації футболу, фахівці Мінсім’ямолодьспорту, МНС, МВС, СБУ, органів охорони здоров’я, а також лідери Молодіжного футбольного союзу обговорили нові правила поведінки глядачів на матчах, проаналізована готовність арен, що прийматимуть найближчі поєдинки кваліфікації Євро-2008 та єврокубків, а також підбили підсумки проведення регіональних семінарів з питань стадіонів та безпеки проведення змагань.

Увага до безпеки
УЄФА та ФФУ все більше і більше уваги приділяє гарантуванню безпеки глядачів та учасників футбольних поєдинків, кращої організації правопорядку на аренах до, під час та після матчів. У розрізі Євро-2012 це питання набуває особливої ваги. Тонко відчуваючи динаміку змін вимог до організації зустрічей, намагаючись сприяти вихованню культури вболівання в українських шанувальників гри, Федерація футболу України розробила нові правила поведінки глядачів на стадіонах. На сьогоднішньому засіданні Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань їх затвердили за основу. Остаточно цей документ набере чинності після затвердження його відповідними органами МВС, і одразу ж буде опублікований на офіційному сайті ФФУ.

Проблеми з газонами
«Що стосується стадіонів, котрі прийматимуть найближчі матчі єврокубків та кваліфікації Євро-2008, то загалом слід відзначити: вони у непоганому стані. Щоправда, є й кілька зауважень, – розповів віце-президент ФФУ, голова Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Борис Воскресенський. – Так, досить значні проблеми з трав’яним покриттям на дніпропетровському «Метеорі», харківському «Металісті», київському НСК «Олімпійський». До речі, сьогодні на головній арені країни працювала спеціальна комісія з Інституту гідротехніки та меліорації під керівництвом академіка Михайла Ромащенка. Невдовзі маємо отримати від них висновки та пропозиції».

На трибуни – без остраху
Учасники засідання також підбили підсумки регіональних семінарів з питань стадіонів та безпеки проведення змагань, що пройшли в Києві, Донецьку, Львові, Харкові та Дніпропетровську. Загальна думка: ці зустрічі були надзвичайно корисними та добре організованими. «Упевнений, регіональні семінари неабияк посприяють підвищенню безпеки футбольних заходів на всіх рівнях – як на професіональному, так і на аматорському, – зазначив Борис Воскресенський. – Ми зробимо все можливе, аби забезпечити відвідувачам стадіонів належні умови. Хочеться, щоб уболівальники приходили на трибуни без остраху, впевнені в тому, що перегляд футбольного матчу подарує їм лише позитивні емоції».

Найбільш раціональна модель
На основі рішень, затверджених на вищезазначених семінарах, члени Комітету постановили спільно з МВС, МНС, СБУ, Міністерством охорони здоров’я, МФС розробити спільний план заходів щодо дій відповідних підрозділів під час виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій на стадіонах. Задля цього проводитимуться навчання, практичні заняття спецслужб, консультації з представниками фан-клубів та волонтерських організацій. Тим часом Комітет уже зобов’язав президентів клубів та директорів стадіонів активізувати роботу зі стюардами та волонтерами. ФФУ впевнена, що ці заходи сприятимуть пошуку і впровадження життя найбільш раціональної моделі забезпечення громадського порядку і безпеки до, під час та після закінчення футбольних матчів.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Шапаренко – в Бешикташ, Луческу – в Динамо: сезон диких слухов стартовал
Футбол | 10 мая 2024, 18:26 16
Шапаренко – в Бешикташ, Луческу – в Динамо: сезон диких слухов стартовал

Особенно рьяно публиковать псевдосенсации привычно будут румынские и турецкие СМИ…

Ассисты украинцев. Жирона упустила гостевую победу над Алавесом
Футбол | 10 мая 2024, 23:59 5
Ассисты украинцев. Жирона упустила гостевую победу над Алавесом

Цыганков и Довбик отметились результативными передачами

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.