Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
7247
0

Віталій ОСАДЦА: «Прогрес «Кажанів» відчувається»

Гравець ВК «Барком-Кажани» Віталій ОСАДЦА про підсумки «Кубку Лева» та наступний сезон в Суперлізі

Віталій ОСАДЦА: «Прогрес «Кажанів» відчувається»

Одним з новачків команди «Барком-Кажани» у цьому сезоні став Віталій Осадца. Зв’язуючий львівської команди безболісно влився у новий для себе колектив і став одним з лідерів команди. Матчі престижного волейбольного турніру «Кубка Лева» – яскраве цьому підтвердження. Саме зі спогадів про матчі, які аж ніяк ще не стерлися з пам’яті, і розпочалася наша розмова.

- Віталію, як оціните виступ «Кажанів» на «Кубку Лева»?
- Думаю, не тільки я, а й інші гравці, тренер та президент задоволені тим, що нам вдалося потрапити до фіналу. Турнір був хорошим, адже приїхали міжнародні команди. Як відомо, у Польщі волейбол чи не спорт номер один в усій країні. Відповідно, яка б команда з якої ліги не була б, це не подарунок для кожного. Румуни також проявили себе з хорошої сторони. «Локомотив» був фаворитом, його участь у фіналі можна було передбачити. Загалом, задоволені результатом, незважаючи на те, що не виграли фінал. До речі, як на мене, вирішальний матч «Кубка Лева» вдався на славу. Могли дотиснути «Локомотив», але нам чогось забракло. Можливо, забракло досвіду, можливо, не повірили у себе. Є у мене думка, що харківська команда краща проводить кінцівку партії, аніж її початок. Як не як, «Локомотив» – титулована команда, де чимало гравців з великим досвідом. Мабуть, у вирішальних партіях у фіналі і досвід гравців суперника також відіграв свою роль. Суперник був психологічно стійкішим. Скільки не грав проти «Локомотива», ця команда завжди славилася тим, що витягувала кінцівки партій. Можливо, й ми у фіналі, й зокрема у четвертій партії, зарано повірили у перемогу. Краще, аби ми «Локомотив» обіграли у чемпіонаті України. А «Кубок Лева» -– це турнір, який дає можливість командам награвати свої склади.

- У цьому сезоні з «Локомотивом» ще награєтеся…
- І в кубку, і в чемпіонаті. Хочеться з цією командою зіграти у фіналі чемпіонату, але про це говорити наразі рано.

- Що показали матчі «Кубка Лева»? Над чим «Кажанам» потрібно тепер працювати найбільше?
- Покращувати командні взаємодії. Основне у волейболі – це прийом і подача. У грі проти «Локомотива» ми добре зіграли на прийомі, тому треба тримати цей удар. Також потрібно працювати над блоком. Загалом, на мою думку, «Кажани» прогресують, це відчувається.

- Цього сезоні у складі «Кажані» є кілька нових волейболістів. Чи знайшли уже повне взаєморозуміння на майданчику?
- На тренуваннях багато працюємо якраз над командними діями. Як на мене, наша взаємодія є непоганою. З кожним днем ми притираємося до кожного все більше і більше. Втім, вона ще не є ідеальною. Над цим також потрібно працювати.

- Гравці у своїх інтерв’ю кажуть, що «Кажани» пройшли фізично непрості збори. Як саме збори вплинули на гру команди?
- Порівняно з іншими українськими командами, влітку ми зібралися найшвидше. Вважаю, хороші збори пройшли у Польщі, де основний акцент був поставлений на фізичну підготовку. Багато працювали у тренажерному залі. Уже ближче до «Кубка Лева» почали награвати склад. Після «Кубка Лева» у нас ще є чимало матчів, оскільки 18 вересня виїжджаємо на два міжнародні турніри до Польщі. Наші суперники представлення не потребують, це будуть серйозні команди. Наш тренер хоче, аби ми у Польщі зіграли з якомога сильнішими суперниками. Знаю, що на початку жовтня у Львові у нас заплановані спаринги з фіналістом Ліги чемпіонів «Ресовією» з Жешува.

- Які перспективи «Кажанів» у чемпіонаті України? Після «Кубка Лева» завдання вибороти медалі виглядає реальним…
- Згоден. Але турнір – це одне, а чемпіонат – зовсім інше. Якщо будемо так і надалі працювати, то вибороти медалі нам буде під силу.

- Хто, окрім «Локомотива», складе конкуренцію «Кажанам» у чемпіонаті Суперліги?
- Харківська «Юракадемія», можливо команда з Сум. Від команди з Чернігова також можна очікувати сюрпризів.

- Чи можна «Кажанам» зазіхнутися на золоті медалі?
- Надскладне завдання. Втім, якщо багато працювати, то трапитися може все. Як то кажуть, м’яч круглий. Наразі «Локомотив» – це гранд в Україні, і на ньому фактично усе і тримається.

- Минулого сезону ти грав у Білорусі. Як виник варіант з «Кажанами»?
- З цією командою завжди були теплі стосунки. Спілкувався з Владиславом Лазарчуком, колишнім тренером галичан Віктором Михальчуком та президентом Олегом Бараном. В Білорусі все влаштовувало, однак хотілося грати поближче до дому (Віталій Осадца родом з Тернополя – Авт.). Не так давно у мене народився син, тому хотілося бути ближчим до сім’ї. Ще один фактор – це те, що у Львові хороша команда і тренером став польський спеціаліст. Відчуваю себе як вдома. Надіюся, у мене буде можливість вперше за останні кілька років поїхати на Різдво додому (сміється).

P.S. За свою професійну кар’єру Віталій Осадца встиг пограти у таких клубах: «Динамо» (Житомир), «Закарпаття» (Ужгород), «Лучеськ-Підшипник» (Луцьк), «Факел» (Івано-Франківськ), «Імексагро» (Черкаси), «Фаворит» (Полтава) та «Шахтар» (Солігорськ, Білорусь).

Прес-служба ВК «Барком-Кажани»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Слот заменит Клоппа. Фейеноорд и Ливерпуль подписали договор о компенсации
Футбол | 26 апреля 2024, 23:21 8
Слот заменит Клоппа. Фейеноорд и Ливерпуль подписали договор о компенсации

Об этом сообщил известный инсайдер Фабрицио Романо

Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 26 апреля 2024, 07:31 0
Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25

«Фейеноорд» гарантировал себе участие в главном еврокубком турнире

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.