Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 10 сентября 2015, 07:24
3657
1

Кирилл ФЕСЕНКО: «Мы любим искать сложные ситуации»

Капитан сборной Украины по баскетболу — о победе над Латвией

| Обновлено 10 сентября 2015, 07:24
3657
1
Кирилл ФЕСЕНКО: «Мы любим искать сложные ситуации»

Капітан збірної України Кирило Фесенко прокоментував переможний матч з командою Латвії.

«Не знаю, як підібрати слова, щоб пояснити те, наскільки сильно я налаштовувався на цей матч. Ми, як завжди, поставили себе в незручну ситуацію: або ми виграємо, або їдемо додому. Тому стало набагато легше, психологічно спокійніше. Варіантів просто не залишалося. Вчора, у вихідний, я поговорив практично з кожним гравцем, попросив стати лідером, якщо це буде потрібно. Ми побачили: я непогано зіграв у першій грі, а потім два матчі мене перекривали, я просто бігав без м’яча. Команди зробили домашню роботу і правильні висновки, тому я сказав: треба виходити і грати, брати на себе відповідальність. Думаю, сьогодні це у багатьох вийшло. Хочу відзначити Сашу Липового. Він сьогодні феноменально не дав мені два рази м’яч (сміється), але закинув 3-очковий. Закинув – красунчик. Ми любимо заганяти себе в глухий кут, шукати складні ситуації – тоді нам цікаво.

Я втомився, не буду приховувати. Давно не грав 35 хвилин. Тим не менше, це баскетбол. Почуваюся втомленим, але емоції позитивні. Нарешті з’явилися посмішки в роздягальні, нарешті з’явився сміх. Це не може не радувати. Сьогодні треба забути скоріше цю гру і готуватися до завтрашньої, найважливішої для нас на цьому турнірі.

Як переступили все це? Як чоловіки! Без бійок, звісно. У всіх бувають погані моменти, навіть у найкращих бувають погані ігри. Звісно, ми і близько не найкращі, але так сталося. Перші три матчі: десь не пощастило, а десь не вийшло. Просто попросив хлопців не розкисати, не показувати один на одного пальцем, не прислухатися до злих язиків, які завжди були і будуть. Ми ж дорослі чоловіки, майже у всіх є сім’ї. Коли ти вже не хлопчик, то треба брати відповідальність на себе, відповідати за вчинки.

Естонія і Латвія – різні команди, безумовно. Просто ми захищалися, боролися, падали на підлогу. Десь грали грубо, так, як і повинні були грати весь цей час. Не нас повинні бити, а десь і ми повинні вдарити першими. Я вважаю, що так грати і треба. Якщо нас запам’ятають як команду, яка грає на межі жорсткого фолу, то я не проти, це хороша репутація».

 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vickvas
А чувак возмужал. Помню его ещё пацаном в Черкаських Мавпах, не даром его в NBA тогда забрали)